Uwaga sponsorzy reklam forumowych.
Jeśli fanty na zlot nie zostaną dostarczone do mnie do końca kwietnia, reklamy zostaną usunięte.

CYKLONEBIKE, ELEKTRO-BIKES zaliczone do dalszej promocji :)
Sponsorowanie zlotu: 77 1140 2004 0000 3202 7681 5636 z nickiem forumowym i dopiskiem "darowizna".

sterownik gt1500 jaki LCD ?

Tematy związane z wszelką elektryką
ODPOWIEDZ
kazuk
Posty: 34
Rejestracja: 17 lip 2018, 21:41

sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: kazuk » 12 gru 2018, 0:14

Witam
Czy do sterownika GT1500 da się podłączyć KT-LCD3 .
w GT1500 jest wyjście 6-pin opisane jako Cycle Analyst CA-DP plug
Obrazek
KT-LCD3 ma wejście na 5-pin opisane tak
Obrazek
Ewentualnie co innego mogę zastosować ?

GrzegorzS
Posty: 156
Rejestracja: 23 lut 2018, 0:14
Lokalizacja: Lubliniec

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: GrzegorzS » 12 gru 2018, 0:23

Do GT1500 podłączysz tylko Cycle Analyst.

Awatar użytkownika
Goliath
Posty: 784
Rejestracja: 25 lut 2018, 1:02
Lokalizacja: Izabelin-Dziekanówek

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: Goliath » 12 gru 2018, 13:55

GrzegorzS pisze:
12 gru 2018, 0:23
Do GT1500 podłączysz tylko Cycle Analyst.
... najnowszą wersje v3 ;)

Polecam, choć do tanich wyświetlaczy CA3 nie należy... do tego na 2 liniowym wyświetlaczu znakowym :roll:

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1019
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: tas » 12 gru 2018, 14:55

Wyświetlacze do sterowników GT250, 500 i 1500 są w drodze, jeśli będą odpowiednie to pojawią się niebawem w ofercie.
Bardzo dużo ludzi chce podłączać wyświetlacze KT do jakichś tam innych sterowników losowych mimo jasnej informacji, że się nie da.
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
Yin
Posty: 384
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:17
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: Yin » 12 gru 2018, 16:15

Tak z ciekawości - po prostu nie działa czy dzieją się jakieś fajerwerki przy podłączeniu innych wyświetlaczy niż dedykowane?
Btw ja dedykowanych wyświetlaczach można jak w CA ograniczać prąd czy dają tylko standardowy podgląd volty/waty/rozładowanie?

Awatar użytkownika
mr_x
Posty: 326
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:19
Lokalizacja: Białystok

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: mr_x » 12 gru 2018, 16:32

A ja myślałem, że te blokowe z Nexuna w ogóle nie mają możliwości podłączenia LCD, a tu taka niespodzianka. Nie miałem go w rękach, więc nie zbadałem jeszcze. Dopiero planuję zamówić (gdy będą brakujące rzeczy).

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2317
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: tatar » 12 gru 2018, 16:45

mr_x pisze:
12 gru 2018, 16:32
A ja myślałem, że te blokowe z Nexuna w ogóle nie mają możliwości podłączenia LCD, a tu taka niespodzianka. Nie miałem go w rękach, więc nie zbadałem jeszcze. Dopiero planuję zamówić (gdy będą brakujące rzeczy).
Więcej czytać na temat zakupionych komponentów/najlepiej robić to przed zakupem/ :D

Awatar użytkownika
mr_x
Posty: 326
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:19
Lokalizacja: Białystok

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: mr_x » 12 gru 2018, 16:52

Czytałem info na stronie sklepu, opis wtyczek, tego tam nie było, a że póki co nie było mi to potrzebne, to nie drążyłem tematu. ;)

kazuk
Posty: 34
Rejestracja: 17 lip 2018, 21:41

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: kazuk » 12 gru 2018, 18:10

To może w drugą strone
jaki sterownik 1500-2000 W można podłączyć do wyświetlacza KT-LCD3

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1019
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: tas » 12 gru 2018, 18:46

do wyświetlaczy firmy KT sa przeznaczone sterowniki firmy KT.
Genialne w swojej prostocie :)

Kazuk, dla 1500W mocy maksymalnej masz sterowniki 30A, dla 3000W mocy maksymalnej masz sterowniki 45A
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Mateusz78721
Posty: 50
Rejestracja: 03 maja 2018, 23:51

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: Mateusz78721 » 11 lut 2019, 11:00

tas pisze:
12 gru 2018, 14:55
Wyświetlacze do sterowników GT250, 500 i 1500 są w drodze, jeśli będą odpowiednie to pojawią się niebawem w ofercie.
I co z tymi wyświetlaczami?

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 595
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: grafffik » 14 lut 2019, 19:09

no niebawem, spokojnie. beż ciśnienia. dopierop 2 m-ce mineły :D paczki z alibaby idą do 90 dni :D
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1019
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: tas » 14 lut 2019, 19:40

Nie będzie dostępnych, nie sprawdziły się :)
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
Goliath
Posty: 784
Rejestracja: 25 lut 2018, 1:02
Lokalizacja: Izabelin-Dziekanówek

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: Goliath » 14 lut 2019, 21:52

tas pisze:
14 lut 2019, 19:40
Nie będzie dostępnych, nie sprawdziły się :)
Co udało się na nich odpalić... a co nie ?? Może zadowolą mniej wymagających :mrgreen:

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1019
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: sterownik gt1500 jaki LCD ?

Post autor: tas » 15 lut 2019, 8:07

Szkoda się rozpisywać :)
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

ODPOWIEDZ