Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Dział dotyczący napędów z silnikiem umieszczonym w piastach kół. Budowa, zaplatanie szprych, zabezpieczenia
ODPOWIEDZ
luk_luk
Forumowicz
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2020, 15:54

Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: luk_luk »

Czesc. Pomóżcie mi w temacie podłączenia silnika maxus 3 k do sterownika KT sinus. z silnika wychodzą przewody fazowe .plus dwie wiązki hali (3x sygnal + gnd + 5v oraz biały od czujnika temp ) x 2 . pod jeden biały podłączyłem czujnik no140 a na drugim białym został czujnik ntc10k. I teraz pytanie czy jak podlacze czujniki hala (3 x sygnał + gnd + 5v) z dowolnej wiązki biały od no140 do sygnału hamulca i bialy od ntc10k do sterownika kt to bedzie ok? czy ma jakieś znaczenie ktora wiazke hali (3 x sygnał + gnd + 5v) ta od no140 czy ntc10k podłacze? .Dajcie znać
Awatar użytkownika
AST034
Forumowicz
Posty: 1090
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:04
Lokalizacja: Edynburg, Szkocja

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: AST034 »

Jezeli miedzy masą obu kompletow halli jest przejscie to mozesz to podlaczyc w taki sposob jak opisales.
luk_luk
Forumowicz
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2020, 15:54

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: luk_luk »

no wlasnie . czy w 3k turbo masa na czujnikach temp. jest wspólna? i tylko sygnałem (bialym) decydujemy co podlaczamy
Awatar użytkownika
Yasiu77
Moderator
Posty: 1177
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: Yasiu77 »

No 140 to wyłącznik termiczny a nie czujnik temperatury :) Każdy komplet mxusa 3k ma osobną masę i można tak podpiąć ale można też podpiąć więcej rzeczy bo jednak nie musza być osobno masy . Masy można razem połączyć i wolny czarny przewód wykorzystać do np czujnika kty83 pod sabka. Na upartego można podpiąć dwa czujniki i dwa termiki :D
luk_luk
Forumowicz
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2020, 15:54

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: luk_luk »

Dzieki za cierpliwość do pytań. jeszcze jedno podlaczamy czujniki hala oraz przewód czerwony 5v . Czy czarny masowy od wiazki z no140 łącze z czarnym od wiązki z nt10k _mostkuje. bo chce podlaczyc nt10k do sterownika ( bialym) by na wyświetlaczu KT byl odczyt temp a na klatkach hamulcowych odciecie od no140. Sorry za pytania ale dopiero sie uczę
Awatar użytkownika
Yasiu77
Moderator
Posty: 1177
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: Yasiu77 »

nie mostkuj czarnych razem, nie ma potrzeby bo masz dwa komplety i czarny z pierwszego kompletu idzie do ntc10k i pierwszego kompletu halli a czarny z drugiego kompletu idzie do drugiego kompletu halli i do No 140. Nie wiem czy sensownie, może jakiś rysunek skrobnę?
luk_luk
Forumowicz
Posty: 51
Rejestracja: 17 maja 2020, 15:54

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: luk_luk »

dzieki jak byś mógł byłbym wdzieczny
Syllabub
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2022, 21:07

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: Syllabub »

Odświeżę temat.
Możecie mnie nakierować jak połączyć te dwie wiązki (6 przewodów) x2 do sterownika KT60ZWSRCK0EP07AD (blokowy). Na sterowniku mam jeden taki komplet.
Między tymi wiązkami na silniku nie ma przejścia.
Mile widziany schemat naprowadzający:)
Z góry dziękuję za pomoc.
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasiu77
Moderator
Posty: 1177
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: Yasiu77 »

Połącz kolorami a że masz blokowca to pewnie też masz samonaukę w sterowniku gdyby kolory nie spasowały. Druga wiązka cienkich przewodów w 3k to zapasowe halle gdyby w pierwszej wiązce padły, nie podłączasz ich.
tkoko
Forumowicz
Posty: 3927
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: tkoko »

Yasiu77 pisze:
30 wrz 2022, 22:01
Połącz kolorami a że masz blokowca to pewnie też masz samonaukę w sterowniku gdyby kolory nie spasowały. ........
W KT, nawet blokowym, zapewne nie ma "samonauki". Kable musi sam spasować.
https://ebike.nexun.pl/silnik-sterownik ... przewodow/
Syllabub
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 30 wrz 2022, 21:07

Re: Podłączenie silnika maxus 3k t do sterownika

Post autor: Syllabub »

Yasiu77 pisze:
30 wrz 2022, 22:01
Połącz kolorami a że masz blokowca to pewnie też masz samonaukę w sterowniku gdyby kolory nie spasowały. Druga wiązka cienkich przewodów w 3k to zapasowe halle gdyby w pierwszej wiązce padły, nie podłączasz ich.
tkoko pisze:
01 paź 2022, 8:07
Yasiu77 pisze:
30 wrz 2022, 22:01
Połącz kolorami a że masz blokowca to pewnie też masz samonaukę w sterowniku gdyby kolory nie spasowały. ........
W KT, nawet blokowym, zapewne nie ma "samonauki". Kable musi sam spasować.
https://ebike.nexun.pl/silnik-sterownik ... przewodow/
O to mi chodziło. Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ