Duotts C29 ustawienia sterownika

Tematy związane ze sterownikami, wyświetlaczami oraz ich konfiguracją sprzętową (połączenie przewodów) i programową (MENU konfiguracyjne, serwisowe)
ODPOWIEDZ
Ratman
Nowicjusz

Duotts C29 ustawienia sterownika

Post autor: Ratman »

Cześć potrzebuję poprawne ustawienia sterownika.Interesują mnie opcje P7,P13,P14,P15
tkoko
Forumowicz

Re: Duotts C29 ustawienia sterownika

Post autor: tkoko »

Ratman pisze:
02 wrz 2025, 1:52
Cześć potrzebuję poprawne ustawienia sterownika.Interesują mnie opcje P7,P13,P14,P15
Nie ma "poprawnych ustawień sterownika", są co najwyżej ustawienia bardziej/mniej pasujące do preferowanego stylu jazdy (łagodniejsze/agresywniejsze).
"PO7" nie ruszasz, chyba ze masz złe wskazania prędkości.
"P13" zależy od ilości magnesów w tarczy czujnika pas. Jeżeli preferujesz agresywny styl jazdy, "P13" ustawiasz na liczbę magnesów w tarczy. Jeżeli to ma być rower dla "emeryta/dziecka" wówczas możesz poeksperymentować z tarczą o mniejszej liczbie magnesów, i większej wartości w pozycji "P13" (np tarcza = 5/6 magnesów, "P13" = 10 - 12).
"P14" to prąd sterownika, lecz wpisana wartość w niedużym stopniu wpływa na realny prąd sterownika. Możesz wpisać nawet "1".
"P15"" to minimalne napięcie rozładowanej baterii.
Pozycją "PO8" jest najprościej regulować moc/prędkość roweru.
PSORek
Forumowicz

Re: Duotts C29 ustawienia sterownika

Post autor: PSORek »

Duotts C29 - wersja z 2024 czyli V2 sterownik w podstawie baterii.
Parametry od Limitów prędkości , PAS i Silnika są ZABLOKOWANE i kontroler nie przyjmuje nastaw z żadnego wyświetlacza.
Ponadto ustawiona jest dziwna akceleracja w 2 trybach, od 0km/h jest długa rampa ( około 6s do 25km\h) a po rozpędzeniu i osiągnięciu max na danym trybie wspomagania, akceleracja przełącza się na szybką (1-2s do Vmax) co jest szalenie niebezpieczne przy mokrej nawierzchni.

Opisywałem problem.
ODPOWIEDZ