Rower z "dofinansowaniem" ale z chińskim sterownikiem KT.
-
- Nowicjusz
Rower z "dofinansowaniem" ale z chińskim sterownikiem KT.
Witam
Powoli zaczynam szukać roweru do 5tyś. z "dofinansowaniem". Ale zależy mi żeby był na sterownikach chińskich KT, ogólnie dostępnych. Czy są w Polsce takie rowery w sprzedaży?
Powoli zaczynam szukać roweru do 5tyś. z "dofinansowaniem". Ale zależy mi żeby był na sterownikach chińskich KT, ogólnie dostępnych. Czy są w Polsce takie rowery w sprzedaży?
- pxl666
- Forumowicz
Re: Rower z "dofinansowaniem" ale z chińskim sterownikiem KT.
przeciez jak spelni kryteria to nie ma znaczenia czy chinski czy z senegalu
- lukk
- Forumowicz
Zakładam, że kolega chciałby mieć KTka, który będzie przez ustawienia w LCD "zalegalizowany", żeby ktoś mógł się podpisać, że spełnia kryteria dla ustawowego roweru elektrycznego, ale by móc sobie potem samemu "odblokować"

- pxl666
- Forumowicz
nie interesuje się programem ale jest tam wymóg jakiś odnośnie kontrolera? pytacz mógłby wkleić chociaż jakie są kryteria . pomijam zasadność dofinansowywania czegokolwiek tego typu w taki sposób...
-
- Nowicjusz
Sterowniki KT znam i niczym mnie nie zaskoczą. Chodzi mi generalnie o rower na częściach z Alliexpress. Np. silnik żeby był Bafanga, Mxusa itp. I jak mi się zepsuje to będę mógł części zamienne bez problemu zamówić i sam naprawić.
Normalnie bym zamówił rower u chińczyka ale wtedy nie będzie dofinansowania.
Mam już dla siebie elektryka złożonego na sterowniku KT . A chciałbym teraz dla rodzinki kupić cały rower z dofinansowaniem ale na podobnych częściach
Przeglądałem sklepy internetowe ale nikt nie podaje tak szczegółowych danych. Dlatego pytam fachowców, może ktoś kupił taki rower.
Nie, nic nie chcę odblokowywać. Chodzi mi tylko o serwisowanie i dostępność niedrogich części.. Zakładam, że kolega chciałby mieć KTka, który będzie przez ustawienia w LCD "zalegalizowany", żeby ktoś mógł się podpisać, że spełnia kryteria dla ustawowego roweru elektrycznego, ale by móc sobie potem samemu "odblokować"![]()
Normalnie bym zamówił rower u chińczyka ale wtedy nie będzie dofinansowania.
Mam już dla siebie elektryka złożonego na sterowniku KT . A chciałbym teraz dla rodzinki kupić cały rower z dofinansowaniem ale na podobnych częściach
Przeglądałem sklepy internetowe ale nikt nie podaje tak szczegółowych danych. Dlatego pytam fachowców, może ktoś kupił taki rower.
- pxl666
- Forumowicz
chopie . jak w sklepie kupisz rower ktory spelni kryteria programu to on moze byc na dowolnych czesciach . czego tu nie rozumiec ???
jak np nexun ci sprzeda rower poskladany z czego chcesz ale wg programu to jestes kryty
jak np nexun ci sprzeda rower poskladany z czego chcesz ale wg programu to jestes kryty
-
- Forumowicz
Jeżeli znajdziesz rower europejskiego producenta stosującego sterownik KT, to zapewne uzyskasz dofinansowanie.
https://www.rowertour.com/blog/program- ... ktrycznego
https://www.rowertour.com/blog/program- ... ktrycznego
- pxl666
- Forumowicz
noto wyglada mi ze nexun moze kupic nowego krossa , zelektryfikowac i sprzedac jako nowy rower elektryczny . tam nawet nie pisze nic o limicie vmax
-
- Forumowicz
Pisze bardzo wyraźnie.

- pxl666
- Forumowicz
47) rower - pojazd o szerokości nieprzekraczającej 0,9 m poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem; rower może być wyposażony w uruchamiany naciskiem na pedały pomocniczy napęd elektryczny zasilany prądem o napięciu nie wyższym niż 48 V o znamionowej mocy ciągłej nie większej niż 250 W, którego moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h;
47a) wózek rowerowy - pojazd o szerokości powyżej 0,9 m przeznaczony do przewozu osób lub rzeczy poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem; wózek rowerowy może być wyposażony w uruchamiany naciskiem na pedały pomocniczy napęd elektryczny zasilany prądem o napięciu nie wyższym niż 48 V o znamionowej mocy ciągłej nie większej niż 250 W, którego moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h;
Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzie ... 8732/art-2
47a) wózek rowerowy - pojazd o szerokości powyżej 0,9 m przeznaczony do przewozu osób lub rzeczy poruszany siłą mięśni osoby jadącej tym pojazdem; wózek rowerowy może być wyposażony w uruchamiany naciskiem na pedały pomocniczy napęd elektryczny zasilany prądem o napięciu nie wyższym niż 48 V o znamionowej mocy ciągłej nie większej niż 250 W, którego moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h;
Czytaj więcej w Systemie Informacji Prawnej LEX:
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzie ... 8732/art-2
- pxl666
- Forumowicz
noto jedynie pozostaje kwestia czy tas musi sprzedać rower z pasem czy musi być tenso . ale na moje oko nie ma wymogu abo rower elektryczny był fabrycznie zbudowany jako ele
-
- Forumowicz
Nie musi być ani PAS ani tenso, musi być
"moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h;"
widzę że bardzo trudno zrozumieć ten prosty zapis.
- pxl666
- Forumowicz
uruchamiany naciskiem na pedały . nie precyzują czy sam ruch korby wystarczy ale bankowo nie wynika z tego "uruchamiany naciskiem manetki" . natomiast " moc wyjściowa zmniejsza się stopniowo i spada do zera po przekroczeniu prędkości 25 km/h " oznacza że ta moc po 25kmh zmniejsza się stopniowo przez 4 lata ... bo nie piszą jak szybko ma spaść moc podawana ... a może spadać do piątku jak zapedalujesz w środę