Hulajnoga się złamała

Producent gwarantuje wytrzymałość do wagi pasażera 120kg. Ja ważę około 95, więc taka usterka, według mnie nie powinna się zdarzyć.
Uważacie, że podlega to naprawie gwarancyjnej?
Załączam "dokumentację"

Przed zabraniem się za cokolwiek, lubię mieć o tym jakieś pojęcie. Czy nie od tego są fora takie jak to, żeby móc zasięgnąć na nich rady innych ludzi, zwykle mądrzejszych od ogólnych zaleceń producenta, świstków, ulotek, instrukcji i papierków z przedmiotem zakupu?
Jeżeli odeśle hulajnogę na gwarancję, a producent jej nie uzna, oceniając szkodę jako winę użytkownika, to z pewnością miną 2-3 tygodnie zanim będę w punkcie wyjścia, czyli z Techlife'm do naprawy.pxl666 pisze: ↑31 maja 2022, 0:11ale ty się pytasz randomów z netu czy ci przyjmą połamaną hulajkę na gwarancji ....no miejże jakieś poczucie realizmu... kto to wie?? jeśli jest ewidentnie wada to tak. jeśli gwarant znajdzie powód do odrzucenia reklamacji to odrzuci.... chłopie toż to jest wróżenie z fusów...są historie gdzie Mercedes odrzucał roszczenia na auta za 5 milionów A ty zamiast zanieść do reklamacji to pytasz się czy możesz...kuwa gdzie ten świat zmierza ? ze zdjęć nic nie wynika. jaki jest cel Twojego pytania ?
testowane na hbo i Huawei. słabo działa...niemniej jednak faktycznie warto spróbować
Gwarancja to odpowiedzialność PRODUCENTA.
poczytaj na necie gwarancja a rękojmiaBarski pisze: ↑01 cze 2022, 11:35Załączone przeze mnie zdjęcia, to te zrobione jako pierwsze, od razu po powrocie z niefortunnej przejażdżki.Naturalnie, że sprzęcik będzie błyszczał zanim go odeślę i zanim cykne zdjęcia usterki do formularza.
Wytłumacz mi tylko jeśli możesz, o którą część Ci chodzi gdy piszesz rękojmia?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze dziś wypełnie formularz gwarancyjny i przygotuje biedaczka do podróży na rekonwalescencje.![]()
Nie, jak wybierzesz gwarancję, to jak mówią "po ptokach", albo sam wyślesz ją gwarantowi/producentowi, albo sprzedawca pośle ją gwarantowi/producentowi, a ten zadecyduje jak zadecyduje.
Masz gwarancję to reklamuj z tytułu gwarancji. Przedstaw swoje żądania gwarantowi i czekaj na odpowiedź.
Trafi, albo i nie trafi, zależy to od sprzedawcy.Barski pisze: ↑01 cze 2022, 20:40Czyli mam rozumieć, że sprzęt tak czy tak trafi do producenta? Z tego by wynikało, że wybierając rękojmię, ryzykuje możliwość odrzucenia mojego roszczenia gwarancyjnego na dwóch etapach weryfikacji (sprzedawca, producent), na rzecz ochrony konsumenckiej. Co Wy byście wybrali w mojej sytuacji?