Display KT LCD do sterowników sinus

Tematy związane z kontrolerami do silników BLDC. Sposoby podłączenia, chłodzenie, prądy itp.
Vegasnight9
Posty: 67
Rejestracja: 04 cze 2018, 0:10

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: Vegasnight9 » 09 cze 2018, 17:02

Instrukcja po POLSKU do LCD3. Może się komuś przyda.
https://drive.google.com/open?id=1HM-qu ... FM5Wz81oVX

szczepan-k
Posty: 40
Rejestracja: 22 lut 2018, 20:06

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: szczepan-k » 17 cze 2018, 18:21

Witam, od czego jest ta kostka z kablami czarny zielony ta z znakami ??

Vegasnight9
Posty: 67
Rejestracja: 04 cze 2018, 0:10

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: Vegasnight9 » 20 lip 2018, 20:51

Czy parametr P1 - ilość magnesów w silniku ( jeśli silnik przekładniowy P=współczynnik redukcji przełożenia silnika X ilość magnesów) wpływa w jakimkolwiek stopniu na silniki bezprzekładniowe ? Co ustawić tam dla Mxus 30H 7x9 ? Ile ten silnik ma magnesów?

TwojeAuto
Posty: 42
Rejestracja: 04 maja 2018, 18:35
Lokalizacja: Kartuzy / Gdańsk

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: TwojeAuto » 22 lip 2018, 11:50

parametr P1 nie ma wpływu na pracę silnika , odpowiada za prawidłowe przeliczanie wskazywanej prędkości

Awatar użytkownika
andy101
Posty: 100
Rejestracja: 25 lut 2018, 7:44
Lokalizacja: Krosno

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: andy101 » 08 wrz 2018, 19:11

Dzisiaj kilkukrotnie zaliczyłem Error 3 na wyświetlaczu.
Błąd halli.
Delikatny ruch manetką, słychać lekkie szarpnięcie silnikiem i od razu error 3.
Jeden z kolegów poinformował mnie o funkcji tempomatu działającej w tym sterowniku (posiadam KT36/48SVPRCL, 36-48V, 30A (SINUS) z wyświetlaczem KT). C7 – włączenie lub wyłączenie funkcji tempomatu (dodatkowe wyjście w sterowniku) – 0 – wyłączona, 1 – włączona
Przy ruchu manetką wystarczy przez ok 2 sek przytrzymać przycisk strzałka w dół i na wyświetlaczu pojawia się duże C i załącza tempomat.
Niestety to też nie zadziałało. Identyczna sytuacja, lekkie szarpnięcie silnikiem i error 3. Wkurzony wydrukowałem całą instrukcję i podczas jazdy zmieniałem parametry odpowiedzialne za pracę manetki P4 – obsługa manetki (0 – działanie manetki od prędkości 0, 1- manetka nie działa na postoju) i C2 – identyfikacja faz silnika. Jak już wcześniej opisywałem
viewtopic.php?f=18&t=1347
paramerty P4 i C4 są ze sobą powiązane, bardzo niejednoznaczne i trudno określić jak wzajemnie na siebie wpływają.

U mnie problem rozwiązało ustawienie C2 na 5 co wygenerowało również error 3 i ponowne przestawienie C2 na 0 co spowodowało prawidłową pracę silnika bez błędów. P4 i C4 ustawiłem ponownie na 0. Ustawienia dla Nine Continent RH2809 D (7x9) Tył, KASETA i KT36/48SVPRCL, 36-48V, 30A (SINUS)

Zupełnie nie ogarniam co może powodować losowe wygenerowanie error 3

scuda
Posty: 238
Rejestracja: 24 lut 2018, 21:49

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: scuda » 25 paź 2018, 12:10

Czy KT lcd-3 obsługuje manetkę i pas jednoczesnie ? Tzn. jadę na pas i chcę przyspieszyć na manetce ?
Jak działa odczyt temperatury z silnika ? Ogranicza lub odcina moc przy danej temperaturze ?
I jak działa pomiar pojemności baterii ze sterownikiem 60v ?
Czy da się tempomat pociągnąć na oddzielny guzik, bo według instrukcji trzeba trzymać 3 sekundy guzik :/

ePawel
Posty: 25
Rejestracja: 19 lut 2018, 7:34
Lokalizacja: Brzeg Dolny

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: ePawel » 27 paź 2018, 19:16

Jeśli chodzi o pas i manetkę to obsługuje je jednocześnie. Ja u siebie jeżdżę na 4 stopniu wspomagania co w moim przypadku daje ok 350w na silnik, a jak chce pełną moc to odkręcam manetkę i wtedy idzie ok 600w-700w.
Na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi, bo u mnie w moim xf15r nie działa odczyt temperatury a pojemność baterii to chyba lepiej sobie samemu skalkulować na podstawie poziomu napięcia, które można sobie wyświetlić na LCD niż za pomocą tych 4 kreseczek.

janukar
Posty: 40
Rejestracja: 17 cze 2018, 16:03
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: janukar » 27 paź 2018, 23:09

scuda pisze:
25 paź 2018, 12:10
Jak działa odczyt temperatury z silnika ? Ogranicza lub odcina moc przy danej temperaturze ?
Nie ma ograniczenia mocy. To jest tylko wyświetlanie temperatury na wyświetlaczu.

scuda
Posty: 238
Rejestracja: 24 lut 2018, 21:49

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: scuda » 28 paź 2018, 0:14

Dzieki za odpowiedzi. W zasadzie to wystarczy spojrzec na napiecie zeby wiedziec ile jeszcze mozna przejechac, zgadzam sie z tym, mam watomierz a i tak najczesciej patrze na napiecie.
Z tym pasem to bede mogl sobie ograniczenie ustawic na 300-400 w maks ? Ogolnie max na manetce ma byc okolo 3000w.
Szkoda ze chociaz jakiegos alarmu sie nie da ustawic na temperature ;/

janukar
Posty: 40
Rejestracja: 17 cze 2018, 16:03
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Display KT LCD do sterowników sinus

Post autor: janukar » 28 paź 2018, 11:24

scuda pisze:
28 paź 2018, 0:14
Szkoda ze chociaz jakiegos alarmu sie nie da ustawic na temperature ;/
A widzisz, teraz sobie przypomniałem, że w instrukcji jest informacja, że po przekroczeniu jakiejś temperatury (chyba ok. 120-130C) wyświetlana wartość na ekranie zaczyna mrugać i być może jest jakieś ograniczenie mocy,
ale nie jest to dla mnie jasne, a jeszcze nie udało mi się tego sprawdzić.
"When the motor operating temperature exceeds the warning value, temperature
display flashes to alarm, meanwhile the motor controller will offer
the appropriate protection to motor."

ODPOWIEDZ