2025 - wybór hulajnogi

Dyskusje co kupić, konsultacje parametrów, ceny i dostępności
ODPOWIEDZ
raf44
Nowicjusz

2025 - wybór hulajnogi

Post autor: raf44 »

Temat rzeka :) ale warto posłuchać uwag bardziej doświadczonych użytkowników hulajek. Ja nie mam żadnego doświadczenia stąd post. Przejechałem się na hulajnodze Bolta, dałem radę :) więc postanowiłem kupić na dojazdy do pracy ok 8km po ścieżkach rowerowych i chodnikach . Jakie cechy powinna mieć? Koła 10", amortyzacja chyba by się przydała, tempomat niekoniecznie, możliwość odblokowania - zapewne tak bo apetyt rośnie w miarę jedzenia :), opony to pewnie temat rzeka. Budżet to tak do 2200. Znalazłem takie modele:
1.NAVEE S40 - 40km, 350W(700W), amortyzacja (p+t)
2.XIAOMI Scooter 5 Elite -45km,400W,amortyzacja(p) - nie wiem jak z odblokowaniem
3.XIAOMI Scooter 5 Pro -60km,400W,amortyzacja(p+t) - nie wiem jak z odblokowaniem
4.Kamikadze K1 - 60 km,1000W, amortyzacja(p+t), brak BT

oczywiście listy nie zamykam, XIAOMI marka najbardziej znana- miałem kilka telefonów ,maszynkę do golenia, odkurzcz i wszystko działa, reszty nie znam.
Nie wiem jak z zabezpieczeniem hulajki jak pojadę np. do sklepu, te z apką pewnie się da zabezpieczyć ale np .poz. 4?

Może coś mi doradzicie? W sumie chciałbym kupić w ciągu dwóch tygodni.
heinrich12
Forumowicz

Re: 2025 - wybór hulajnogi

Post autor: heinrich12 »

Podobnie jak Ty miałem dylemat - co kupić ? Pod koniec 2023 r. kupiłem hulajnogę ,,Navee N65" - 500W, akumulator o pojemności 12,5Ah, koła 10", szerokość opony około 10 cm., maksymalna waga użytkownika to 120 kg. Na dzień dzisiejszy przejechałem nią ponad 1500 km. z czego 90 % to jazda po ścieżkach rowerowych a pozostałe 10 % to drogi gruntowe. Przy mojej wadze (95kg.) , bez oszczędzania akumulatora zasięg od pełnego stanu akumulatora to ponad 40 km. (przejechałem 43km i jeszcze jechała). Po dzień dzisiejszy uważam, że jest to dobry wybór, jestem bardzo zadowolony. Ścieszki rowerowe są dość równe, łagodne zjazdy i podjazdy a to sprawia, że praktycznie amortyzacja jest zbędna. Jeden raz trafiła mi się droga wysypana, ubita grubym tłuczniem (odcinek korony wału rzeki Odry) i tylko wtedy przydałaby się amortyzacja. Pokonywanie wzniesień - żaden problem - jedzie jak ,,burza". Pozdrawiam.
Załączniki
DSCI0984.JPG
DSCI1021.JPG
DSCI0148.JPG
heinrich12
Forumowicz

Jeszcze dodam, że tempomat to dobra opcja - często z niego korzystam.
andj
Nowicjusz

Post autor: andj »

Witam!

Navee S40 i Kamikadze K1 są bardziej wydajne i mają lepsze zawieszenie, co będzie lepsze do jazdy po nierównych nawierzchniach.
Wybierz model z możliwością połączenia przez aplikację do odblokowywania, ponieważ zwiększa to ochronę przed kradzieżą.
Skutery i części na globy.com
heinrich12
Forumowicz

raf44 pisze:
23 kwie 2025, 9:15

Może coś mi doradzicie? W sumie chciałbym kupić w ciągu dwóch tygodni.
Jeszcze jakby chciało się Tobie chociaż raz zajrzeć na forum i poczytać ,,co tam ktoś doradził” – może dobrze, może źle, ale miał dobre chęci. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ