Sterownik bafang ustawienia mocy
-
- Nowicjusz
Sterownik bafang ustawienia mocy
Czy na sterowniku Bafang CR S106.500.SN do silnika hub mamy możliwość ustawienia mocy wspomagania na danych poziomach? Oraz zmiany limitu prędkości? Można robić przez panel? Czy trzeba kabla i połączenie PC lub aplikacją android?
-
- Forumowicz
Re: Sterownik bafang ustawienia mocy
W przypadku sterownika na UART nie ma żadnych możliwości konfiguracji, poza zmianą ilości stopni wspomagania. Sterownik moduluje tylko prędkość, moc jest stała przez co jeździ się delikatnie powiedziawszy źle.
-
- Nowicjusz
W takim razie czy jest możliwość gdziekolwiek kupna sterownika CAN na 500W i 48V z bafanga? Na fabrycznym sterowniku can była możliwość konfiguracji poprzez bafang go. KT nie chcę bo tam również nie ma możliwości konfiguracji mocy i w przypadku bafanga słyszałem że przekłamuje prędkość.
- pxl666
- Forumowicz
na ali nie kupisz oryginalnego na podmiane ?
-
- Nowicjusz
Niestety z CAN ciężko coś dostać.
- pxl666
- Forumowicz
masz fejsa ? zapytaj użytkownika chili shen
-
- Forumowicz
Na logikę, skoro wyświetlacz Bafanga DZ41 do BBSxx na UART, komunikuje się bez problemu ze sterownikiem Bafanga YCSV233-001-48T do HUB'a (zestaw kompletowany "na chybił trafił"), to myślę że oprogramowanie "open" do Bafanga BBSxx być może umożliwi jakieś zmiany parametrów takiego sterownika. Najprościej spróbować jaka będzie reakcja sterownika.
-
- Forumowicz
spytaj w Morolandzie, oni dystrybuują zestawy bafanga w PL.
co prawda próbowałem kiedyś na innym wyświetlaczu z rodziny Bafanga, ale nie było możliwości połączenia się, za pomocą bafangowego kabelka od BBSów.tkoko pisze: ↑09 paź 2024, 22:47Na logikę, skoro wyświetlacz Bafanga DZ41 do BBSxx na UART, komunikuje się bez problemu ze sterownikiem Bafanga YCSV233-001-48T do HUB'a (zestaw kompletowany "na chybił trafił"), to myślę że oprogramowanie "open" do Bafanga BBSxx być może umożliwi jakieś zmiany parametrów takiego sterownika. Najprościej spróbować jaka będzie reakcja sterownika.
Inną opcją na rozwiązanie problemu autora, jest zestrojenie tego silnika z jakimkolwiek sterownikiem, który będzie odpowiadał mocą i dołożenie MPE, tam będziesz mógł sobie ustawić wszystko.
-
- Forumowicz
Tu jest opis/przykład podłączenia zewnętrznego wyświetlacza/sterownika do dowolnego sterownika w rowerze.SzczepanW2 pisze: ↑10 paź 2024, 8:38Inną opcją na rozwiązanie problemu autora, jest zestrojenie tego silnika z jakimkolwiek sterownikiem, który będzie odpowiadał mocą i dołożenie MPE, tam będziesz mógł sobie ustawić wszystko.
viewtopic.php?p=124015#p124015
-
- Nowicjusz
Chciałem zbudować nową konfigurację na starym rowerze z bafangiem po CAN. Standardowy sterownik jaki miałem w rowerze i komunikacją CAN pewnie bym zdobył bo widzę że Romet takie posiada w sprzedaży. Na chwilę obecną więc naprawię rower ale jak się pojawią w dobrych cenach jakieś mocniejsze sterowniki z CAN to wrócę do tematu. Nie chcę też żeby zabudowywać rower wieloma puszkami, dodatkowo KT mnie zniechęciły tym że mocno się grzeją i puszki trzeba otworować. Co do UART to chyba nikt na tym forum nie próbował podłączać sterownika hub marki bafang kablem pod aplikację speed ale myślę że to możliwe. Co do sterowników YCSV233-001-48T to nie są one bafanga i na zagranicznym forum znalazłem posty że ludzie próbowali to podłączyć poprzez speed bez rezultatu, mają inny zamknięty soft.
-
- Nowicjusz
Mikestorm pisze: ↑10 paź 2024, 14:37Chciałem zbudować nową konfigurację na starym rowerze z bafangiem po CAN. Standardowy sterownik jaki miałem w rowerze i komunikacją CAN pewnie bym zdobył bo widzę że Romet takie posiada w sprzedaży. Na chwilę obecną więc naprawię rower ale jak się pojawią w dobrych cenach jakieś mocniejsze sterowniki z CAN to wrócę do tematu. Nie chcę też żeby zabudowywać rower wieloma puszkami, dodatkowo KT mnie zniechęciły tym że mocno się grzeją i puszki trzeba otworować. Co do UART to chyba nikt na tym forum nie próbował podłączać sterownika hub marki bafang kablem pod aplikację speed ale myślę że to możliwe. Co do sterowników YCSV233-001-48T to nie są one bafanga i na zagranicznym forum znalazłem posty że ludzie próbowali to podłączyć poprzez speed bez rezultatu, mają inny zamknięty soft.
Próbowałem podlaczyc sterownik Uart pod aplikacje Speeed . Niestety nic ustawić nie mozna , jedynie co to można było zmieniać na pulpicie poziomy i odczytywać na żywo prędkość i to wszystko , wszystkie inne ustawienia nie działały, odczyt danych nie działał, jak odczyt to i zapis również. Niestety te originalne nastawy poziomow w sterownikach bafang mogą służyć moim zdaniem bardziej do jazdy na manetce a nie na Pas
-
- Nowicjusz
Dzięki za info. Ja odpuściłem i zrobiłem rower pod koniec roku na kt.