Pikacz nie zapisuje ustawień, przebiegu.

Nie wiesz jaki silnik lub kontroler wybrać? Jesteś nowy? Zacznij od tego działu
ODPOWIEDZ
Mateusz78721
Posty: 93
Rejestracja: 03 maja 2018, 23:51
Lokalizacja: Wloszczowa

Pikacz nie zapisuje ustawień, przebiegu.

Post autor: Mateusz78721 » 11 lip 2019, 16:48

Cześć, pikacz nie zapamiętuje mi ustawień odnośnie temperatury, włączam by pokazywał temperature po kilkunastu wyłączeń i włączen temperatury znów nie pokazuje. Tak samo z przebiegiem po około 6 wlaczeniach przebieg mi się wykasował. Wczoraj też wylądowały mi się amperogodziny jakie złożył silnik.
Coś jest nie tam?

Mateusz78721
Posty: 93
Rejestracja: 03 maja 2018, 23:51
Lokalizacja: Wloszczowa

Re: Pikacz nie zapisuje ustawień, przebiegu.

Post autor: Mateusz78721 » 12 lip 2019, 21:25

Co pokazuję owy ekran?
Pikacz nie zapisuje całkowitego przebiegu?
Załączniki
received_351550245537320.jpeg

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1078
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Pikacz nie zapisuje ustawień, przebiegu.

Post autor: tas » 14 lip 2019, 0:24

Pikacz nie zapisuje przebiegu całkowitego
o = odzysk
To jest ekran mierzący energię wracająca do aku ale z powodów sprzętowych mierzy tylko do -7A (tak jest zbudowany watomierz)

Jeśli pikacz nie zapisuje ustawień po włączeniu to najczęściej spowodowane jest to albo złym zaprogramowaniem i trzeba jeszcze raz albo tym, że stacyjka iskrzy, trzeba wymienić albo dac jakiś rezystor 1R 5W
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

ODPOWIEDZ