Mam pytanie bo jestem laikiem w tym temacie. Kupiłem niedawno rower shiano braver

Pozdrawi
A gdzie pisałem o manetce. Zapewne w korbie masz czujnik PAS. Włączasz wyświetlacz LED, ustawiasz tryb "High/MAX/Turbo" czy co tam masz w wyświetlaczu, i kręcisz jak najszybciej korbą (bez łańcucha). Silnik/koło powinno się kręcić. Musisz zmierzyć jego obroty. Jeżeli nie będą większe niż 25 km/godz, będzie zapewne ograniczenie, jeżeli obroty koła będą większe niż 25 km/godz, wówczas szkoda "grzebać" w sterowniku.
Więc prawdopodobnie jest ograniczenie. Czy można je "odblokować" zależy od wyświetlacza lub zworek na sterowniku.
W sterowniku masz dwa białe przewody. Jeden który wychodzi ze zbiorczego kabla do silnika, i ten zapewne jest od prędkości. Po jego przecięciu, jeżeli prędkość jest limitowana obrotami silnika, to "na luzie" powinna wzrosnąć. Czy w kole masz czujnik prędkości łatwo sprawdzisz podpinając miernik napięcia do czarnego (minus baterii) i wbijając do białego przewodu igłę do podpięcia miernika napięcia. Obracając wolno koło do tyłu (z oporem). Na mierniku sygnał powinien się zmieniać od zera do 5 V.
Raczej będzie to "mocniejszy" M145SD/CD, 250 - 500 wat, sądząc po wcięciach na korpusie silnika.