Witam wszystkich
Nie mam dużego doświadczenia z hulajnogami elektrycznymi. Proszę o informację czy to normalne, że hulajnoga podczas jazdy po kostce brukowej lub po chodniku przerywa pracę (buczy i hamuje) ze względu na drgania? Po równym asfalcie jeździ całkiem dobrze.
Frugal Dynamic Light - przerywa podczas jazdy po chodniku
-
- Nowicjusz
- Tooropek
- Forumowicz
Re: Frugal Dynamic Light - przerywa podczas jazdy po chodniku
Gdzieś kostka nie łączy tak jak powinna, jakiś może zimny lut, albo manetka ma jakiś problem...
Zacznij od sprawdzenia wszystkich połączeń elektrycznych, czy przewody nie są przetarte, sprawdź miernikiem w miarę możliwości czy nie ma gdzieś przebicia masy do ramy.
Zacznij od sprawdzenia wszystkich połączeń elektrycznych, czy przewody nie są przetarte, sprawdź miernikiem w miarę możliwości czy nie ma gdzieś przebicia masy do ramy.
Bidony 48V 13S5P. Zapraszam na priv.
-
- Nowicjusz
Niestety hulajnoga jest na gwarancji i nie mogę nic przy niej robić poza normalną konserwacją. Też podejrzewam ten problem o którym wspominasz, ale serwis pisze, że tak ma być. Stąd moje pytanie do użytkowników czy też tak mają.
- Tooropek
- Forumowicz
Jak to serwis pisze, że tak ma być? Przecież to zaczątek poważnej usterki która może niedługo uniemożliwi całkiem jazdę na hulajnodze.
Bidony 48V 13S5P. Zapraszam na priv.
-
- Forumowicz
Zapytaj serwisanta o dokładne wyjaśnienie dlaczego tak zachowująca się hulajnoga, zdaniem serwisanta, jest sprawna. Osobiście zarzyczyłbym sobie innego egzemplarza do sprawdzenia/porównania.
Owszem część sterowników po wykryciu nagłego obciążenia/zatrzymania koła może wyłączyć (na chwilę) zasilanie silnika, ale po ustabilizowaniu jazdy zasilanie/wspomaganie powinno się włączyć, a dalsza jazda powinna być OK, tyle że z małymi szarpnięciami na przeszkodzie (krawędź, konar, dziura). Jeżeli u Ciebie, szczególnie po chodniku (bo z brukiem przy tak małych kółkach może być inaczej) nie da się jechać, a silnik nadal pobiera moc (buczy, hamuje) to, w mojej ocenie, jest to wadliwa hulajnoga.
Owszem część sterowników po wykryciu nagłego obciążenia/zatrzymania koła może wyłączyć (na chwilę) zasilanie silnika, ale po ustabilizowaniu jazdy zasilanie/wspomaganie powinno się włączyć, a dalsza jazda powinna być OK, tyle że z małymi szarpnięciami na przeszkodzie (krawędź, konar, dziura). Jeżeli u Ciebie, szczególnie po chodniku (bo z brukiem przy tak małych kółkach może być inaczej) nie da się jechać, a silnik nadal pobiera moc (buczy, hamuje) to, w mojej ocenie, jest to wadliwa hulajnoga.