MPe - Mózg Pojazdu elektrycznego od Marka / bikel.pl
- Kajman
- Forumowicz
-
- Nowicjusz
Re: MPe - Mózg Pojazdu elektrycznego od Marka / bikel.pl
Jakiś czas temu pisałem z Markiem. Wspominał że ma udostępnić całe Mpe właśnie jako open source. Jeżeli rzeczywiście do tego dojdzie i będzie udostępniona wersja v6. to nie wiem czy jest sens tłuc od nowa wersję v5. Ale tak się zastanawiam na jakiej zasadzie miało by to być? Na prywatnym serwerze? Raczej nie opłacalne bo wiadomo utrzymanie domeny i serwera.
-
- Forumowicz
Wystarczy jak wrzuci kody źródłowe oraz inne dokumenty źródłowe na githuba, koszty zerowe. Marek ma konto na github i jest tam kilka udostępnionych rzeczy np. kody do oprogramowania wyświetlacza 850C
-
- Forumowicz
E tam nie potrzebuje. Mpe jest fantastycznym dodatkiem do każdego sterownika. Przede wszystkim ze względu na możliwość podłączenia suportu tensometrycznego. Szkoda, że Marek zakończył produkcję, MPe śmiało mogło konkurować z Cycle analystV3. Całe szczęście, ze jeszcze można V5 dostać. Brak przetwornicy 12V można uzupełnić zewnętrzną, a dolutowanie 3 kabli żeby mieć wyświetlacz 850C i czujnik nacisku jest banalnie proste. Kibicuję projektowi wznowienia produkcji V5.
-
- Nowicjusz
Wykonanie remixu samej karty nie byłoby trudne, tym bardziej że wszystkie schematy są dostępne. Wrzucić na płytkę tylko inną przetwornice i gotowe. Będę rysował taką w CADzie żeby zamówić w szkole albo na jakiejś chińskiej stronce typu JLCPCB. Chętnie udostępnię projekt jeśli ktoś byłby zainteresowany i jeśli autor projektu wyrazi zgodę.
Osobiście to ślinię się troche na kod źródłowy bo chciałbym zrobić porta na ESP32 żeby dorzucić parę funkcji

-
- Forumowicz
Ja byłbym zainteresowany. Jakby co.skiermaxhtc pisze: ↑05 maja 2023, 16:52Wykonanie remixu samej karty nie byłoby trudne, tym bardziej że wszystkie schematy są dostępne. Wrzucić na płytkę tylko inną przetwornice i gotowe. Będę rysował taką w CADzie żeby zamówić w szkole albo na jakiejś chińskiej stronce typu JLCPCB. Chętnie udostępnię projekt jeśli ktoś byłby zainteresowany i jeśli autor projektu wyrazi zgodę.
Osobiście to ślinię się troche na kod źródłowy bo chciałbym zrobić porta na ESP32 żeby dorzucić parę funkcji![]()
-
- Forumowicz
Mam prośbę.
Czy mógłby ktoś mi udostępnić kompletny wsad z kodem do V5.
Proszę o info na PW
Czy mógłby ktoś mi udostępnić kompletny wsad z kodem do V5.
Proszę o info na PW