Watomierz za Ali

Okazje, promocje, linki, sklepy, opinie
ODPOWIEDZ
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Używa ktoś z was takiego ustrojstwa?
Cena spoko a ciekawe jak z dokładnością pomiarów?

https://a.aliexpress.com/_v33h35

Ceny dość rozpięte, w tej konkretnej ofercie jeden z kupujących zwracał uwagę że obudowa jest z tworzywa a na zdjęciach do złudzenia przypomina stalową. Czy to ma jakieś znacznie prócz walorów estetycznych i trwałości w razie upadku?
gienek333
Forumowicz
Posty: 592
Rejestracja: 19 lut 2018, 22:37
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: gienek333 »

Obudowa jest z aluminium, mierzy do 68 Ah, dokładność różna.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

gienek333 pisze:
31 sie 2022, 21:08
Obudowa jest z aluminium, mierzy do 68 Ah, dokładność różna.
Jak rozumieć pojęcie dokładność różna?
Zależy od egzemplarza, warunków czy czego jeszcze?
Sam od siebie w identycznych warunkach wskazuję różne wartości?
W takim razie jest sens wydawać te parę złotych czy zainwestować w coś innego? Jeśli tak to w co?
gienek333
Forumowicz
Posty: 592
Rejestracja: 19 lut 2018, 22:37
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: gienek333 »

Jak podłączę takie 2 szeregowo, to jeden pokazuje przykładowo 55, a drugi 57 Ah.
zielony71
Forumowicz
Posty: 663
Rejestracja: 21 kwie 2021, 5:22
Lokalizacja: Kielce

Re: Watomierz za Ali

Post autor: zielony71 »

Ten bliżej baterii pokazuje więcej?
Zielony pojazd re-cyklingowy - viewtopic.php?f=30&t=6880
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

Ten watomierz (i wszystkie inne tego typu watomierze) mają losowy "rozrzut" wskazań. Wystarczy inny pomiar napięcia/prądu by mieć różne wskazania. Przykład poniżej przy minimalnym napięciu bez obciążenia. Ostatni watomierz pokazuje nawet prąd 0.1A / 0.4 W mimo braku obciążenia !!! Jeżeli ma to być zamiennik miernika za 500 - 1000 zł to się nie nadaje. Jeżeli ma to być podgląd napięć/prądów/mocy/Wh to po uwzględnieniu "rozrzutu" wskazań będzie OK, chociaż i tu bywa różnie. Np ten w metalowej obudowie (niebieski) zlicza mi Wh do pewnej wartości (chyba 400 Wh) po czym "kaplica".
Załączniki
DSCN2354.JPG
zielony71
Forumowicz
Posty: 663
Rejestracja: 21 kwie 2021, 5:22
Lokalizacja: Kielce

Re: Watomierz za Ali

Post autor: zielony71 »

A nie mają opcji kalibracji?
Zielony pojazd re-cyklingowy - viewtopic.php?f=30&t=6880
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

tkoko pisze:
01 wrz 2022, 7:58
Np ten w metalowej obudowie (niebieski) zlicza mi Wh do pewnej wartości (chyba 400 Wh) po czym "kaplica".

To do du*y. W zasadzie dyskwalifikuje go to do celów w których chciałem go wykorzystywać, tzn do okresowej kontroli pojemności aku.

Zostaje taki czar.
https://a.aliexpress.com/_vmaswx

Tylko koszt ponad x4 no i te 150W to mało co w znacząco wydłuży pomiary/testy.
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

bulek68 pisze:
01 wrz 2022, 12:00
........ To do du*y. W zasadzie dyskwalifikuje go to do celów w których chciałem go wykorzystywać, tzn do okresowej kontroli pojemności aku. .......
1. tylko to jest wada "mojego" egzemplarza a nie wszystkich watomierzy w metalowej czy plastikowej obudowie.
2. do okresowej kontroli aku tego typu watomierze nadają się jak najbardziej, szczególnie gdy obciążenie pomiarowe (zdjęcie) i watomierz będzie stale ten sam. Pomiary są wówczas porównywalne, a błąd pomiaru stały więc nie mający wpływu na wiarygodność przy porównywaniu wyników. Jedynie "realne" wartości będą zapewne nieco większe niż przy pomiarze, bo jak widzisz napięcie/moc jest nieco mniejsze/a.
Załączniki
20220901_132835.jpg
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

tkoko pisze:
01 wrz 2022, 13:38
2. do okresowej kontroli aku tego typu watomierze nadają się jak najbardziej...
Miałem na myśli to że wspomniałeś o zwiechach powyżej 400Wh.
A ja chciałem testować pakiet póki co powyżej tej wartości.
Z drugiej strony zakup na próbę za te pieniądze można zaryzykować.
Kupię go i przetestuję na własnej skórze...
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

bulek68 pisze:
01 wrz 2022, 22:45
........ Miałem na myśli to że wspomniałeś o zwiechach powyżej 400Wh. ......
Przecież SPRAWNY miernik z linku powinien mierzyć 6550 Wh. Mój mierzy 400 Wh zapewne dlatego że ma coś sknocone w zegarze systemowym, bo reszta wskazań jest lepsza/dokładniejsza niż w watomierzach z plastikową obudową.
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

Ja polecam ten: viewtopic.php?t=5394
Mam 2 takie, wskazania dość dokładne, apka na telefonie trochę toporna, ale mega opcja to eksport danych do excela :) więc możesz sobie nie tylko zmierzyć pojemność, ale i zdjąć charakterystykę baterii. Można też wpiąć w pojeździe między baterię i sterownik. Jedyny minus, że mierzy tak jakby wartość bezwzględną prądu -> czyli i prąd pobierany i oddawany w regenie masz pokazany ze znakiem "+". Eksport do excela wygląda tak, że masz co sekundę zapisywany prąd, napięcie i moc. Więc wystarcy scałkować numerycznie i możesz obliczyć pojemność, energię itp.
Te mierniczki mają też opcję kalibracji, o której nie mówi zwykła instrukcja, ale w necie jest do znalezienia taka "rozszerzona", która to opisuje :)
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Dotarł jeden z zmowionych mierników.
Mały niebieski kłamca oszukuje o jakieś 0.3V i 0.2A.
Pogladowo może i okej ale dla dokładnych pomiarów te 40zl to za mało.

Macie jakieś patenty na sztuczne obciążenie prócz żarówek?
Dla 48V tanio szybko i wygodnie wyjadą żarówki niskonapięciowe na E27 24V 100W. A dla innych napięć?
Załączniki
Screenshot_20220917_223920.jpg
Screenshot_20220917_223944.jpg
zielony71
Forumowicz
Posty: 663
Rejestracja: 21 kwie 2021, 5:22
Lokalizacja: Kielce

Re: Watomierz za Ali

Post autor: zielony71 »

Moim zdaniem najlepszy jest drut oporowy. W zależności ile utkniesz możesz sobie ustawić niemal dowolne obciążenie dla dowolnego napięcia.
Zielony pojazd re-cyklingowy - viewtopic.php?f=30&t=6880
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

A ja jednak proponuję halogeny; :D
oprawka;
https://allegro.pl/listing?string=oprawka%20g6.35
obciążenie 24 V 200 wat = 1 żarówka, obciążenie 24V, 400 wat = 2 żarówki równolegle;
https://allegro.pl/oferta/zarowka-halog ... 9136303669
obciążenie 36V 400 wat = 1 żarówka 36 V; obciążenie 36 V, 150 wat = dwie żarówki 24 V połączone szeregowo.
https://allegro.pl/oferta/zarowka-halog ... 1308582972
obciążenie 48 V, 200 wat = dwie żarówki 24 V szeregowo
Przy 3 żarówkach (2 x 24 V, 1 x 36 V) masz typowe obciążenie dla silników 250 wat / 24 -48 V.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

tkoko pisze:
18 wrz 2022, 8:49
Przy 3 żarówkach (2 x 24 V, 1 x 36 V) masz typowe obciążenie dla silników 250 wat / 24 -48 V.
I mnóstwo światła podczas testów 😁

Ps. Te żarówki halogenowe 200 czy 400w trzymają paretry?
Bo na temat tych e27 24V 100W gdzieś na allegro przeczytałem w opiniach że te 100W w specyfikacji to ściema bo w rzeczywistości mają jakieś 55W
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

lukk pisze:
02 wrz 2022, 9:28
Ja polecam ten: viewtopic.php?t=5394
Te mierniczki mają też opcję kalibracji, o której nie mówi zwykła instrukcja, ale w necie jest do znalezienia taka "rozszerzona", która to opisuje :)
Dotarł i egzemplarz przez Ciebie polecany.
Kopię od pół h w poszukiwaniu tej rozszerzonej instrukcj bo oczywiście chodź minimalnie to przekłamuje.
Jeśli wesprzesz moje poszukiwania jakimś linkiem będę Ci bardzo wdzięczny 😉
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

bulek68 pisze:
18 wrz 2022, 14:25
........ I mnóstwo światła podczas testów 😁

Ps. Te żarówki halogenowe 200 czy 400w trzymają paretry?
Bo na temat tych e27 24V 100W gdzieś na allegro przeczytałem w opiniach że te 100W w specyfikacji to ściema bo w rzeczywistości mają jakieś 55W
Da się żyć. :D Poniżej moje "stanowisko pomiarowe". Jak mi żarówka przeszkadza to wystarczy kawałek kartonu i po sprawie.

Nie wiem co dla Ciebie znaczy "trzymać parametry". Nie jest to "opór kalibrowany" więc różnica między żarówkami będzie raczej duża. Dodatkowo w miarę spadku napięcia spada prąd/moc żarówki więc początkowa moc to u mnie np. 6.5 A x 40 V = 260 wat, podczas gdy pod koniec jest to np. 4.9 A x 29 V = 140 wat, przy dwóch żarówkach 24 V / 150 wat. Przy 48 V zapewne będzie nominalnie 300 wat czyli tyle ile powinno być.
Załączniki
20220920_083919.jpg
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

tkoko pisze:
20 wrz 2022, 8:58
Mam taki multimetr na stanie.
https://www.tme.eu/pl/details/ax-203/mi ... c/axiomet/

Dokładność pomiaru prądu DC na poziomie +/- 2.5% wg specyfikacji.
Co prawda na załączonym obrazku użyłem małego obciążenia małym prądem z tego co miałem pod ręką i stąd pewnie "duże" rozbieżności w pomiarze.
Dziś powinny dotrzeć żarówki. Zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Załączniki
Screenshot_20220920_091015.jpg
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

Nie za bardzo "kumam" po co Ci dokładny pomiar napięcia/prądu/mocy. Jeżeli są to pomiary "porównawcze" czyli porównujesz jeden aku do drugiego, to ten miernik, z tymi żarówkami co powyżej, pokaże który aku jest "lepszy, pojemniejszy, oddaje większy prąd, ma mniejsze spadki napięć itd". Jeżeli jednak zamierzasz uzyskać "bezwzględne" wartości prądu, napięcia, mocy, pojemności to tego tymi watomierzami (za 40 zł) nie uzyskasz, bo wystarczy tylko inna temperatura otoczenia by wszystkie parametry pomiaru były inne. A jak będzie inny prąd, napięcie, będzie inna średnia moc, pojemność.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Zasdniczo w merytoryczny sposób sprowadziłeś mnie na ziemię w kwestii zafiksowania na punkcie dokładności pomiaru.
Chciałem osiągnąć poglądowy obraz degradacji moich akumulatorów w czasie więc takie urządzania się w tym sprawdzą.
Wspomniałeś że można skalibrować taki miernik więc pomyślałem że można to zrobić, jeśli okazało by się finalnie ze to skomplikowane pewnie bym odpuścił.
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

bulek68 pisze:
20 wrz 2022, 9:17
tkoko pisze:
20 wrz 2022, 8:58
Mam taki multimetr na stanie.
https://www.tme.eu/pl/details/ax-203/mi ... c/axiomet/

Dokładność pomiaru prądu DC na poziomie +/- 2.5% wg specyfikacji.
Co prawda na załączonym obrazku użyłem małego obciążenia małym prądem z tego co miałem pod ręką i stąd pewnie "duże" rozbieżności w pomiarze.
Dziś powinny dotrzeć żarówki. Zobaczymy jak to będzie wyglądać.
No tak, ale ważne jeszcze w jakich warunkach ta dokładność jest podana. Na cęgach powinieneś mieć takie trzy strzałeczki, które pokazują środek, tamtędy powinien biec przewód, a sam mierzony prąd powinien się zawierać w górnej części zakresu pomiarowego. Zresztą widzisz, że 2 watomierze pokazują dość bliski sobie poziom, a ten wynik z cęgów jest "odstrzelony". Przypadek?
Jakoś nie mogę teraz znaleźć tej instrukcji kalibracji, ale jeszcze szukam. Napisałem też do kolegi z forum, który mi ją kiedyś pokazywał.
W każdym razie, tak jak tkoko, uważam, że taka dokładność jest zupełnie wystarczająca do pomiarów porównawczych :)
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

bulek68 pisze:
21 wrz 2022, 0:48
........ Chciałem osiągnąć poglądowy obraz degradacji moich akumulatorów w czasie więc takie urządzania się w tym sprawdzą. ..........
Tu również masz "haczyk". By mieć pełny obraz aku musiałbyś taki test przeprowadzić przy maksymalnym prądzie baterii co samo w sobie jest szkodliwe i niebezpieczne (temperatura). Przy średnich mocach (6 - 8 A) degradacja "pojemności" będzie (zapewne) relatywnie mała.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Wczoraj wykonałem test bateri, nominalnie powinna mieć 48V 13s4p 11,6Ah.
Bateria na depakiecie, przebieg max 20-30 ładowań, dokładnie nie wiem, może ze 3 razy zdołałem rozładować baterię do odcięcia z reguły ładowana po około 50km, brzebieg ogólny bateri ponad 1300km.
Do odcięcia bms'a wyszło coś jak na załączonym obrazku.
Max prąd testu na starcie 11,6A i około 600W.

Przy czym prąd na obu miernikach i multimetrze cegowym różnił się nieznacznie, a napięcie uciekało tylko małemu niebieskiemu.
Załączniki
Screenshot_20220922_064044.jpg
zielony71
Forumowicz
Posty: 663
Rejestracja: 21 kwie 2021, 5:22
Lokalizacja: Kielce

Re: Watomierz za Ali

Post autor: zielony71 »

Z tego wykresu to wygląda jakby napięcie na starcie było w okolicy 40V, zamiast 54V.
Rzeczywiście tak było?
Zielony pojazd re-cyklingowy - viewtopic.php?f=30&t=6880
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

A wiesz, że klikając w apce Etest na ten przycisk ze strzałeczką wychodzącą z okręgu robimy eksport danych do excela? :) A tam to już możesz sobie przeliczyć co tam chcesz.
Przykład wykresu rozładowania jednej z moich baterii z użyciem dokładnie tego mierniczka i apki Etest:
bateria.jpg
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

zielony71 pisze:
22 wrz 2022, 7:56
Z tego wykresu to wygląda jakby napięcie na starcie było w okolicy 40V, zamiast 54V.
Rzeczywiście tak było?
To jest zapewne zdjęcie tuż przed wyłączeniem aku przez BMS. Na starcie, pod obciążeniem, miał 600 wat : 11.6 A = 51.7 V. Natomiast widać dosyć duży spadek napięcia pod obciążeniem i realny spadek "pojemności" aku z ~500 Wh do 460 Wh.
zielony71
Forumowicz
Posty: 663
Rejestracja: 21 kwie 2021, 5:22
Lokalizacja: Kielce

Re: Watomierz za Ali

Post autor: zielony71 »

Rzeczywiście, nie zauważyłem, że to sama końcówka wykresu.
Zielony pojazd re-cyklingowy - viewtopic.php?f=30&t=6880
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

Ogólnie to te wyniki wyglądają całkiem w porządku.
Pojemność 10.36 zamiast 11.6 nominału - jak najbardziej spodziewana. Ten wykres, który ja wkleiłem jest dla świeżej baterii na VTC5A, gdzie nominał to 13Ah, a wyszło z pomiaru 11.7.
Ważna informacja to też to, przy jakim napięciu BMS odcina. Na screenie widać 37.4V i jeszcze prąd płynie. Wiadomo, dokładny próg odcięcia zależy od progu BMSa, ale jeżeli to odcięcie pojawiałoby się za wcześnie (np. powyżej 39V) to pokazuje, że prawdopodobnie jest problem z balansem ogniw. 37.4V to już średnio 2.87V na ogniwo. Bateria, z której wykres wklejałem wyżej została odcięta przy 37.2V, a miała dość dobry balans.

Jakby ktoś chciał porównać to wrzucam jako załącznik swojego excela zrobionego na podstawie tego, który wypluwa watomierz. Ciąg danych po lewej to pomiary dla baterii 13s7p MJ1, ciąg po prawej to 13s5P na VTC5A, obydwie dość świeże i w dobrej kondycji. Spakowane 7zip, bo inne packery dawały za duży plik :)
Załączniki
bateria duża.7z
(646.64 KiB) Pobrany 10 razy
tkoko
Forumowicz
Posty: 3746
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Watomierz za Ali

Post autor: tkoko »

Nie prościej zdjęcia bezpośrednio. :D
Załączniki
_1.JPG
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

Prościej, ale chciałem też dorzucić cały skoroszyt, bo już kiedyś miałem pytania jak z tych danych wypluwanych przez apkę wyliczyć pojemność, energię itp. :) Więc jak coś to gotowe formułki już są. Oczywiście dane pomiarowe trzeba też sobie samemu trochę oczyścić, np. wywalić te wiersze, gdzie mierzony prad =0.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

lukk pisze:
22 wrz 2022, 11:23
Prościej, ale chciałem też dorzucić cały skoroszyt, bo już kiedyś miałem pytania jak z tych danych wypluwanych przez apkę wyliczyć pojemność, energię itp. :) Więc jak coś to gotowe formułki już są. Oczywiście dane pomiarowe trzeba też sobie samemu trochę oczyścić, np. wywalić te wiersze, gdzie mierzony prad =0.
Wiem że można taki eksport zrobić? Jakoś w skrócie podpowie jak taki wykres ogarnąć?
Kulawe jest to że wykres zapisuję się od momentu połączenia apki. Więc przez cały czas testu musimy telefon mieć podłączony żeby wyciągnąć pełne dane.

Podeślwe ktoś gotowego exela już z wykresem ja sobie to spróbuję podstwic swoimi danymi? Był bym wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2022, 22:56 przez bulek68, łącznie zmieniany 1 raz.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Dobra przegapiłem załącznik @lukk.
Dzięki spróbuję się nim wesprzeć...
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2022, 22:56 przez bulek68, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

korzystaj, po to wrzucałem :) tak, logi nie są przechowywane na watomierzu, więc jak chcesz kompletny log to musisz telefon mieć cały czas sparowany. Ja zazwyczaj biorę jakiś stary telefon, na czas pomiaru podłączam go do ładowania i ustawiam, aby ekran się nie wygaszał (żeby przypadkiem Android nie ubił apki i żeby wyniki nie poszły w ...las :P ).
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

A propo aplikacji na androida.
Na elektrodzie odkopałem aplikację E-test w formie . exe dla PC
Może się komuś przyda. Sam spróbuję to odpalić w wolnym czasie.
Załączniki
DL24 LOAD PC SOFT.ZIP
(957.6 KiB) Pobrany 4 razy
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

Windows 11
Działa od strzała :)
Załączniki
E-tester PC.jpg
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz
Posty: 534
Rejestracja: 05 lut 2020, 11:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Watomierz za Ali

Post autor: lukk »

Eksport do excela też działa?
Na niektórych ofertach Ali też są podane linki do tej apki.
bulek68
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 18 kwie 2022, 21:09

Re: Watomierz za Ali

Post autor: bulek68 »

lukk pisze:
23 wrz 2022, 12:58
Eksport do excela też działa?
Działa 😉
ODPOWIEDZ