Bagażnik na hak
-
- Forumowicz
Bagażnik na hak
Witajcie. Ma ktoś sprawdzony bagażnik rowerowy na hak do przewozu naszych ele wozideł? Najlepiej na 3 sztuki max i z dużą nośnością.
- krowkens
- Forumowicz
Re: Bagażnik na hak
Podepnę się.
Na co zwracać uwagę?
Na co zwracać uwagę?
- lukk
- Forumowicz
Na maksymalny pionowy nacisk na kulę haka
Ja mam kupiony używany Thule euroclassic, coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/bagaznik-ro ... VTdUy.html
Mega solidne, ale stalowe, więc samo w sobie ciężkie, wrzucić na to jednego elektryka to jeszcze ok, ew. elektryk plus analog, ale 2 elektryków już bym nie ryzykował.
-
- Forumowicz
Problem właśnie w tym że ja potrzebuję na dwa elektryki i rowerek lub przyczepkę jednokolową. Widziałem gdzieś na 3 rowery max udźwig 75kg ale już nie mogę go znaleźć. Kolejna sprawa to mam zabudowane trójkąty w ramach więc musiał bym zrobić mocowania pod to ale to nie problem. Ważna nośność
- pxl666
- Forumowicz
takie pytanie . ile ma ważyć jeden ten rower albo wszystkie ? mój bagażnik ma max chyba 75 kg i jak szukałem to więcej nie było. w galaxie nacisk na hak miałem 100kg w tourneo mam chyba 85 . więcej to chyba jedynie w jakichś semi... raptor czy ranger itd
-
- Forumowicz
Już znalazłem. Amos tytan albo Amos Giro. Nie wiem ile ważą te rowery ale na dachu woziłem je a max 70kg można dać i było wszystko okey. Zmieniam opcje tylko dlatego że źle się je pakuje. Dachowy mailem z opcją przykręcania za przedni widelec, dodatkowo beleczka łącząca dwa rowery ze sobą i można było śmigać 130.