Strona 1 z 1

KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 16 kwie 2018, 10:57
autor: piwko7
Heja,
Mam pytanie odnośnie tego sterownika oraz wyswietlacza KT-LCD3 z sklepu nexun, jak wyglada sprawa przy zasilaniu 18S ?
Według strony wszystko powinno działać.
Jak jest z 5 stopniowa regulacją mocy ze sterownika ? Czy przy 18S tez to bedzie działac ?
Te stopnie sterują mocą czy prędkością ?

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 16 kwie 2018, 11:24
autor: tas
Będzie działać.
Regulują i moc i prędkość jednoczesnie

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 16 kwie 2018, 11:37
autor: piwko7
Czyli poza błędnym wskazaniu pojemności baterii wszystko będzie działąć normalnie ?
KT-LCD wersje 60V czy 48V ?

Tas, będziesz mial jakies mocjenijsze ładowarki w ofercie na 18S ? 5-6A ?

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 16 kwie 2018, 13:46
autor: tas
cały czas są ale na sklepie stacjonarnym, najlepiej pisać na email

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 10 cze 2018, 18:51
autor: Vegasnight9
Czy ten sterownik ma wyjście na oświetlenie? W sensie czy można włączać światła roweru przyciskiem podświetlenia ekranu LCD3 ?

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 10 cze 2018, 23:41
autor: tas
nie można, niestety oświetlenie jest bardzo awaryjne, tam można podłączać 48V 100mA a ludkowie podłączali lampki po 15W i się wszystko paliło.
Nowe sterowniki tego wyjścia już nie mają :P

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 14 cze 2018, 23:52
autor: Vegasnight9
Szkoda bo chciałem tylko wsiąść sterowanie na przekaźnik :) Tam dużego prądu nie potrzeba. Tas mam jeszcze jedno pytanie - do jakiego przewodu z wtyczki LCD3 można się podłączyć (przez przekaźnik) tak aby wraz z włączeniem wyświetlacza odpalać osprzęt elektryczny w rowerze? I dwa - jeśli zamontuję stacyjkę z kluczykiem to jaki kabelek puścić przez nią aby bez kluczyka rower był "martwy" całkowicie :) i aby nie dało się nawet włączyć LCD3

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 15 cze 2018, 0:54
autor: tas
do sinusa nie wolno podłączać nic po przewodzie stacyjki bo się spali :)

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 15 cze 2018, 19:58
autor: Vegasnight9
Stacyjka czy sterownik? (się spali ;)

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 15 cze 2018, 19:59
autor: tas
wyświetlacz przez który przechodzi zasilanie na stacyjkę sterownika.
Ono ma bardzo małą wydajność i łatwo je spalić np podłączają c do stacyjki plus z przetwornicy

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 16 cze 2018, 0:13
autor: Vegasnight9
A jeśli chcę puścić zasilanie LCD3 przez stacyjkę to który kabel rozciąć?
Tak aby bez kluczyka w stacyjce nie można było właczyć wyświetlacza. Czerwony? A może na MASIE zrobić wyłącznik...

Obrazek

Obrazek

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 17 cze 2018, 10:48
autor: asolek
Niebieski

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 17 cze 2018, 11:40
autor: tas
czerwony :)
niebieski to wychodzący na sterownik więc jego rozwarcie umożliwi uruchomienie wyświetlacza ale bez sterownika, a czerwony uniemożliwi auruchomienie obu

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 18 cze 2018, 13:09
autor: Vegasnight9
Dzięki Tas:) mam jeszcze jedno pytanie odnoście tego sterownika. Jeśli połączymy go z LCD3 i zastosujemy silnik z czujnikiem temperatury NTC10k to czy po przekroczeniu temperatury krytycznej odetnie napęd? Ewentualne jakiś alarm wyświetli?

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 18 cze 2018, 16:20
autor: djmarcin56
zacznie ci migać ikona na wyswietlaczu z tego co wiem jak będzie za gorąco

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 18 cze 2018, 22:09
autor: Gregorr
Czy na tym sterowniku można zrobić światło stopu według twojego poradnika Tas? Mam czujnik magury na tylnym hamulcu.

Obrazek

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 22 cze 2018, 13:39
autor: Vegasnight9
Czy naklejony opis złączy jest 100% poprawny?
Chodzi mi o wtyczki PAS (czerwony, żółty, zielony) i manetki (czerwony, czarny, biały). Nie jest przypadkiem odwrotnie?

Re: KT60SVPRCK-XFC15E2, 60V, 45A

: 25 cze 2018, 22:34
autor: TwojeAuto
Vegasnight9 pisze:
18 cze 2018, 13:09
Dzięki Tas:) mam jeszcze jedno pytanie odnoście tego sterownika. Jeśli połączymy go z LCD3 i zastosujemy silnik z czujnikiem temperatury NTC10k to czy po przekroczeniu temperatury krytycznej odetnie napęd? Ewentualne jakiś alarm wyświetli?
po przekroczeniu 120 C będzie migać , niezależnie od wybranej opcji wyświetlania aktualna temp