MID-DRIVE TSDZ2 750W

Dział poświęcony mechanicznym aspektom montowania silnika poza kołem
redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 28 wrz 2019, 17:21

No i przerobili open firmware [Casahino] pod org wyswietlacz:
https://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?t=98281

Nawet dosc dawno to bylo temu, do tego jest program z GUI do konfiguracji tego wszystkiego.

maki1000
Posty: 63
Rejestracja: 28 lut 2018, 20:49

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: maki1000 » 28 wrz 2019, 19:50

Czyli na lcd5 będzie można wgrać ? Jest jakaś instrukcja co i jak ?

zipp
Posty: 14
Rejestracja: 11 cze 2019, 7:10
Lokalizacja: Małopolska

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: zipp » 28 wrz 2019, 20:37

LCD5 zostaje oryginalny.
Programuje się tylko sterownik silnika.

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 29 wrz 2019, 1:20

redwater pisze:
28 wrz 2019, 17:21
No i przerobili open firmware [Casahino] pod org wyswietlacz:
https://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?t=98281

Nawet dosc dawno to bylo temu, do tego jest program z GUI do konfiguracji tego wszystkiego.
A w ostatniej wersji jest opcja emtb jak w systemach Bosch. Działa bardzo dobrze.

maki1000
Posty: 63
Rejestracja: 28 lut 2018, 20:49

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: maki1000 » 29 wrz 2019, 10:40

Poda ktoś link do tutka jak zainstalować to oprogramowanie mając oryginalny wyświetlacz VLC5 ? Nie potrafię tego znaleźć widzę tylko tutka związanego z LCD3 tym monochromatycznym

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 29 wrz 2019, 11:25

Jak mi przyjdzie zestaw, to opisze jak i co. Nie jest to trudne, trzeba znalezc Rx i Tx , mase i zasilanie. To pewnie wszystko jest opisane na stronie [Casahino].
Pozdro

Kilbos
Posty: 8
Rejestracja: 18 sie 2019, 17:08

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Kilbos » 29 wrz 2019, 13:26

redwater pisze:
28 wrz 2019, 17:21
No i przerobili open firmware [Casahino] pod org wyswietlacz:
https://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?t=98281

Nawet dosc dawno to bylo temu, do tego jest program z GUI do konfiguracji tego wszystkiego.
Cholewka, a mi już idzie wyświetlacz KT LCD3 z Chin :|

Jeżeli ktoś gdzie znajdzie instrukcje do VLCD5 to również proszę o podrzucenie.

Jako świeży posiadacz tego zachwalanego napędu, chciałbym się dowiedzieć praktyków jak wygląda sprawa szczelności przed wodą w czasie normalnej eksploatacji np. w czasie deszczu, tak samo zastanawiam się nad narażeniem wtyczki z baterii XT90 na opady deszczu?

Awatar użytkownika
pxl666
Posty: 908
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: pxl666 » 29 wrz 2019, 19:06

Termokurcza nieco dalej poza łączenie wtyków i zostawić taki kołnierz Żeby zasłaniał szparę, ale ip67 to to nie będzie. Ewentualnie taśmą szczelnie owinąć

scuda
Posty: 486
Rejestracja: 24 lut 2018, 21:49

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: scuda » 29 wrz 2019, 19:51

Kilbos pisze:
29 wrz 2019, 13:26
redwater pisze:
28 wrz 2019, 17:21
No i przerobili open firmware [Casahino] pod org wyswietlacz:
https://endless-sphere.com/forums/viewtopic.php?t=98281

Nawet dosc dawno to bylo temu, do tego jest program z GUI do konfiguracji tego wszystkiego.
Cholewka, a mi już idzie wyświetlacz KT LCD3 z Chin :|

Jeżeli ktoś gdzie znajdzie instrukcje do VLCD5 to również proszę o podrzucenie.

Jako świeży posiadacz tego zachwalanego napędu, chciałbym się dowiedzieć praktyków jak wygląda sprawa szczelności przed wodą w czasie normalnej eksploatacji np. w czasie deszczu, tak samo zastanawiam się nad narażeniem wtyczki z baterii XT90 na opady deszczu?
Jeździłem w totalnym deszczu tak, że silnik był tak mokry jakby był zanurzony w wodzie i po otwarciu silnika nie było zadnych sladów nieszczelności.

art_
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2019, 9:14

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: art_ » 29 wrz 2019, 20:56

Link do oprogramowanie dla VLCD5. ( wersja 0.19c)
http://www.jobike.it/Public/data/marcoq ... Stable.zip

Strona jest po włosku ale można użyć translatora. http://translate.google.com/translate?h ... hpage%3D41

Zmachany
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2019, 22:02

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Zmachany » 29 wrz 2019, 23:08

Czy ktoś spotkał się z tego typu odgłosem/problemem? Występuje przy kręceniu kołem w przeciwnym kierunku do jazdy. (np. przy cofaniu)
Mój TSDZ2 był zamówiony tego lata, a koreluje to z datą przesłania tego filmiku:


Silnik z Aliexpress i nie wiem czy nie lecieć na spór...

sq8kjd
Posty: 1
Rejestracja: 30 wrz 2019, 10:01

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: sq8kjd » 30 wrz 2019, 10:08

Witam wszystkich szanownych kolegów i koleżanki:)
Jestem nowy na forum.
Mam pytanie którą wersję silnika wybrać?
https://pl.aliexpress.com/item/32834396 ... b201603_53
Czy może z jakiejś innej oferty??

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Tooropek » 30 wrz 2019, 11:04

Pswpower sklep na ali. Wysylka z niemiec 48V 750W z manetką, polecam
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2019, 21:15 przez Tooropek, łącznie zmieniany 1 raz.

Azmadan
Posty: 7
Rejestracja: 21 wrz 2019, 17:09

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Azmadan » 30 wrz 2019, 14:30

Pytanie - czy gdzieś na zewnątrz silnika widać moc nominalną? - na jakiejś naklejce, tabliczce znamionowej? :-)

Awatar użytkownika
pxl666
Posty: 908
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: pxl666 » 30 wrz 2019, 14:35

od dołu chyba

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 30 wrz 2019, 16:54

Azmadan pisze:
30 wrz 2019, 14:30
Pytanie - czy gdzieś na zewnątrz silnika widać moc nominalną? - na jakiejś naklejce, tabliczce znamionowej? :-)
Jeżeli liczysz, że będzie tam napisane np 750W to tak nie będzie. Jest naklejka z kodem kreskowym i na niej napisane jak został zaprogramowany sterownik (np 48V 15A).

Azmadan
Posty: 7
Rejestracja: 21 wrz 2019, 17:09

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Azmadan » 30 wrz 2019, 16:55

Thorn pisze:
30 wrz 2019, 16:54
Jeżeli liczysz, że będzie tam napisane np 750W to tak nie będzie. Jest naklejka z kodem kreskowym i na niej napisane jak został zaprogramowany sterownik (np 48V 15A).
Bardziej mi chodziło o "moc nominalną 250W" :-)

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 30 wrz 2019, 16:59

Azmadan pisze:
30 wrz 2019, 16:55
Thorn pisze:
30 wrz 2019, 16:54
Jeżeli liczysz, że będzie tam napisane np 750W to tak nie będzie. Jest naklejka z kodem kreskowym i na niej napisane jak został zaprogramowany sterownik (np 48V 15A).
Bardziej mi chodziło o "moc nominalną 250W" :-)
Takiej informacji nigdzie nie ma.

Kilbos
Posty: 8
Rejestracja: 18 sie 2019, 17:08

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Kilbos » 30 wrz 2019, 17:35

Czy ktoś zaprogramował sterownik dla VLCD5 metodą Marcoq? Nigdzie nie natknąłem się na jednoznaczną instrukcję jak to zrobić a popsuć bym nie chciał przez metodę "prób i błędów"

Awatar użytkownika
pxl666
Posty: 908
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: pxl666 » 30 wrz 2019, 17:36

jak chcesz naklejkę "MOC NOMINALNA 250w" to ci mogę wydrukować , hehe co za problem

Awatar użytkownika
2kola
Posty: 14
Rejestracja: 25 lip 2019, 15:56

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: 2kola » 30 wrz 2019, 18:09

Są na ali po 1,40$
Załączniki
H13472a85b4094958b2b3f554dafeb6e0u.jpeg

Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 30 wrz 2019, 21:52

Zmachany pisze:
29 wrz 2019, 23:08
Czy ktoś spotkał się z tego typu odgłosem/problemem? Występuje przy kręceniu kołem w przeciwnym kierunku do jazdy. (np. przy cofaniu)
Mój TSDZ2 był zamówiony tego lata, a koreluje to z datą przesłania tego filmiku:


Silnik z Aliexpress i nie wiem czy nie lecieć na spór...

Chyba efekt normalny, umnie podobnie :) nie przejmuje sie jeżdżę i się raduje :)
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

art_
Posty: 2
Rejestracja: 16 wrz 2019, 9:14

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: art_ » 30 wrz 2019, 22:07

Kilbos pisze:
30 wrz 2019, 17:35
Czy ktoś zaprogramował sterownik dla VLCD5 metodą Marcoq? Nigdzie nie natknąłem się na jednoznaczną instrukcję jak to zrobić a popsuć bym nie chciał przez metodę "prób i błędów"
Ja dopiero zabieram się za to. Może uda mi się w przyszłym tygodniu. Instrukcja jest na stronie https://elementaire01.blogspot.com/2019 ... -v019.html.
Reszta info na stronie włoskiej która linkowałem w poprzednim poście.

Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 02 paź 2019, 0:07

Tez myślałem o przeprogramowaniu na oryginalnym wyświetlaczu z zestawu, a ze za 120 na ali kt-lcd3 można kupić to pogrzebałem ten pomysł.
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 02 paź 2019, 8:33

Pojawila sie wersja z wyswietlaczem 850C

https://pl.aliexpress.com/item/32363449 ... b201603_52

Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 02 paź 2019, 12:39

Tak. Tylko droższym. Fakt lepszym wizualnie, ale to co jest na kt lcd3 jest wystarczające jak dla mnie 8-) chociaż ten zestaw co kolega podlinkował to rzeczywiście , 150zl droższy od zwykłego, a mamy lepszy wyświetlacz do przeprogramowania (no chyba ze tam juz soft jest przerobiony). Jak kupowałem swój zestaw to tego nie było dostępnego chyba...
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

scuda
Posty: 486
Rejestracja: 24 lut 2018, 21:49

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: scuda » 02 paź 2019, 21:34

Ja bym dopłacił do 850c, bo to co jest na vlcd5 to porażka. Nawet napięcia nie ma, nie wspominając o wyświetlaniu watów.

Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 02 paź 2019, 23:13

scuda pisze:
02 paź 2019, 21:34
Ja bym dopłacił do 850c, bo to co jest na vlcd5 to porażka. Nawet napięcia nie ma, nie wspominając o wyświetlaniu watów.
Vlcd5 to gorzej jak porażka, lepiej było by go wsumie schować gdzies i zostawić tylko pilot i dorobic sobie miernik napiecia na baterii :D
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 03 paź 2019, 19:15

hetm4n pisze:
02 paź 2019, 23:13
scuda pisze:
02 paź 2019, 21:34
Ja bym dopłacił do 850c, bo to co jest na vlcd5 to porażka. Nawet napięcia nie ma, nie wspominając o wyświetlaniu watów.
Vlcd5 to gorzej jak porażka, lepiej było by go wsumie schować gdzies i zostawić tylko pilot i dorobic sobie miernik napiecia na baterii :D
A ten miernik napięcia to coś, bez czego nie da się jeździć na rowerze elektrycznym? To wskaźnik baterii nie wystarcza?

Awatar użytkownika
pxl666
Posty: 908
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: pxl666 » 03 paź 2019, 19:32

Nie są to niezbędne dane , aczkolwiek przydatne...

Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 03 paź 2019, 21:32

Ja jako elektronik automatyk wolę widzieć napięcie zamiast wskaźnika standardowego poziomu baterii :D
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

Kilbos
Posty: 8
Rejestracja: 18 sie 2019, 17:08

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Kilbos » 03 paź 2019, 22:53

Dzisiaj zakończyłem pierwszy etap elektryfikacji "bicykla". TSDZ2 + KT LCD3 + open source naprawdę wymiata, jestem pod wrażeniem.
Kolejny etap to zakup roweru z ramą typu full i przełożenie napędu z mojego trekkinga i heja do lasu.

Użytkownicy open source... jak macie ustawione współczynniki dla trybów wspomagania?

Awatar użytkownika
Mariusz_p
Posty: 321
Rejestracja: 18 sie 2018, 10:28

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Mariusz_p » 03 paź 2019, 22:53

Po przeczytaniu całego tego tematu narobiliscie mi ochoty na mida z tym napędem :) do cywilnego rowerka krajoznawczego jak znalazł z bidonem 17.5Ah na 100km.
Pakiety Li-ion, bidony 48V 17.5Ah => zapraszam na priv :)

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 03 paź 2019, 23:06

hetm4n pisze:
03 paź 2019, 21:32
Ja jako elektronik automatyk wolę widzieć napięcie zamiast wskaźnika standardowego poziomu baterii :D
No właśnie, a czy rower elektryczny jest tylko dla elektroników, elektryków i innych pozytywnie zakręconych prądowych szaleńców? :D - Nie.
Mojej Pani kompletnie nie interesują jakieś cyferki i ogrom informacji. Dla większości ludzi, liczy się na co dzień prosty przekaz i minimalizm w obsłudze. Właśnie dlatego tak inżynierowie to zaprojektowali. To samo jest w markowych systemach.

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 04 paź 2019, 9:01

No to witajcie w klubie, zamowilem 48V750W.

Awatar użytkownika
Mariusz_p
Posty: 321
Rejestracja: 18 sie 2018, 10:28

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Mariusz_p » 04 paź 2019, 11:29

Opisz wrażenia jak dotrze. Ja też chyba się wkrótce skuszę.
Pakiety Li-ion, bidony 48V 17.5Ah => zapraszam na priv :)

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 04 paź 2019, 19:56

Mariusz_p pisze:
04 paź 2019, 11:29
Opisz wrażenia jak dotrze. Ja też chyba się wkrótce skuszę.
Jak zdaze w tym roku z bateria, ogniwa sa, bidony puste idą, bmsy, ale najwiecej czasu zajmie poskladanie tych bidonowek, bo montaz silnika, to chyba raczej moment.

darol
Posty: 32
Rejestracja: 03 cze 2018, 13:20

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: darol » 04 paź 2019, 21:42

Z tego co zdążyłem się zorientować manetkę bez ingerencji w soft można mieć tylko z wyświetlaczem vlcd5 i podłączona jest bezpośrednio do niego ?
Moja żona jeździ obecnie na hubie i twierdzi, że manetka jest jej bezwzględnie potrzebna i nie może bez niej żyć. Ponieważ planuje dla niej nowy projekt na lepszej ramie i do tego tsdz2 muszę dopytać o tą nieszczęsną manetkę...jak to działa w praktyce ? Manetka i czujnik nacisku działają niezależnie razem ? Czy wybieramy sposób aktywowania napędu z poziomu wyświetlacza ?, czyli albo manetka, albo pedały ?
Ogólnie jak to działa z manetką ?

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 04 paź 2019, 21:44

Przeciez sprzedawane sa zestawy z manetka, wiec manetka dziala chyba niezaleznie od tensometru, jednak nie daje pelnej mocy z tego co wywnioskowalem.

Thorn
Posty: 62
Rejestracja: 14 maja 2019, 22:51

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Thorn » 04 paź 2019, 23:27

darol pisze:
04 paź 2019, 21:42
Z tego co zdążyłem się zorientować manetkę bez ingerencji w soft można mieć tylko z wyświetlaczem vlcd5 i podłączona jest bezpośrednio do niego ?
Moja żona jeździ obecnie na hubie i twierdzi, że manetka jest jej bezwzględnie potrzebna i nie może bez niej żyć. Ponieważ planuje dla niej nowy projekt na lepszej ramie i do tego tsdz2 muszę dopytać o tą nieszczęsną manetkę...jak to działa w praktyce ? Manetka i czujnik nacisku działają niezależnie razem ? Czy wybieramy sposób aktywowania napędu z poziomu wyświetlacza ?, czyli albo manetka, albo pedały ?
Ogólnie jak to działa z manetką ?
Tak, manetka i czujnik działają niezależnie razem. Nie ma możliwości wyboru czy manetka, czy tensometr. Manetka działa nawet jak jest off w trybach wspomagania. Jazda na manetce nie ma takiego poweru jak na hubie. Mi z pomiarów wyszło, że manetka ma tak jakby soft start, prąd narastał stopniowo i osiągnął w moim przypadku chwilowo 18A.
Radziłbym by żona najpierw przejechała się na napędzie który głównie służy do wspomagania jazdy na rowerze, aby nie było zaskoczenia po przesiadce z napędu , który odwala całą robotę za kierownika. Ogólnie odczucia z jazdy na manetce nie powalają, tu hub jest górą.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2019, 23:49 przez Thorn, łącznie zmieniany 3 razy.

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 05 paź 2019, 0:02

Pewien niemiec sklada tsdz2 ... "katastrophe" ...


Awatar użytkownika
hetm4n
Posty: 28
Rejestracja: 10 lip 2019, 16:20
Lokalizacja: BYTOM
Kontakt:

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: hetm4n » 08 paź 2019, 0:28

Wgrywał już ktoś softacw wersji 0.20? Ja w sobote wgrałem. Niedziele testowałem. Funkcja street na wyświetlaczu działa teraz odwrotnie tzn. w trybie off road miga napis assist (w 0.19 migał w trybie blokady 250W 25kmh). Poustawiałem wspomaganie w trybie Power assist tak samo jak na 0.19 i wg mnie inaczej to teraz działa, jakby slabiej wspomagał na tym samym ustawieniu co w wczesniejszej wersji. Zauważyłem tez ze inna wartosc jest wpisana w parametrze rezystancji baterii, wczesniej domyslne było 120 teraz jest 140 (nie wiem czy to na coś znacząco wpływa oprócz odczytu napiecia/prądu). Ktos cos takiego zauważył?

Poza rożnicami tak mi sie teraz przypomniało to moc podawana na silnik. Na wspomaganiu ustawionym na maxa pokazuje najwiecej mi w okolicy 510W na najcięższym przełożeniu z bardzo niską kadencją pod lekką górę. Max moc ustawiona w parametrach 800W i 18A, ale nigdy tej mocy nawet chwilowo niepodał. (Dla przypomnienia posiadam wersje tsdz2 48V 750W).
mongoose teocali 2014 TSDZ2 750W
dartmoor primal 2017 BBS02

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 08 paź 2019, 13:01

To jest wersja beta1, pewnie pelna bledow.

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 09 paź 2019, 19:54

No to silniczek doszedl, bidoniki tez, teraz czekam na bms. Jutro sie zabiore za zeszlifowanie resztek zgrzewow z ogniw a potem mozolne ładowanie na ładowarce modelarskiej. Troche to potrwa. Potem skladanie pakietu. I dopiero wtedy sprawdze czy silnik dziala :) .

Awatar użytkownika
Mariusz_p
Posty: 321
Rejestracja: 18 sie 2018, 10:28

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: Mariusz_p » 09 paź 2019, 22:14

Mój już też w drodze, ale jeszcze nie mam go do czego zamontować ;)
Pakiety Li-ion, bidony 48V 17.5Ah => zapraszam na priv :)

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 09 paź 2019, 22:42

Oj tam ja montuje w rowerze miejskim za 500,

https://images91.fotosik.pl/240/61e406bf0c40ce4cgen.jpg

Z tylu nexus7, to bylo jedyne fajne w tym rowerze.
Teraz podpowiedzcie mi gdzie bidona dac ?
Adaptowac do tej wykrzywionej rury glownej, czy dac do rury gdzie sztyca siedzenia ?

tkoko
Posty: 600
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: tkoko » 10 paź 2019, 8:20

redwater pisze:
09 paź 2019, 22:42
....Adaptowac do tej wykrzywionej rury glownej, czy dac do rury gdzie sztyca siedzenia ?
Osobiście dałbym to na rurę sztycy, będziesz miał tylko problem z montażem, bo nie możesz "wkręcać się" w rurę sztycy. Można by podstawę bidonu przykleić epidianem, distalem itp. a dodatkowo zabezpieczyć trytkami, opaskami metalowymi itp.

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 10 paź 2019, 11:34

Dorobie plaskownik montazowy na cybantach, nie trzeba bedzie wtedy wiercic w ramie. Dzieki za opinie.

ps. tak to wyszlo:

Obrazek

Nitonakretki sie obracaja zamiast zaklinowac, chyba zrobie na zwykle sruby z nakretka.

ps2. myslalem ze w tej pozycji bedzie bidon przeszkadzal, tzn bede go obijal nogami, pietami itp. Przejechalem sie dluzszy kawalek z zamontowanym bidonem i kompletnie nie przeszkadza.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2019, 20:51 przez redwater, łącznie zmieniany 1 raz.

redwater
Posty: 43
Rejestracja: 15 sie 2019, 18:22

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: redwater » 14 paź 2019, 20:27

Jeszcze pytanie, czy zostawiacie te śmiesznie cienkie kable miedzy sterownikiem i bateria, czy wymiana od plytki sterownika na normalne ?

scuda
Posty: 486
Rejestracja: 24 lut 2018, 21:49

Re: MID-DRIVE TSDZ2 750W

Post autor: scuda » 14 paź 2019, 21:15

Ja zostawiłem, a co do nitonakrętek, to trzeba nakrętkę zwykłą nakręcić na śrubę i wtedy dokręcać śrube, trzymając kluczem nakrętkę nitonakrętka ładnie się zaciska i nakrętka nie pozwala się obracać nitonakrętce.

ODPOWIEDZ