Strona 1 z 1

Sterownik KT wsteczny

: 19 cze 2020, 14:18
autor: deejaye2rd
Mam pytanie czy jest możliwość w sterowniku KT 48V 1500W 18mosfet wyciągnięcie z niego biegu wstecznego? I jeszcze jedno pytanie sterownik 36V 500w z wyświetlaczem M5 czy mogę podłączyć baterie 48V

Re: Sterownik KT wsteczny

: 23 cze 2020, 10:15
autor: deejaye2rd
?

Re: Sterownik KT wsteczny

: 23 cze 2020, 11:08
autor: tas
Jeśli sterownik nie ma fabrycznie wstecznego to prawdopodobnie nie uda Ci się uruchomić podpinając tylko jeden przewód, tak to mają te sinusy zrobione
Zazwyczaj pod 36V sterowniki można podłaczyć akumulator 48V choć trzeba każde takie podłączenie indywidualnie rozpatrywać

Re: Sterownik KT wsteczny

: 23 cze 2020, 23:18
autor: grafffik
deejaye2rd pisze:
19 cze 2020, 14:18
Mam pytanie czy jest możliwość w sterowniku KT 48V 1500W 18mosfet wyciągnięcie z niego biegu wstecznego?
jest.

Re: Sterownik KT wsteczny

: 24 cze 2020, 17:02
autor: deejaye2rd
grafffik pisze:
23 cze 2020, 23:18
deejaye2rd pisze:
19 cze 2020, 14:18
Mam pytanie czy jest możliwość w sterowniku KT 48V 1500W 18mosfet wyciągnięcie z niego biegu wstecznego?
jest.
A może orientujesz się jakie będą oznaczenie na płycie sterownika odpowiadające za bieg wsteczny?

Re: Sterownik KT wsteczny

: 24 cze 2020, 17:38
autor: deejaye2rd
tas pisze:
23 cze 2020, 11:08
Jeśli sterownik nie ma fabrycznie wstecznego to prawdopodobnie nie uda Ci się uruchomić podpinając tylko jeden przewód, tak to mają te sinusy zrobione
Zazwyczaj pod 36V sterowniki można podłaczyć akumulator 48V choć trzeba każde takie podłączenie indywidualnie rozpatrywać
Jak możesz to napisz na co zwrócić uwagę jeśli będę chciał podłączyć 48V zamiast 36V

Re: Sterownik KT wsteczny

: 25 cze 2020, 3:34
autor: zeeltom
Na napięcie kondensatorów elektrolitycznych w kontrolerze. Muszą być co najmniej na 60V. I będziesz miał problem z napięciem odcięcia.

Re: Sterownik KT wsteczny

: 25 cze 2020, 13:18
autor: deejaye2rd
zeeltom pisze:
25 cze 2020, 3:34
Na napięcie kondensatorów elektrolitycznych w kontrolerze. Muszą być co najmniej na 60V. I będziesz miał problem z napięciem odcięcia.
Na głównej linii jest kondensator na 60V ale inne mają mniejsze napięcia pracy

Re: Sterownik KT wsteczny

: 26 cze 2020, 4:46
autor: zeeltom
Teoretycznie możesz spróbować podłączyć to pod 48V. A nie lepiej kupić dedykowany kontroler? Po co ryzykować fajerwerkami?

Re: Sterownik KT wsteczny

: 01 sie 2020, 17:19
autor: deejaye2rd
Mam takie oznaczenia na płycie które odpowiada za wsteczny?