Wyswietlacz

Coś się zepsuło, coś trzeba wymienić, coś trzeba wyregulować w fabrycznym rowerze?
ODPOWIEDZ
barni1978
Nowicjusz

Wyswietlacz

Post autor: barni1978 »

Witam.
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem roweru bezior xf200.
Po złożeniu i poskręcaniu zacząłem go testować na wyświetlaczu pokazywał 2 kreski naładowania Po jakimś czasie rozładował się więc podłączyłem go na całą noc i się ładował. Rano sprawdzam i na wyświetlaczu pokazuje pustą baterię chodź dziala. Brak wskazania poziomu baterii czego?
tkoko
Forumowicz

Re: Wyswietlacz

Post autor: tkoko »

Rower zapewne ma wyświetlacz, a na nim cyfrowy poziom naładowania baterii. Sprawdź napięcie baterii za pomocą wyświetlacza i miernika. Jeżeli jest OK to nie powinno być problemu.
Co do graficznego "napięcia", to część sterowników nie tyle pokazuje "poziom napięcia" baterii, co teoretyczną "pojemność" baterii dla danego stylu jazdy/obciążenia. Aby to w miarę działało, musisz naładować baterię do pełna, a następnie rozładować ją podczas jazdy do zera. Wówczas sterownik "poukłada" sobie te kreseczki po swojemu po kilku takich przejazdach. W sterownikach typu "KT" można to nieco korygować. W sterownikach typu "GT" nic z tym nie zrobisz.
ODPOWIEDZ