Konto na zlot EV: Tomasz Wierzchoń 77 1140 2004 0000 3202 7681 5636, koniecznie dopisek "darowizna" i nick z forum

Usterki forum

Znajdziesz tu informacje na temat forum. Jego działania i komunikaty od administratorów
Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2586
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: tatar » 31 sty 2019, 10:15

Trochę się narobiło.Czekamy,dadzą radę ;)

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 31 sty 2019, 10:41

Widzę, że ludzie piszą na czacie, ale ja nadal nie mogę

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 913
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: grafffik » 31 sty 2019, 11:13

Informuje, że na swoim forum i na swoim czacie możesz pisać bezpośrednio po wejściu na tą stronę app.php/mchat
(miałem nie pomagać wiem, ale może i innym się przyda)

Przestały działać też linki do youtube za pomocą BBCODE :cry: została wyłączona ta funkcjonalność :cry:
SSL jest zainstalowany prawidłowo z tego co widzę. Od strony LinuxPL wszystko jest ok. Problem leży po stronie systemu plików i bazy danych, które trzeba przystosować do SSL po instalacji certyfikatu :mrgreen: programistycznie prosta sprawa. ;)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2019, 11:52 przez grafffik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 31 sty 2019, 13:06

To jakaś paranoja. To tak, jakbym chciał w samochodzie założyć alarm i w tym celu musiał przebudować silnik. Bez sensu.

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1219
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: tas » 31 sty 2019, 13:19

grafffik spokojnie, ochłonij.
Usterka jest jasna, wiadoma, lista rzeczy do robienia też jest, dla działania forum problemy są mało znaczące, forum działa.
Daj popracować komu trzeba, nie ma powodów do nadmiernej ekscytacji.
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 913
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: grafffik » 31 sty 2019, 13:34

luuuz :x ja wiem że dasz radę o ogarnąć :) że to tylko kwestia czasu. :D
idę zaparzyć czaju. :idea:

Obrazek

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2586
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: tatar » 15 lut 2019, 21:15

Koniec z usterkami :D

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1736
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: WojtekErnest » 15 lut 2019, 22:46

Fakt, np archiwum też znormalnialo.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2586
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: tatar » 18 lut 2019, 16:27

WojtekErnest pisze:
15 lut 2019, 22:46
Fakt, np archiwum też znormalnialo.
Dla archiwistów to istotny szczegół :D

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 23 wrz 2019, 19:47

Coś nie mogę wysłać PW.
Wyskakuje taki komunikat:

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x89' for column 'message_subject' at row 1 [1366]

Podczas pobierania tej strony wystąpił błąd bazy danych. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem witryny.
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 24 wrz 2019, 4:42

To nie błąd forum, a błąd serwera. Może coś grzebią na serwerach. Poczekaj trochę, powinno się naprawić.

Awatar użytkownika
elektrotonus
Posty: 1016
Rejestracja: 19 lut 2018, 15:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: elektrotonus » 27 wrz 2019, 7:39

Znów w nocy się wysypało totalnie ;-(
- Wheller DD 0,25 W - w modernizacji :-) https://tiny.pl/tnmmg
- Rockrider MID 0,7 KW - dopiero budowie ;-) https://tiny.pl/tnmmh
- Samurai DD 3,5 KW - wciąż w budowie :-( https://tiny.pl/tnmxv

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 27 wrz 2019, 8:54

To nie wina forum, tylko serwera, na co wpływu nie mam.

Awatar użytkownika
Maran_hand
Posty: 805
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:04
Lokalizacja: Warszawa - Dolny Mokotów

Re: Usterki forum

Post autor: Maran_hand » 13 paź 2019, 10:51

Od jakiegoś czasu, ciężko teraz mi to konkretnie określić, pewnie od kilku tygodni, mam problem z forum.
Zwykle do przeglądania używam telefonu i od tych kilku tygodni strona mi się blokuje. Przy czym inne strony, zwykle mam ich kilka otwartych w przeglądarce, działają poprawnie. Ktoś też to zaobserwował? Bo nie wiem czy to wina przeglądarki czy jakiś błąd forum?
www.RybieUdko.pl
a tym się wożę viewtopic.php?f=30&t=134 ..po dzielni :twisted:

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1736
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: WojtekErnest » 13 paź 2019, 13:54

Zaobserwowane że przy początkowym uruchomieniu, gdy wczytywany jest m.innymi czat, ładuje kilka podstron, a wraz z nimi są tam zdjęcia lub filmy. To sprawia że jest to 'ciężka' strona dla przeglądarek mobilnych. No i stronicowanie archiwum czatu czasem nie zgadza się z tą główną strona.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1219
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: tas » 13 paź 2019, 21:23

Zmniejszyłem testowo ilość archiwum czata ładowanego na start strony na 30, powinno pomóc w ładowaniu
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
Maran_hand
Posty: 805
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:04
Lokalizacja: Warszawa - Dolny Mokotów

Re: Usterki forum

Post autor: Maran_hand » 13 paź 2019, 22:42

Jest zmiana na lepsze. Teraz jest ok, dzięki.
www.RybieUdko.pl
a tym się wożę viewtopic.php?f=30&t=134 ..po dzielni :twisted:

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1736
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: WojtekErnest » 14 paź 2019, 4:50

Tak, od razu jest widoczna duza poprawa.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 14 paź 2019, 9:40

No i znów nie można wysłać PW by do Szpeni pisać i najlepszy pojazd na świecie rozkminiać 😞
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 14 paź 2019, 17:46

Niestety, nie rozumiem treści tego postu.

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 14 paź 2019, 18:36

zeeltom pisze:
14 paź 2019, 17:46
Niestety, nie rozumiem treści tego postu.
Nie mogę wysłać PW . Znów wyskakuje taki komunikat :

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x89' for column 'message_subject' at row 1 [1366]

Podczas pobierania tej strony wystąpił błąd bazy danych. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z administratorem witryny.
----------

Naprawdę Pan Administrator nie zrozumiał treści mojego posta ?😲
EV-Maniak pisze:
14 paź 2019, 9:40
No i znów nie można wysłać PW by do Szpeni pisać i najlepszy pojazd na świecie rozkminiać 😞
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 14 paź 2019, 19:14

Nie rozumiem takiego wpisu: "No i znów nie można wysłać PW by do Szpeni pisać i najlepszy pojazd na świecie rozkminiać"
Ty rozumiesz? Bo ja nie.
Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą. Nikt mi takich błędów nie zgłaszał.

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 14 paź 2019, 20:00

Nadal nie mogę wysłać PW ( prywatną wiadomość ) mimo, że foldery mam w 50% zapełnione .

Wracając do mojego , powyższego posta: jest napisany szykiem przestawnym i posiada jeden rym przygodny.
Szpenio , to inaczej fachura , a rozkminiać , to poznać i zrozumieć 😉
No , ale nie ważne , nie kłopocz się już moją osobą .
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1219
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: tas » 14 paź 2019, 23:00

Nie możesz wysłać czy możesz wysłać tylko nie dociera do adresata?
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
Goliath
Posty: 938
Rejestracja: 25 lut 2018, 1:02
Lokalizacja: Izabelin-Dziekanówek

Re: Usterki forum

Post autor: Goliath » 15 paź 2019, 0:20

tas pisze:
14 paź 2019, 23:00
Nie możesz wysłać czy możesz wysłać tylko nie dociera do adresata?
Pewnie "szpenie" dodali Henia do listy ignorowanych :mrgreen: - taki żarcik oczywiście :D

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 15 paź 2019, 8:08

Goliath pisze:
15 paź 2019, 0:20
tas pisze:
14 paź 2019, 23:00
Nie możesz wysłać czy możesz wysłać tylko nie dociera do adresata?
Pewnie "szpenie" dodali Henia do listy ignorowanych :mrgreen: - taki żarcik oczywiście :D
Po napisaniu wiadomości i kliknięciu "wyślij" wyskakuje komunikat jak wyżej.
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1219
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: tas » 15 paź 2019, 8:48

sprawdź teraz
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 15 paź 2019, 10:31

Niestety , to samo. Kiedyś miałem identycznie i po jakimś czasie przeszło. Coś chyba jest z serwerem, bo i podpis pod moim postem się rozsypał - nie jest kolorowy, tylko zapisany w kodzie .
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1219
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Usterki forum

Post autor: tas » 15 paź 2019, 10:52

Zarchiwizuj go, usuń, sprawdź czy działa wysyłanie
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 15 paź 2019, 12:38

Nie działa . Dalej ten sam komunikat po wysłaniu PW.
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
Vegasnight9
Posty: 423
Rejestracja: 04 cze 2018, 0:10
Lokalizacja: Żary

Re: Usterki forum

Post autor: Vegasnight9 » 15 paź 2019, 20:03

EV-Maniak pisze:
15 paź 2019, 12:38
Nie działa . Dalej ten sam komunikat po wysłaniu PW.
Zaloguj się na forum na karcie w trybie incognito i sprawdź czy działa.
Jeżdżę na HT Viper GTS 3kW :arrow: viewtopic.php?f=30&t=1243

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 15 paź 2019, 20:24

Niestety , to samo.
Załączniki
Screenshot_20191015-204200.png
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 16 paź 2019, 4:08

To jest android? Próbowałeś na innym systemie, lub urządzeniu?

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1205
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Usterki forum

Post autor: Umbur » 16 paź 2019, 6:49

zeeltom pisze:
16 paź 2019, 4:08
To jest android? Próbowałeś na innym systemie, lub urządzeniu?
...albo innej przeglądarce?

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 16 paź 2019, 9:26

Ufff... odblokowało się. Mogę już pisać. Dziwna sprawa. Już raz tak miałem. Tak to android.
Dzięki Chłopaki za zaangażowanie ;)
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 16 paź 2019, 12:47

Ale co konkretnie zrobiłeś, że się odblokowało? Może taka informacja się jeszcze komuś przyda?

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 16 paź 2019, 12:54

Oto chodzi, że nic nie zrobiłem. Jakby samo przeszło. Magia kuźwa jakaś...
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 28 sty 2020, 8:51

Ojojoj... Znowu mam to samo... Nie mogę do kolegi wysłać PW... Ten sam błąd mi wyskakuje...
Załączniki
Screenshot_20200128-085047.png
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

ximad
Posty: 275
Rejestracja: 01 mar 2018, 12:59
Lokalizacja: Poznań

Re: Usterki forum

Post autor: ximad » 28 sty 2020, 9:25

Zmień nazwę tematu wysyłanej wiadomości, używasz jakiejś kombinacji znaków nieprzewidzianej przez forum.

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2688
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: Lublin

Re: Usterki forum

Post autor: EV-Maniak » 28 sty 2020, 11:25

ximad pisze:
28 sty 2020, 9:25
Zmień nazwę tematu wysyłanej wiadomości, używasz jakiejś kombinacji znaków nieprzewidzianej przez forum.
Wielkie dzięki! Pomogło!
Nie potrzebnie w temacie wkleiłem emoikonki 😉👍
CZĘŚCI do EBIKE 24h/7d ---AKTUALNE---- viewtopic.php?t=4238

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1736
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: WojtekErnest » 01 lut 2020, 22:48

Coraz czesciej strona forum jest niedostępna? Cos wiadomo nt. przyczyny ?
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
kinats
Posty: 90
Rejestracja: 23 kwie 2019, 4:06

Re: Usterki forum

Post autor: kinats » 06 lut 2020, 2:07

wygląda to trochę tak, jak by serwer wylatywał z sieci, jak komputer odpalony, to najczęściej strona z czatem w tle gdzieś wisi, jak pojawia się brak połączenia, to dźwięk się specyficzny odtwarza co kilka (może 10sec), czasami to trwa 30sec, czasami kilka minut...

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 06 lut 2020, 3:40

Mam to samo i nie bardzo wiem komu to zgłosić. Może odezwą się osoby odpowiedzialne za serwer?

Awatar użytkownika
kinats
Posty: 90
Rejestracja: 23 kwie 2019, 4:06

Re: Usterki forum

Post autor: kinats » 06 lut 2020, 11:21

a co to za serwer? bo jak jakiś taki ktoś ma postawiony, to może odpalone tam jest coś, co ma priorytet wrzucony (czasami nieświadomie można takie kuku zrobić) i wtedy jest kaplica. Ja tak kiedyś się dziwiłem, czego w knajpie internet klęka, się okazało, że kamery które były podpięte online były na jakimś tam porcie odpalone, że jak streaming szedł, to uwalało wszystko inne, bo zabierał ile było, jak ktoś z drugiej strony miał wystarczający przepływ...

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 07 lut 2020, 19:21

Chyba już naprawione.

Awatar użytkownika
zeeltom
Administrator
Posty: 2859
Rejestracja: 27 kwie 2017, 12:05
Lokalizacja: Żyrardów

Re: Usterki forum

Post autor: zeeltom » 10 lut 2020, 18:59

Okazuje się, że obecny serwer zaczyna nie wyrabiać się z natłokiem wejść na forum, więc zapadła decyzja o przeniesienie forum na nowocześniejszą maszynę o większej wydajności. Użytkowników nam przybywa, a nie ubywa i obecny serwer jest na granicy mocy obliczeniowej.
Przerwa potrwa od wieczora w środę do godzin porannych w czwartek.

Awatar użytkownika
elektrotonus
Posty: 1016
Rejestracja: 19 lut 2018, 15:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Usterki forum

Post autor: elektrotonus » 13 lut 2020, 21:41

W końcu działa ;-)
- Wheller DD 0,25 W - w modernizacji :-) https://tiny.pl/tnmmg
- Rockrider MID 0,7 KW - dopiero budowie ;-) https://tiny.pl/tnmmh
- Samurai DD 3,5 KW - wciąż w budowie :-( https://tiny.pl/tnmxv

Awatar użytkownika
pxl666
Posty: 1613
Rejestracja: 27 cze 2018, 23:05
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Re: Usterki forum

Post autor: pxl666 » 13 lut 2020, 21:42

noo już zaczynałem się trząść...

ODPOWIEDZ