Wiem że można rozwiercić czytałem twoje wpisy jak i cały wątek Chodziło mi bardziej o oryginalną. W większości aukcji na alli kupując silnik można wybrać sobie rozmiar zębatki. Z tego co pamiętam to 46T też chyba były no ale ja wziąłem 44T. Nie można nigdzie dostać ori 46T? Jak nie znajdę to rozwiercę
Tak jak pisałem łożysko jednokierunkowe w głównym kole przekładni samo się naprawiło.
Taaa... dzisiaj padło totalnie.
Pozostało więc tylko jedno do zrobienia.... Wyeliminowanie tego dziadostwa, zostało unieruchomione przy pomocy spawarki.
Teraz jest opór bo wirnik kręci się non-stop przy pedałowaniu. Trzeba tylko pamiętać by ruszać z lekkich przełożeń.
Koniec kłopotów, no chyba że teraz nylon padnie.
Trochę jeżdżę na tsdz8 na moim ulepie Haibike i mnie manetka doprowadza to szału, beznadziejnie to jest modulowane.
Czy ktoś z Was ma wiedzę, czy jeśli wgram soft naprawiający 1-2 bieg (na FB są linki) to czy to poprawia coś pracę manetki?
Tak jak pisałem łożysko jednokierunkowe w głównym kole przekładni samo się naprawiło.
Taaa... dzisiaj padło totalnie.
Pozostało więc tylko jedno do zrobienia.... Wyeliminowanie tego dziadostwa, zostało unieruchomione przy pomocy spawarki.
Teraz jest opór bo wirnik kręci się non-stop przy pedałowaniu. Trzeba tylko pamiętać by ruszać z lekkich przełożeń.
Koniec kłopotów, no chyba że teraz nylon padnie.
Podeślij zdjęcia tak aby przyszli klienci odwiedzający ten temat widzieli co kupują.
Trochę jeżdżę na tsdz8 na moim ulepie Haibike i mnie manetka doprowadza to szału, beznadziejnie to jest modulowane.
Czy ktoś z Was ma wiedzę, czy jeśli wgram soft naprawiający 1-2 bieg (na FB są linki) to czy to poprawia coś pracę manetki?
Obecnie policja zaczyna bardziej zwracać uwagę na e-rowerki. Pierwsze co sprawdzają to obecność manetki. Kolejny powód aby jej się poprostu pozbyć.
po jaka cholere wam manetka ?? zwlaszcza w silniku gdzie masz 1000w pod butem i na max asyscie pedałowanie prawie nie wymaga nacisku ??
owszem rozważałem manetke do przejeżdżania kolein gdzie pedalenie to duże ryzyko gleby , ewentualnie dużych kamieniołomów gdzie też bardzo łatwo zahaczyć podczas ruchu korbami ale ostatecznie olałem temat póki jeszcze technicznie sobie radzimy . kiedyś może założę na starość...
W CYCu STEALTH manetka też beznadziejnie mi działała. Użyłem może pare razy i dałem sobie spokój. Czujnik nacisku działał 100 razy lepiej. Maneta kilka razy się przydała jak przypadkiem w błoto się wrąbałem. I tyle.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2025, 14:59 przez Atak_Snajpera, łącznie zmieniany 1 raz.
po jaka cholere wam manetka ?? zwlaszcza w silniku gdzie masz 1000w pod butem i na max asyscie pedałowanie prawie nie wymaga nacisku ??
owszem rozważałem manetke do przejeżdżania kolein gdzie pedalenie to duże ryzyko gleby , ewentualnie dużych kamieniołomów gdzie też bardzo łatwo zahaczyć podczas ruchu korbami ale ostatecznie olałem temat póki jeszcze technicznie sobie radzimy . kiedyś może założę na starość...
no jak nie da się tego ucywilizować w działaniu to tak jak mówicie, wywalić bo przecież to jest dysfunkcjonalne w swojej formie co ją pan chiński inżynier wymyślił tylko zapomniał pojechać przetestować... (jak większość tego co oni produkują)
ale swoją drogą jak to jest możliwe że działa w starym silniku ok a w nowym już nie . albo że wogóle nie działa skoro sterowanie przy pomocy manetki jest prostsze niż z czujnika ... nie pojmuje czasami jak oni robią interesy skoro tak prosta rzecz potrafią spartolic
ale swoją drogą jak to jest możliwe że działa w starym silniku ok a w nowym już nie .
Bo może jest podobnie jak w przypadku czujników pas, które różnie działają (lub nie działają) z danym sterownikiem.
Manetki na obudowie mają "mnożniki" np. 20X, 35X itp. Nie wiem czy to ma znaczenie jak działa manetka, bo w swoich konstrukcjach rzadko używam manetkę, ale sądzę że w tym może być problem.
Manetki na obudowie mają "mnożniki" np. 20X, 35X itp.
Może to nie mnożniki a kody określające charakterystykę regulacji Uwy = f(α). Podobnie jak jest w potencjometrach - logarytmiczna, liniowa czy wykładnicza.
Zadaniem manetki jest elektryczna odpowiedź na wychylenie wodzika w zakresie 0,8 ÷ 4,1V.
Siema, ja testuje różne wsady w obecnej chwili jeśli chodzi o samą manetkę to działa ona według mnie najlepiej na 'test3.0." Z tym że na tym wsadzie te przełożenia od 1-5 działają jakoś tak bardziej ospale. Najlepszym kompromisem jak na razie i testuje najdłużej to ten z dopiskiem 'second level fine'.
Czy można odłączyć czujnik nacisku w TSDZ8? Chodzi mi o to żeby w długich prostych działo tylko PAS. Czujnik nacisku jest super ale niema możliwości konfiguracji jak w TSDZ2B (dopóki nie będzie finalnego OSF). A jazda na manetce odpada w obecnych czasach.
Jaki masz wyswietlacz???masz jlinka zeby wgrac soft??j Osf tsdz8 juz dziala dobrze (testuje aktualnie z ekd01 i 860c) tylko jest kilka szczegolow ktore trzeba ustawic, i trzeba wgrac najnowsza wersje konfiguratora java emmebrusy jesli masz ekd, xh18, vlcd5/6
Jaki masz wyswietlacz???masz jlinka zeby wgrac soft??j Osf tsdz8 juz dziala dobrze (testuje aktualnie z ekd01 i 860c) tylko jest kilka szczegolow ktore trzeba ustawic, i trzeba wgrac najnowsza wersje konfiguratora java emmebrusy jesli masz ekd, xh18, vlcd5/6
Dobra wiadomość Daj koniecznie znać jak już będzie po testach
no jak nie da się tego ucywilizować w działaniu to tak jak mówicie, wywalić bo przecież to jest dysfunkcjonalne w swojej formie co ją pan chiński inżynier wymyślił tylko zapomniał pojechać przetestować... (jak większość tego co oni produkują)
Mi pasuje mantka na zasadzie 0-1. Myśle dać microswitch pod palec, wystarczy połączyć +5V z sygnałem ?
Tak mam jlinka. Mam podlaczony SW-M58, posiadam tez KT-LCD3 i VLCD5. Czy na M58 tez zadziała nowy soft?
Nie wiem jak M58 ale nie ma dedykowanego softu pod niego, ale byc moze zadziala. Z tych wyswietlaczy powinno Ci dzialac z vlcd5. Jak chcesz sprobowac osf z tym vlcd5 i chcesz to sobie ustawic sam to sciagnij i zainstaluj sobie zgodnie z instrukcjami to https://github.com/emmebrusa/TSDZ2-Smart-EBike-1
Jak juz nawet to masz to sciagnij nowa wersje.
Cześć, myślę o wymianie BBS02B w rowerze żony na TSDZ8 z wyświetlaczem EKD01.
Chcę zostawić czujnik zmiany biegów, manetkę i czujnik hamulca z Bafanga więc szukałam wersji z przewodami 1T4 i bezpośrednim wyjściem na czujniki zmiany biegów z silnika.
Brał ktoś od tego sprzedawcy i może potwierdzić że to wersja z softem na którym tryby 1 i 2 działają poprawnie? https://pl.aliexpress.com/item/10050087 ... Redirect=y
Jakbym brał teraz ósemkę to z wyświetlaczem DFL11, to najnowsza odsłona EDK01 przeznaczonego dla Tongsheng'ów, podobno posiada możliwość aktualizacji softu silnika z poziomu aplikacji na telefonie (bluetooth), ciekawe czy można wgrać soft z DFL11 do klasycznego EDK01?
Jakbym brał teraz ósemkę to z wyświetlaczem DFL11, to najnowsza odsłona EDK01 przeznaczonego dla Tongsheng'ów, podobno posiada możliwość aktualizacji softu silnika z poziomu aplikacji na telefonie (bluetooth), ciekawe czy można wgrać soft z DFL11 do klasycznego EDK01?
Miałoby to sens ponieważ sami administratorzy grupy (Niki Baker i ten drugi jegomość) którzy mają kontakt z TSE pisali o tym że firma już pracuje nad możliwością aktualizacji TSDZ8 przez użytkownika.
Miałoby to sens ponieważ sami administratorzy grupy (Niki Baker i ten drugi jegomość) którzy mają kontakt z TSE pisali o tym że firma już pracuje nad możliwością aktualizacji TSDZ8 przez użytkownika.
Faktycznie jest opcja z tym wyświetlaczem na Ali, nawet taniej niż EDK01 tylko prawdopodobnie bez wyjścia na czujnik zmiany biegów i nie mam opcji z czujnikami hamulcu tylko klamki na linkę. https://pl.aliexpress.com/item/10050086 ... Redirect=y
ciekawe jak z tym updatem, czy tylko soft ktory oni zpuszują przez apkę czyli oficjalny co często się nie zdarza czy jakikolwiek się zapoda. No i jak to będzie śmigało z OSF który jest już całkiem sensowny. Chyba wtedy lepiej już brać z wyświetlaczem 860
ciekawe jak z tym updatem, czy tylko soft ktory oni zpuszują przez apkę czyli oficjalny co często się nie zdarza czy jakikolwiek się zapoda. No i jak to będzie śmigało z OSF który jest już całkiem sensowny. Chyba wtedy lepiej już brać z wyświetlaczem 860
Do osf i tak najlepiej wziac wyswietlacz w wersji bafang i trzeba go przeprogramowac na osf, z 850c w wersji tsdz osf zadziala tylko ze wszystko przez java konfigurator i jest wiecej problemow z szarpaniem silnika itp.
Ja caly czas teraz jezdze na tsdz8 z osf z 860c bafang z v13.bin (nowa wersja 860c) i dziala spoko z wersja 15.hex, praktycznie nie ma problemu z szarpaniem, tylkp trzeba przestawic foc na 23-24 (moim zdaniem 23 dziala najlepiej) podkrecic decceleration na min 70-80, i adc max torq na ok 450( w menu technical 860c jest podglad ile jest u Was przy nacisku na pedaly)