Oświetlenie rowerowe przód
-
Zuper
- Forumowicz
Oświetlenie rowerowe przód
Cześć
Szukam dobrej o mocnej lampy którą mogę na przód zamontować, z możliwością odcięcia i zmiana trybów świecenia.. polecacie cos np z reflektorów motocyklowych?
A co myślicie o tych lampach ze screna ? Moze macie inne sugestie?
Szukam dobrej o mocnej lampy którą mogę na przód zamontować, z możliwością odcięcia i zmiana trybów świecenia.. polecacie cos np z reflektorów motocyklowych?
A co myślicie o tych lampach ze screna ? Moze macie inne sugestie?
-
Zuper
- Forumowicz
-
Badlook
- Forumowicz
Re: Oświetlenie rowerowe przód
Szczerze? Polecam tą:
https://a.aliexpress.com/_Ex10BFc
Lampka ma super odcięcie i robi dzień z nocy. Nie wiem na ile starcza bateria bo nie jeżdżę długo w nocy. Jak za mało to dać dwie
https://a.aliexpress.com/_Ex10BFc
Lampka ma super odcięcie i robi dzień z nocy. Nie wiem na ile starcza bateria bo nie jeżdżę długo w nocy. Jak za mało to dać dwie
- RadQ
- Forumowicz
A przeznaczenie jakie? Miejskie "spacery" po ścieżkach rowerowych czy raczej single na full speed późną porą? Ja osobiście używam tej z poniższego jpg i nie dość że w najsłabszym trybie jest dla mnie za mocna (a już ślepy jestem z racji wieku) a te 30 km/h po leśnych ścieżkach nie raz zdarza mi się jeździć to przynajmniej w chłodne dni można się od niej zagrzać.

Ostatnio zmieniony 15 maja 2026, 8:32 przez RadQ, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukk
- Forumowicz
Na fabrycznym chińskim rowerze mam taką: https://pl.aliexpress.com/item/1005010277613861.html tylko że załączającą wszystkie światła na raz. Ta ma osobno ringa, krótkie i długie. Nie ma jakiejś powalającej mocy (ok 3.5W na krótkich, 8.5W na długich), ale dość ładny kształt wiązki.
Przy takich jakie wklejałeś to dla mnie większość z nich ma słabą geometrię, niby jest odcinka i zajebisty zasięg, ale mało/brak światła przed samym rowerem. A znowu ta za 38Eur z odbłyśnikiem parabolicznym - imho takie rozwiązanie się nadaje na latarkę a nie lampę do roweru, ew. jako "długie" światło do roweru na offroad.
Przy takich jakie wklejałeś to dla mnie większość z nich ma słabą geometrię, niby jest odcinka i zajebisty zasięg, ale mało/brak światła przed samym rowerem. A znowu ta za 38Eur z odbłyśnikiem parabolicznym - imho takie rozwiązanie się nadaje na latarkę a nie lampę do roweru, ew. jako "długie" światło do roweru na offroad.
-
Zuper
- Forumowicz
Zdecydowałem że zakupie tą lampkę
Podpowie mi ktoś jaki przełącznik / włącznik dokupić z Aliexpress ?
I 'przetwornik' jak dobrzee to nazywam do zmiany napięcia z 52v i 48v ?
Skybeamer 5000 - napięcie pracy 12-24V max 45 W
Lampka ma trzy tryby świecenia
Podpowie mi ktoś jaki przełącznik / włącznik dokupić z Aliexpress ?
I 'przetwornik' jak dobrzee to nazywam do zmiany napięcia z 52v i 48v ?
Skybeamer 5000 - napięcie pracy 12-24V max 45 W
Lampka ma trzy tryby świecenia
- Tooropek
- Forumowicz
Mam ją do sprzedania. 100% oryginał do przeróbki. Jesteś zainteresowany? Napisz priv.
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.