tsdz8 / turbo

Dział poświęcony mechanicznym aspektom montowania silnika poza kołem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz
Posty: 5983
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: pxl666 »

Prozyc pisze:
03 cze 2024, 20:44
Jakby ktos szukal nowego softu pm
rozwiń temat
terragady
Forumowicz
Posty: 45
Rejestracja: 21 lip 2022, 17:56

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: terragady »

Prozyc pisze:
03 cze 2024, 20:44
Jakby ktos szukal nowego softu pm
a jak wgrać? Trzeba oryginalnego jTaga? Prosty update?
terragady
Forumowicz
Posty: 45
Rejestracja: 21 lip 2022, 17:56

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: terragady »

kubas121 pisze:
31 maja 2024, 10:45
1. Kable idą od dołu silnika. Polecam zabezpieczyć bo gałęzie mogą wyrwać/uszkodzić?
4. Mało informacji na VLCD5 (brak napięcia, watów itd.)
super opinia, dzięki :) Jakieś fajne pomysły jak zabezpieczyć te kable?
VLCD możesz wymienić na jakiś inny wyświetlacz i z tego co widzę napięcie jest wyprowadzone i waty chyba tez.
Gracy
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 18 lut 2024, 19:46

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Gracy »

wersja szybko budżetowa to :
peszel nakręcany + gdzieś kiedyś widziałem fotkę takiej samoróby osłony zimowej wyciętej z butelki pet i zamocowanej do ramy, powinny się po tym ładnie badyle "ześlizgiwać"
kubas121
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 23 wrz 2019, 15:53

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: kubas121 »

Ja zaprojektowałem i wydrukowałem prowizoryczną osłonę. Zeskanowałem silnik za pomocą aplikacji do fotogrametrii "Kiri Engine" (polecam) i na podstawie tego modelu zrobiłem osłonę. Przejechane kilkaset km i cały czas trzyma się solidnie. Każdy rower jest inny więc może być wymagane przycięcie - polecam użyć gorącego noża albo lutownicy żeby krawędź przycięcia się "zalepiła".

Udostępniam tutaj model - https://www.thingiverse.com/thing:6650408
Załączniki
446024573_1114519026270235_7420193312533326306_n.jpg
Gracy
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 18 lut 2024, 19:46

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Gracy »

i kolejna biedawersja :lol: , tym razem ze starej opony
Obrazek
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz
Posty: 5983
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: pxl666 »

Gracy pisze:
06 cze 2024, 15:19
i kolejna biedawersja :lol: , tym razem ze starej opony
Obrazek
poka ten jebajk
Atak_Snajpera
Forumowicz
Posty: 412
Rejestracja: 30 cze 2022, 16:27

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Atak_Snajpera »

kubas121 pisze:
05 cze 2024, 17:17
Ja zaprojektowałem i wydrukowałem prowizoryczną osłonę. Zeskanowałem silnik za pomocą aplikacji do fotogrametrii "Kiri Engine" (polecam) i na podstawie tego modelu zrobiłem osłonę. Przejechane kilkaset km i cały czas trzyma się solidnie. Każdy rower jest inny więc może być wymagane przycięcie - polecam użyć gorącego noża albo lutownicy żeby krawędź przycięcia się "zalepiła".

Udostępniam tutaj model - https://www.thingiverse.com/thing:6650408
Mówiac delikatnie ale nie wygląda to za estetycznie. No i jeszcze parę cm gorszy prześwit. A nie prościej byłoby poprostu wsunąć kable w jakiś kołnierz?

Ala coś takiego. Ewentualnie poprostu nałożyć drugą grubszą koszulkę termokurczliwą na wszystkie kable.
Obrazek
kubas121
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 23 wrz 2019, 15:53

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: kubas121 »

Zaiste wygląda jak gówno :D ale nie miało to dla mnie znaczenia. Co do koszulek to tak zrobiłem na początku ale i tak nie czułem się komfortowo. Sporo jeżdżę po krzakach i prędzej czy później jakiś badyl na pewno by za to pociągnął.
adamtorba
Forumowicz
Posty: 59
Rejestracja: 05 wrz 2023, 17:31

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: adamtorba »

xpD2 pisze:
27 maja 2024, 19:46
1000 km, wciąż działa.

p.s.
Pojawił się pierwszy problem ale rozwiązany w 5 minut.
Mianowicie, na początku wątku Adamtorba pisał o zerwanym łańcuchu i zadziorach na oryginalnym blacie.
Zauważyłem te zadziory w chwili gdy blat zaczął zaciągać łańcuch. Zadziory pojawiły się po wewnętrznej stronie zębatki.
Pilnik załatwił sprawę natychmiastowo.
Łańcuch pracuje prawidłowo.
Ja mam coś około 2000km zrobione i póki co wszystko OK z tym motorkiem.
Teraz jak pogoda dobra to rzadziej jeżdżę ze wspomaganiem i biorę analoga
Odnośnie nowego softu to jakby ktoś potrzebował mam dostępne dwie wersje oprogramowania do silników z PSW:
- wersja naprawiająca Walk Mode (pierwsze silniki miały błąd w sofcie i silnik wyrywał przy aktywacji WM) TSZ8_7_1.6_.hex
- wersja z poprawionym WM i poprawionymi poziomami 1 i 2: TSZ8_1.7_levels.hex
Jeśli ktoś ma programator i chce się pobawić to mogę podesłać.
terragady
Forumowicz
Posty: 45
Rejestracja: 21 lip 2022, 17:56

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: terragady »

Jaki programator jest potrzebny? JLink oryginalny? Na tej grupie na fejsie ten gościu od nich wrzucił filmik jak wgrać nowy soft ale to wygląda na straszne druciarstwo i bawienie się programami z chińskimi znaczkami ;)

Co do oslony to nawet jak zalożysz koszulki na poszczególne kable to i tak można niby zahaczyć i wyrwać więc lepiej jakaś osłona po całości albo jakoś te kable jakaś żywicą na stałe przyczepić ale to chyba nie optymalne roziwązanie :)

Dodatkowo, jakie wyświetlacze jeszcze podejdą do tsdz8? Zależy mi na małym form faktorze bo ten vlcd5 co pswpower wysyła domyślnie to straszny zabytek :D
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz
Posty: 5983
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: pxl666 »

dz41 ? sw102 ?
terragady
Forumowicz
Posty: 45
Rejestracja: 21 lip 2022, 17:56

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: terragady »

wlasnie nie wiem czy porozmawia z tsdz8? dz41 jest domyslnie na bafanga wiec inny protokol, sw102 to samo no i nowych wersji co sa do kupienia juz chyba nie tak latwo zflashować, no i ten firmware to raczej z custom softem od tsdz2 dzialal a nie wiem czy ze standardowym tonsheng protokolem bedzie rozmawiac? Niby pswpower mowi ze kazdy oficjalny co dzialal z tsdz2 bedzie dzialal z tsdz8 ale tam tez za duzego wyboru nie ma, chyba pozostaje EKD01 bo widze ze jest dosc popularny wsrod uzytkownikow tsdz8 a i na ali teraz za 30 pare dolcow jest akurat.
Tomi888
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 07 cze 2024, 20:04

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Tomi888 »

A ja chce zachować pozory "legalności" mojej konwersji. Tak na wszelki wypadek.

Szukam więc wyświetlacza w którym w szybki sposób da się zablokować prędkość na 25 km/h (wiem, że EKD01 ma taka możliwość poprzez równoczesne przytrzymanie jakiś 2 przycisków. Potem żeby odblokować trzeba sie przeklikać przez ustawienia i wpisać hasło).
Czy jakiś inny wyświetlacz (np. SW102) ma też taką możliwość?

Jeszcze nie widziałem naklejki TSDZ8 250W, więc na razie nakleiłem TSDZ2b 250W.
Salawajane
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 11 cze 2024, 14:23

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Salawajane »

Witam czy ktoś się orjentuje czy jest zebatka do tsdz8 52 zeby
Awatar użytkownika
Tooropek
Forumowicz
Posty: 2134
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Tooropek »

Pytanie do Marrkara. Ma adaptery to i zębatkę też. Pytałem go o to prywatnie, zajrzyj na jego stronę.

https://ebikestuff.eu/pl/
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
Salawajane
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 11 cze 2024, 14:23

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Salawajane »

Dzięki
Kamillo86
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 09 paź 2020, 20:31

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Kamillo86 »

Gdzie mogę sprawdzić wersję oprogramowania, zakupiłem 2 tygodnie temu vlcd5 750w ?
Czy trzeba od nowości coś poprawić chodzi o smary ?
Baggik
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 28 maja 2024, 10:11

Re: tsdz8 / turbo

Post autor: Baggik »

Na facebooku pojawiła się paczka ze zmienionym oprogramowaniem i instrukcjami :)
Załączniki
Zrzut ekranu 2024-06-14 073936.png
ODPOWIEDZ