Co zepsułem przy montażu, zestaw Nexun.

Nie wiesz jaki silnik lub kontroler wybrać? Jesteś nowy? Zacznij od tego działu
ODPOWIEDZ
ZenZen
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 16 cze 2022, 11:04

Co zepsułem przy montażu, zestaw Nexun.

Post autor: ZenZen »

Cześć wszystkim, zakupiłem zestaw Nexun, silnik h30 7x9 i sterownik KT 35A. Przy pierwszym podłączeniu i jeździe kilkadziesiąt metrów wszystko działało jak należy, później zamontowałem już wszystko na stałe i przeprowadziłem ustawienia lcd wg.poradnika. No i od tego momentu wyświetlacz nie pokazuje temp. silnika (stałe 15c) ani mocy, pas również przestał działać. Resety ani zmiana ustawień nie pomagają. Możliwe jest że przy zmianie okablowania coś zwarłem lub urwałem? Zła kolejność podłączenia? Czujnik pas mruga we właściwą stronę a do tyłu świeci na stałe. Dodam że sterownik z wiązką higo więc ciężko źle podłączyć. Jak sprawdzić czujnik temp. w silniku by w razie potrzeby serwisu nie wysyłać koła?
Pozdrawiam i niech moc będzie z Wami.
Awatar użytkownika
Yasiu77
Moderator
Posty: 1156
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: Co zepsułem przy montażu, zestaw Nexun.

Post autor: Yasiu77 »

W kole jest NTC10k i ma 10k Ω. Sprawdź między białym i masą halli ale to raczej bez znaczenia czy on działa bo bez niego rower powinien działać. Manetka działa?
ZenZen
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 16 cze 2022, 11:04

Re: Co zepsułem przy montażu, zestaw Nexun.

Post autor: ZenZen »

Manetka działa, moc jest, prędkość pokazuje.
ODPOWIEDZ