Pomoc w wyborze roweru elektrycznego pod dostawę jedzenia ORAZ codzienny uzytek

Dyskusje co kupić, konsultacje parametrów, ceny i dostępności sklepowych rowerów elektrycznych
ODPOWIEDZ
MysticStylez
Nowicjusz

Pomoc w wyborze roweru elektrycznego pod dostawę jedzenia ORAZ codzienny uzytek

Post autor: MysticStylez »

Hej, chce zakupic rower elektryczny, ktorym rozwozilbym jedzenie po kilka godzin dziennie, oraz w wolnym czasie uzywalbym do poruszania sie po Gdansku, jak i okazjonalnie wyjezdzal gdzies do lasu, czy poza miasto. Przede wszystkim budzet - 5-6k, fajnie jakby bateria wytrzymala 8h zmiany, wiec albo cos rzedu >900Wh, albo mniejsza i dokupie druga. Jezeli chodzi o reszte wymagan - myslalem o MTB, nie bardzo chce jakiegos cargo fatbike, ale jakis miejski tez da rade. No i tutaj najwazniejsze pytanie, czy znajac moje oczekiwania warto rozgladac sie za jakimiś fabrycznymi elektrykami, czy kupic uzywanego MTB na OLX i osobno zestaw do konwersji oraz baterie i oddac do serwisu, zeby spec mi to zlozyl? Od razu mowie ze jestem totalnie zielony w temacie, stad tez nie biore samodzielnej konwersji pod uwage, bo elektryką nigdy sie nie interesowałem i nie chce niczego popsuc lub zle zamontowac. Rowery gotowce ktore znalazlem to Cheevalry C26/C28, ale widze ze chinczyki - warto wydawac na to kase? Co, jesli cos sie w nich zepsuje, problem pozniej w serwisie zeby ogarnac czesci? Z gory dzieki za jakikolwiek odzew.
ODPOWIEDZ