rozwiń temat
tsdz8 / turbo
- pxl666
- Forumowicz
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Re: tsdz8 / turbo
super opinia, dzięki Jakieś fajne pomysły jak zabezpieczyć te kable?
VLCD możesz wymienić na jakiś inny wyświetlacz i z tego co widzę napięcie jest wyprowadzone i waty chyba tez.
-
- Nowicjusz
wersja szybko budżetowa to :
peszel nakręcany + gdzieś kiedyś widziałem fotkę takiej samoróby osłony zimowej wyciętej z butelki pet i zamocowanej do ramy, powinny się po tym ładnie badyle "ześlizgiwać"
peszel nakręcany + gdzieś kiedyś widziałem fotkę takiej samoróby osłony zimowej wyciętej z butelki pet i zamocowanej do ramy, powinny się po tym ładnie badyle "ześlizgiwać"
-
- Nowicjusz
Ja zaprojektowałem i wydrukowałem prowizoryczną osłonę. Zeskanowałem silnik za pomocą aplikacji do fotogrametrii "Kiri Engine" (polecam) i na podstawie tego modelu zrobiłem osłonę. Przejechane kilkaset km i cały czas trzyma się solidnie. Każdy rower jest inny więc może być wymagane przycięcie - polecam użyć gorącego noża albo lutownicy żeby krawędź przycięcia się "zalepiła".
Udostępniam tutaj model - https://www.thingiverse.com/thing:6650408
-
- Nowicjusz
i kolejna biedawersja , tym razem ze starej opony
- pxl666
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Mówiac delikatnie ale nie wygląda to za estetycznie. No i jeszcze parę cm gorszy prześwit. A nie prościej byłoby poprostu wsunąć kable w jakiś kołnierz?kubas121 pisze: ↑05 cze 2024, 17:17Ja zaprojektowałem i wydrukowałem prowizoryczną osłonę. Zeskanowałem silnik za pomocą aplikacji do fotogrametrii "Kiri Engine" (polecam) i na podstawie tego modelu zrobiłem osłonę. Przejechane kilkaset km i cały czas trzyma się solidnie. Każdy rower jest inny więc może być wymagane przycięcie - polecam użyć gorącego noża albo lutownicy żeby krawędź przycięcia się "zalepiła".
Ala coś takiego. Ewentualnie poprostu nałożyć drugą grubszą koszulkę termokurczliwą na wszystkie kable.
-
- Nowicjusz
Zaiste wygląda jak gówno ale nie miało to dla mnie znaczenia. Co do koszulek to tak zrobiłem na początku ale i tak nie czułem się komfortowo. Sporo jeżdżę po krzakach i prędzej czy później jakiś badyl na pewno by za to pociągnął.
-
- Forumowicz
Ja mam coś około 2000km zrobione i póki co wszystko OK z tym motorkiem.xpD2 pisze: ↑27 maja 2024, 19:461000 km, wciąż działa.
p.s.
Pojawił się pierwszy problem ale rozwiązany w 5 minut.
Mianowicie, na początku wątku Adamtorba pisał o zerwanym łańcuchu i zadziorach na oryginalnym blacie.
Zauważyłem te zadziory w chwili gdy blat zaczął zaciągać łańcuch. Zadziory pojawiły się po wewnętrznej stronie zębatki.
Pilnik załatwił sprawę natychmiastowo.
Łańcuch pracuje prawidłowo.
Teraz jak pogoda dobra to rzadziej jeżdżę ze wspomaganiem i biorę analoga
Odnośnie nowego softu to jakby ktoś potrzebował mam dostępne dwie wersje oprogramowania do silników z PSW:
- wersja naprawiająca Walk Mode (pierwsze silniki miały błąd w sofcie i silnik wyrywał przy aktywacji WM) TSZ8_7_1.6_.hex
- wersja z poprawionym WM i poprawionymi poziomami 1 i 2: TSZ8_1.7_levels.hex
Jeśli ktoś ma programator i chce się pobawić to mogę podesłać.
-
- Forumowicz
Jaki programator jest potrzebny? JLink oryginalny? Na tej grupie na fejsie ten gościu od nich wrzucił filmik jak wgrać nowy soft ale to wygląda na straszne druciarstwo i bawienie się programami z chińskimi znaczkami
Co do oslony to nawet jak zalożysz koszulki na poszczególne kable to i tak można niby zahaczyć i wyrwać więc lepiej jakaś osłona po całości albo jakoś te kable jakaś żywicą na stałe przyczepić ale to chyba nie optymalne roziwązanie
Dodatkowo, jakie wyświetlacze jeszcze podejdą do tsdz8? Zależy mi na małym form faktorze bo ten vlcd5 co pswpower wysyła domyślnie to straszny zabytek
Co do oslony to nawet jak zalożysz koszulki na poszczególne kable to i tak można niby zahaczyć i wyrwać więc lepiej jakaś osłona po całości albo jakoś te kable jakaś żywicą na stałe przyczepić ale to chyba nie optymalne roziwązanie
Dodatkowo, jakie wyświetlacze jeszcze podejdą do tsdz8? Zależy mi na małym form faktorze bo ten vlcd5 co pswpower wysyła domyślnie to straszny zabytek
- pxl666
- Forumowicz
dz41 ? sw102 ?
-
- Forumowicz
wlasnie nie wiem czy porozmawia z tsdz8? dz41 jest domyslnie na bafanga wiec inny protokol, sw102 to samo no i nowych wersji co sa do kupienia juz chyba nie tak latwo zflashować, no i ten firmware to raczej z custom softem od tsdz2 dzialal a nie wiem czy ze standardowym tonsheng protokolem bedzie rozmawiac? Niby pswpower mowi ze kazdy oficjalny co dzialal z tsdz2 bedzie dzialal z tsdz8 ale tam tez za duzego wyboru nie ma, chyba pozostaje EKD01 bo widze ze jest dosc popularny wsrod uzytkownikow tsdz8 a i na ali teraz za 30 pare dolcow jest akurat.
-
- Nowicjusz
A ja chce zachować pozory "legalności" mojej konwersji. Tak na wszelki wypadek.
Szukam więc wyświetlacza w którym w szybki sposób da się zablokować prędkość na 25 km/h (wiem, że EKD01 ma taka możliwość poprzez równoczesne przytrzymanie jakiś 2 przycisków. Potem żeby odblokować trzeba sie przeklikać przez ustawienia i wpisać hasło).
Czy jakiś inny wyświetlacz (np. SW102) ma też taką możliwość?
Jeszcze nie widziałem naklejki TSDZ8 250W, więc na razie nakleiłem TSDZ2b 250W.
Szukam więc wyświetlacza w którym w szybki sposób da się zablokować prędkość na 25 km/h (wiem, że EKD01 ma taka możliwość poprzez równoczesne przytrzymanie jakiś 2 przycisków. Potem żeby odblokować trzeba sie przeklikać przez ustawienia i wpisać hasło).
Czy jakiś inny wyświetlacz (np. SW102) ma też taką możliwość?
Jeszcze nie widziałem naklejki TSDZ8 250W, więc na razie nakleiłem TSDZ2b 250W.
-
- Nowicjusz
Witam czy ktoś się orjentuje czy jest zebatka do tsdz8 52 zeby
- Tooropek
- Forumowicz
Pytanie do Marrkara. Ma adaptery to i zębatkę też. Pytałem go o to prywatnie, zajrzyj na jego stronę.
https://ebikestuff.eu/pl/
https://ebikestuff.eu/pl/
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
-
- Nowicjusz
Gdzie mogę sprawdzić wersję oprogramowania, zakupiłem 2 tygodnie temu vlcd5 750w ?
Czy trzeba od nowości coś poprawić chodzi o smary ?
Czy trzeba od nowości coś poprawić chodzi o smary ?
-
- Nowicjusz
Na facebooku pojawiła się paczka ze zmienionym oprogramowaniem i instrukcjami
-
- Forumowicz
nie ze zmienionym tylko z nowym, ten gość pracuje dla nich
-
- Nowicjusz
Witam, mam pytanko do posiadaczy tsdz8, czy Wam też ten silnik tak piszczy, taki "świst" jak działa. W porównaniu do bbs02 jest to lekko denerwujące.
-
- Forumowicz
Podpinam się jeździ ktoś na 14S?TOFT pisze: ↑18 maja 2024, 21:32NA stronie psw jest następujący opis dot. tego motorku:
"Supports up to 54.6V input voltage,this motor cannot works on 58.4V input voltage".
Gdzieś w tym wątku przeczytałem, że ktoś jeździ na 14s.
Można prosić o ustosunkowanie się do powyższego? Chodzi tylko na 13 s czy na 14s też?
Pozdrawiam.
-
- Forumowicz
this motor cannot works
Ten nowy firmware mogliby dać na oficjalnej stronie tak jak to robi toseven.
https://to7motor.com/progam-updating-instructions
-
- Forumowicz
Ale wiesz, że to nie jest wątek o To7? Nudzisz ewidentnie!
-
- Nowicjusz
Witam
Co jest grane w tsdz8 przy większym obciążeniu coś strzela jakby przeskakiwało na trybach? Możecie podpowiedzieć o co chodzi?
Co jest grane w tsdz8 przy większym obciążeniu coś strzela jakby przeskakiwało na trybach? Możecie podpowiedzieć o co chodzi?
-
- Nowicjusz
Mam od dziś ten sam problem coś strzela przy obciążeniu po prawej stronie silnika (korby) .Co to może być,proszę o pomoc.
- pxl666
- Forumowicz
może łożysko? może zapadki ? rozebrać czeba
-
- Nowicjusz
Problem bo silnik ma zrobione 85km
Pytanie czy oddawać na gwarancji?
- pxl666
- Forumowicz
polski sprzedawca ? możesz oddawać albo zacznij od zapytania co on na to ? jak chinski sklep to jestem ciekaw co powiedzą...Salawajane pisze: ↑18 cze 2024, 9:39Problem bo silnik ma zrobione 85km
-
- Nowicjusz
Taka odpowiedź ze strony sprzedajacego zobaczymy
"We need to check while we get the motor back , If the problem can't repareid . we will send you a new to replace ."
"We need to check while we get the motor back , If the problem can't repareid . we will send you a new to replace ."
- pxl666
- Forumowicz
chiny? w sensie wysyłka do Chin czy Europa?
-
- Forumowicz
jak psw to chyba gdzies w Europie sie im odsyla ew mozna rozebrac i zdiagnozuja online i dosla czesc albo caly silnik? Tak prznajmniej z tsdz2 bylo
-
- Nowicjusz
Choopy, a jak z dźwiękiem silnika u Was też tak gwiżdże?
-
- Nowicjusz
W moim przypadku alieaxpers z wysyłką z Francji przejechane niecałe 300km.
-
- Nowicjusz
Widzę że to nie silnik bo przełożyłem do innego rowery iniema takiego problemu a inny silnik do mojego i dalej ten problem więc najprawdopodobniej problem z łańcuchem lub kasrtą
-
- Nowicjusz
Zamówiłem łancuch więc jak przyjdzie i założę to dam znać
-
- Forumowicz
Jak masz formułę f1 to musisz otworzyć lewą pokrywę silnika i dokręcić stojan.
Najlepiej zaopatrzyć się w klej do gwintów i śruby dokręcić na klej bo się poluzują i znów będzie gwizdać..
Indiana x enduro 7.7 / Tonsheng tsdz8 / ekd01
-
- Forumowicz
A ja mam inne pytanie.
Czy komuś przestał działać bieg? Bo mnie gdy ustawie pierwszy bieg wspomagania to czasem wogóle nie załącza, a czasem normalnie. Każdy kolejny wydaje się działać. Na drugim mam czasami wrażenie że również późno wspomaga, ale już na 3 jest ok, tylko za mocno.
I nie wiem teraz czy to może gdzieś nie łączy na przewodach przy kontrolerze, czy coś innego...
Czy komuś przestał działać bieg? Bo mnie gdy ustawie pierwszy bieg wspomagania to czasem wogóle nie załącza, a czasem normalnie. Każdy kolejny wydaje się działać. Na drugim mam czasami wrażenie że również późno wspomaga, ale już na 3 jest ok, tylko za mocno.
I nie wiem teraz czy to może gdzieś nie łączy na przewodach przy kontrolerze, czy coś innego...
- Tooropek
- Forumowicz
Irrec masz wczesną wersję softa. Już jest poprawiona wersja na internecie, można sobie wgrać, ale musiałbyś dorobić sobie kabelek i poczytać trochę internet...
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
-
- Nowicjusz
Mogę prosić namiary na taki kabel do programowania.
-
- Forumowicz
Nawet nie wiem jaką mam wersję. Mój egzemplarz wogóle jest jakiś nie bardzo.
Po około 200km zaczął mi klekotac o czym pisałem kiedyś.
Okazało się że nowy silnik ma luzy na łożysku nylonowej zebatki.
Poradziłem sobie z tym doraźnie.
Zaznaczam że traktuje silnik bardzo delikatnie, jazda po płaskim przeważnie, na pierwszym biegu itp.
Silnik służy mi tyko do wsparcia, jest miłym dodatkiem i nie jeździ za mnie.
Ale niestety części zamiennych nie widać.
Po sezonie rozbiorę i poszukam gdzieś samego łożyska na wymianę.
Ogólnie to miałem wrażenie że mam jakąś używkę, choć z zewnątrz wyglądał jak nowy.
Kupiony od przyjaciół z Azji
Nie bawiłem się jeszcze we flash silnika, ale może nie będzie większego problemu.
No i jeszcze był problem z "gwizdaniem" silnika jak kolega wyżej pisał, ale to też dało się ogarnąć.
Ogólnie silnik jest super, tylko nie dopracowany.
Mnie wytrzymuje na baterii 20ah około 300 km, przy mojej wadze w okolicach 100 kg, rower na kapciach 2,6- 27,5, więc nie najłatwiejszy do napedzenia.
Oczywiście kaseta 50 i zębatka silnika oryginał.. Dodam że nigdy nie doświadczyłem spadajacego łańcucha i zadziorów na zębatce..
-
- Nowicjusz
sam kabelek bez J-linka nie zadziała
-
- Forumowicz
Gdzie/u kogo/kiedy kupowałeś ten silnik? Sam się do niego przymierzam.
Tylko jak widzę są dwie opcje - albo za słabo/nierówno na 1-2, albo prądożernie nawet na 1. Czyli trzeba liczyć na to, że producent za jakiś czas się ogarnie i albo wypuści silniki z już dobrym softem, albo samemu trzeba będzie go wgrać/zlecić wgranie.
-
- Nowicjusz
No i jeszcze był problem z "gwizdaniem" silnika jak kolega wyżej pisał, ale to też dało się ogarnąć.
Dalo się ogarnąć w jaki sposób?
Kurcze nie wiem czy piszemy o tym samym dźwięku spróbuję nagrać i zamieścić w necie do posluchania
https://www.szybkiplik.pl/YzF9Hn9auU
Ta końcowa faza dźwięku.
Kurcze nie wiem czy piszemy o tym samym dźwięku spróbuję nagrać i zamieścić w necie do posluchania
Ta końcowa faza dźwięku.
- pxl666
- Forumowicz
albo stary dobry tsdz2 z zębatką 34t i osf...
-
- Forumowicz
Nie wiem jak inni, ale ja nie narzekam na biegi w sensie ilości wspomagania. Lubię pedałować i silnik mi służy do lekkiego wspomagania, więc dla mnie tak jak jest, jest idealnie. Nie zmienił bym nic tylko że coś chyba nie łączy ponieważ na 1biegu lubi czasem się nie załączyć..Wdhiz pisze: ↑19 cze 2024, 14:18Gdzie/u kogo/kiedy kupowałeś ten silnik? Sam się do niego przymierzam.
Tylko jak widzę są dwie opcje - albo za słabo/nierówno na 1-2, albo prądożernie nawet na 1. Czyli trzeba liczyć na to, że producent za jakiś czas się ogarnie i albo wypuści silniki z już dobrym softem, albo samemu trzeba będzie go wgrać/zlecić wgranie.
Możliwe że podczas składania silnika, coś poszło nie tak z kablami...
Sprawdzę u kogo kupowałem to dam znać..
-
- Forumowicz
Nie mogę odtworzyć formatu dźwięku.akwidzynski pisze: ↑19 cze 2024, 14:29No i jeszcze był problem z "gwizdaniem" silnika jak kolega wyżej pisał, ale to też dało się ogarnąć.
Ta końcowa faza dźwięku.
Z tego co się orientuję to ludzie narzekają na efekt formuły 1 jeśli chodzi o dźwięk, i ja tak miałem.
Wystarczy dokręcić stojan jak pisałem wyżej i silnika nie słychać praktycznie. U mnie wielka różnica..
-
- Nowicjusz
Dokładnie dzwiek jest jak formuła 1
Dziękuję jutro rano rozkręcę pokrywę i zobaczę co i jak.
Dziękuję jutro rano rozkręcę pokrywę i zobaczę co i jak.
-
- Nowicjusz
czy komukolwiek udało się przełączyć wyświetlanie baterii w EKD01 z % -> v ???