Cześć, bo niedawna jestem posiadaczem silnika TSDZ8 przejechałem dopiero 180km i nagle w czasie jazdy rower stracił moc
Wspomaganie prowadzenia roweru działa prawidłowo, więc silnik i sterownik są sprawne, ale podczas pedałowania silnik nie wspomaga. Na wyświetlaczu pokazuje 0 W mocy.
Czujnik prędkości działa normalnie, wyświetlacz pokazuje prędkość poprawnie.
Sprawdziłem już wszystkie złącza, zresetowałem wyświetlacz i ponownie zainstalowałem akumulator – bez zmian. Czy ktoś może podpowiedzieć jaką może być przyczyna? ratujcie
Niecwiem jaki masz wyswietlacz i czy oryginalny soft czy osf ale jesli masz wersje osf szczegolnie z 860c lub sw102 to mozesz stosunkowo latwo zdiagnizowac co jest przyczyna, wejdz w menu technical i tam zobaczysz czy dziala pas i czujnik nacisku.
Silnik był rozbierany od nowości? Gdzieś przewinął mi się post na grupie FB TSDZ'ów że przy ponownym złożeniu łatwo źle to zrobić co poskutkuje uszkodzeniem czujnika nacisku, ale zakładam że silnik od nowości nie był jeszcze rozkręcany więc chyba masz pecha i trafiła Ci się wadliwa sztuka..
Odezwij się do sprzedawcy podsyłając mu film z usterki i może zaproponuje jakieś rozwiązanie, jeśli nie to pozostaje naprawa na własną rękę ALBO, wgranie OSF i przerobienie tego TSDZ'a na BBS02b, czyli śmiganie w trybie Cadence, no ale nie po to kupuje się silnik z czujnikiem nacisku aby później jeździć jak klasycznym Bafangiem, ale jest to najtańsze i chyba najprostsze rozwiązanie na tę chwilę (jeśli sprzedawca się wypnie..).
Silnik kupiony półtora miesiąca temu na AliExpress sporu już nie mogę niestety założyć, ale wymieniamy się informacjami ze sprzedawcą zobaczymy co z tego wyjdzie w najgorszym przypadku może zrobię jak napisałeś tj. przeróbka na BBS02b i założę do mojego innego roweru, ale szczerze nie wiem jak się za to zabrać, muszę pogrzebać
Czujnik tsdz8 po zdjęciach na pswpower wygląda na ciut dłuższy od tego z tsdz2. Nie podejdzie. Zresztą mają na stronie osobną pozycja dla wersji pod tsdz8 i tsdz2.
Jeśli kontakt z chińczykiem jest to powinno się udać zareklamować.
Łożyska do tsdz2 (Stieber/NSK/SKF).
Wgrywam osf do tsdz2 i tsdz8.