Czy potrzebne są halle
-
- Nowicjusz
Czy potrzebne są halle
Witam. Posiadam sterownik z serii KT ZWSR 15A i silnik bafanga lecz bez czujników halla, czy będzie to że sobą działać? Nie chcę tego sprawdzać samemu bo musiał bym ciąc wtyczki a nie ma pewności czy to się zgra. Dzięki
-
- Forumowicz
Re: Czy potrzebne są halle
Teoretycznie blokowy KT Z... (a taki masz) powinien działać bez hali, ale nikt Ci tego nie zagwarantuje.
-
- Nowicjusz
No też tak mi się wydaje ale takie zazwyczaj są w wersji DUO z osobnymi fazami i hallami, no ale ryzyk fizyk zobaczymy
-
- Forumowicz
Ten sterownik zapewne ma i złącze hali.
-
- Nowicjusz
Tak. Ten ma tylko w przeciwieństwie do wersji DUO ma je razem z przewodami fazowymi
- kawuem
- Forumowicz
Po prostu podłącz, o ile pasują wtyczki i sprawdź. Nieraz do ruszenia potrzebne jest wstępne zakręcenie kołem.
-
- Forumowicz
Jak rozumiem masz złącza typu HIGO zarówno na sterowniku jak i silniku. Jeżeli złącze silnika pasuje do złącza sterownika, trzeba by sprawdzić czy silnik ma hala prędkości, na których PIN'ach jest zasilany hall, i wyprowadzony sygnał, oraz porównać z PIN'ami sterownika. Jeżeli jest OK łączysz bezpośrednio sterownik z silnikiem. Przy braku kompatybilności obu złączek, do prób wyprowadź i połącz tylko trzy fazowe przewody silnika/sterownika np przejściówką, drutami.