Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Modele, oznaczenia, wyprowadzenia inne parametry
ODPOWIEDZ
Sirkonferansjer
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 01 sie 2020, 13:05

Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: Sirkonferansjer »

Dzień dobry.
Mam RAPID MID750 plus bateria. Niestety po przejechaniu kilku kilometrów wyświetlacz się wyłącza. Wyświetlacz jaki mam to KTLCD3. W baterii mam bms 10A. Może ob jest za mały i rozłącza baterie. Zupełnie nie mam pomysłu. Jestem w kropce bo wziąłem rower na wakacje z myślą o przejechaniu większej ilości km a tu lipa. Może ktoś pomoże. Mój nr 450033088. Jakub.
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz
Posty: 4748
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: pxl666 »

Polski sklep polski serwis klawiter reklamuje a ty się po forumach radzisz ?
tkoko
Forumowicz
Posty: 3753
Rejestracja: 03 maja 2017, 8:07
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: tkoko »

Jeżeli nawet na najmniejszym wspomaganiu (np. PAS 1) wyświetlacz się wyłącza, to jest prawdopodobne, że wadliwe działa sterownik/wyświetlacz. Jeżeli wyświetlacz wyłącza się tylko przy dużym wspomaganiu (PAS 5-9), to zapewne wadliwa jest bateria/BMS.
Sirkonferansjer
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 01 sie 2020, 13:05

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: Sirkonferansjer »

Dziękuję będę sprawdzał :-)
Sirkonferansjer
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 01 sie 2020, 13:05

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: Sirkonferansjer »

zeeltom pisze:
01 sie 2020, 15:27
Odłącz BMS i sprawdź jazdę na samej baterii.
Czy jest możliwość wyłączenia BMS elektronicznie poprzez wejście do MENU ?
Awatar użytkownika
WojtekErnest
Forumowicz
Posty: 3154
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: WojtekErnest »

Nie, zeby byla pewnosc BMS trzeba odlaczyc FIZYCZNIE a nie programowo.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)
Awatar użytkownika
WojtekErnest
Forumowicz
Posty: 3154
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zasilanie się wyłącza RAPID MID750 plus bateria

Post autor: WojtekErnest »

Ale to nie eliminuje ingerencji BMS w segmenty S.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)
ODPOWIEDZ