Blokada obrotu osi

Dział poświęcony innym pojazdom EV (samochody, wózki, traktory itp)
Dudus2002
Posty: 101
Rejestracja: 05 mar 2018, 15:42

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: Dudus2002 » 23 kwie 2018, 0:14

A co w przypadku takiego mocowania hamulców ?

Obrazek

xyz2a
Posty: 174
Rejestracja: 12 mar 2018, 19:43
Lokalizacja: Wrocław

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: xyz2a » 23 kwie 2018, 11:48

Ja bym zrobił coś w stylu Obrazek
Ewentualnie można się pokosić o dodatkowe mocowanie na górnym skośnym widelcu lub o wypust na mocowanie zacisku hamulca.
Tam gdzie jest kolor zielony przewiercasz (lub dowolne inne dobre zabezpieczenie) otwory na śruby (lub klamra typu U) uniemożliwiające przesunięcie się blokady do góry czy dołu.
GT-1500 16s3p LiPo 29er 7x9 NC

seba40
Posty: 41
Rejestracja: 21 mar 2018, 16:06
Lokalizacja: Iława

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: seba40 » 23 kwie 2018, 13:08

Ja mam coś takiego. Dospawałem również kawałek płaskownika i zrobiłem mocowanie pod stopkę.
Z drugiej strony mam podobne mocowanie.
Załączniki
IMG_20180304_132221_Easy-Resize.com.jpg

djmarcin56
Posty: 243
Rejestracja: 19 lut 2018, 14:37
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: djmarcin56 » 23 kwie 2018, 19:08

dudus2002 co to za rama bo przypomina bardzo moją? :D

Awatar użytkownika
elektrotonus
Posty: 384
Rejestracja: 19 lut 2018, 15:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: elektrotonus » 23 kwie 2018, 20:59

Nóżka Ursus ;-)
Obrazek

Łukasz :mrgreen: => elektrotonus <=
eMerida 1500W & eWheller 250W

Dudus2002
Posty: 101
Rejestracja: 05 mar 2018, 15:42

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: Dudus2002 » 23 kwie 2018, 23:04

djmarcin56 Giant trance Jeszcze nie moja :)

Torque
Posty: 16
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:47

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: Torque » 24 cze 2018, 17:55

Jak zapisać poprawnie w dxf w Autodesk Fusion 360?

Jak kliknąłem na Sketch1 i wybrałem save as dxf to dostałem taką odpowiedz z watercutpro "W obu plikach wyskakuje mi błąd przy otwieraniu, proszę usunąć wszystkie warstwy oraz bryły 3D"

Może ktoś zerknąc na moje blokady i zapisać tak żebym mógł wysłać do watercutpro?
Załączniki
blokada.rar
(14.94 KiB) Pobrany 21 razy

Awatar użytkownika
Marek
Posty: 27
Rejestracja: 02 maja 2018, 19:40
Lokalizacja: Gdynia

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: Marek » 17 lip 2018, 13:38

Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony zakład w którym wycinaliście torque army? Watercut mi nie odpisuje :)

Przemek
Posty: 263
Rejestracja: 03 maja 2017, 17:13
Lokalizacja: Katowice

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: Przemek » 03 sie 2018, 8:19

kolega Gregorr prosił o fotki ostatnio wykonanych blokad osi dla kolegi z aluminiową ramą, kształt podyktowany profilem wahacza
blach 6mm ta sama co pod spodem zardzewiała, szablon wycięty z tektury odrysowany na blasze wycięty kątówka tarcza 1mm punktakiem nabite środki osi wiercenie wycinanie wpustów wspawanie "tulejek" do zaciśnięcia na osi czas pracy 1-1,5 h efekt niezniszczalne z możliwością kasowania luzu
Obrazek
niestety nie mam zdjęć po założeniu na koło ale w razie czego mogę wrzucić jak podjadę do kolegi

krawcu
Posty: 28
Rejestracja: 28 lut 2018, 13:09
Lokalizacja: Grodzisk Maz.

Re: Blokada obrotu osi

Post autor: krawcu » 03 sie 2018, 8:35

Bardzo ładne! Blacha była cynkowana?
Bafang BBS01

ODPOWIEDZ