Silnik: mxus 30h 7x9
Sterownik: kt sinus 30a
Aku: 13s12p NCR
LCD: kt
Wszystko z nexun.pl
Ważyłeś sam silnik?TomaS pisze: ↑21 lut 2019, 15:001. Termik nie zmieści się na uzwojeniach. Ja wkleiłem trochę obok ale tak by zapewnić max styku i dużo kleju termo.
2. Termistor wklej do pomiaru będzie dokładniej.
3. Ten kabel ma 3+5 przewodów a gdzie niezależne przewody do termika lub 1 (a najlepiej 2 niezależnie) do termistora ?
Będziesz go malował na czarno czy zostawiasz ?
Wygląda na to, że mam inny silnik. Średnica silnika to ok 20cm. RH154 ma 15,4cm
zauważ że właściciel ujeżdżał "leśnika" w warunkach szwajcarii kaszubskiej a i w samym najbliższych okolicach 3M jest trochę górek
Przy 16A i małej średnicy silnika powinno wytrzymać, silnik nie wyciągnie z tego jakiegoś potwornego momentu obrotowego. Chyba że chcesz ostro korzystać z regena.... A nakrętka bardzo fajna. Jeśli to fi 14 to przy gwincie M12 ścianki powinny mieć 1mm grubości plus gwint. Jeżeli otwór w ramie jest ciasno spasowany z nakrętka to powinno być OK. Ewentualnie część wystająca którą łapiesz kluczem powinna być wyższa bo w zasadzie na styku tulejki i nakretki powstaną najwieksze siły i lepiej aby to pod nakrętka było wiecej gwintu.
Co miałem robić jak RH154 był niesprawny... Tymczasem...
Dziś mnie olśniło, że przy kręceniu osią nie słychać tarcia w obudowie... Oto rozwiązanie:
A jaką masz średnicę rotora? Bo w zasadzie to by mogło się zgadzać że jednak masz RH154.dla przykładu QS 205 35H ma rotor 205mm a cały silnik średnicę blisko 25cm
Chyba mam obydwoje wagi zrypane
Długo pisać. Nagram filmik jak będę wymieniać silnik na mxusa 30h za jakiś czas. Tylko on ma oś 218 a rh154 zmierzyłem 209 więc już bez skracania osi się nie obędzie myślę.
Nieźle. W sumie to mi to w niczym nie przeszkadza bo i tak nie używam przerzutek. Ten wolnobieg ma 12 zębów i mi styknie. Jak naprawdę potrzeba to zmieniam z przodu na sporo mniejszą. Mało tego jak bym miał kabel od strony przerzutki to już bym go pewnie dawno kilka razy urwał bo nie zliczę ile to już razy zahaczyłem o coś przerzutką a wtedy to by nie była przerzutka tylko kabel