Rama HAIBIKE (napęd FLYON)

Dział z częściami rowerowymi - ramy, amortyzatory, hamulce itp
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tooropek
Forumowicz

Re: Rama HAIBIKE (napęd FLYON)

Post autor: Tooropek »

Szwarcu pisze:
11 lis 2025, 10:43

Jeśli mogę sie spytać ten adaptera siądzie pod tsdz16 albo jest jakiś adapter pod tsdz16 do flyon'a
Mam ten adapter, osłony i wszystko co potrzebne do montażu, ale szczerze mówiąc nie miałem czasu od sierpnia go zamontować, więc póki co pytanie pozostawiam bez odpowiedzi.
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz

Post autor: pxl666 »

silniki montowane w suport wszystkie montuja sie podobnie , 16 jest wiekszy wiec pewnie albo bardziej trzeba rame podciac albo obrocic go jeszcze w dol . niewiem jak wyjdzie offset bo 16 ma deko grubszy zespol przeniesienia napedu ...w mojej opini poroniony silnik do roweru NIE cargo ...
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

Post autor: equid »

tutaj akurat sie zgodze z pxl-em ze troche juz niema sensu ten silnik do czegos co ma byc rowerem, testowałem go i na nowej kasecie i łancuchy na najmniejszej zebatce jak sie depnie to i tak potrfi przeskakiwac... mocy w sumie ma tle ze na samej manetce mozna jezdzci po płąskim jak i robic podjazdy juz całkiem niezłe. Nagrałem z tych testów filmik https://www.youtube.com/shorts/lwFmd-CMOMI

tutaj jescze jak wyglada montaz tego w hajbajku, poza wyrownaniem słupków trzeba jeszcze wyciąc wieksza dziure od strony napinacza jak na foto nizej Obrazek

a tak to wyglada juz po montazu

Obrazek
Obrazek

tutaj jescze porónanie do tsdz8 tyle ze w 16 jeszce nie miałem osłony, ale i tak widac ze 16 to kawał bydlaka
Obrazek
LukasJ
Nowicjusz

Post autor: LukasJ »

siemanko! w jaki sposób rozwiązaliście włączanie lampki Skybeamer 5000 ? pod tsdz8 ... wstępnie: bateria - przetwornica 48 na 24v - i co dalej?

może jakiś przekaźnik, aby prąd ze sterownika od tsdz po właczeniu swiateł (6v), puszczał napięcie (24v) na lampkę ?
tylne lampki oryginalnie pod silnik z wyjściem 6v.

dzięki temu mamy sterowanie przodem i tyłem z pozycji wyświetlacza.
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

Post autor: equid »

LukasJ pisze:
12 lis 2025, 23:16
siemanko! w jaki sposób rozwiązaliście włączanie lampki Skybeamer 5000 ? pod tsdz8 ... wstępnie: bateria - przetwornica 48 na 24v - i co dalej?

może jakiś przekaźnik, aby prąd ze sterownika od tsdz po właczeniu swiateł (6v), puszczał napięcie (24v) na lampkę ?
tylne lampki oryginalnie pod silnik z wyjściem 6v.

dzięki temu mamy sterowanie przodem i tyłem z pozycji wyświetlacza.
raczje trzeba podpiac osobny przełacznik do przedniego siatła, te przetwornice maja dosc duze kondensatory i mocno iskrza przy złączeniu co skleja wiekszosc przekazników, wiec bez sofstartu sie zabardzo tego nieda tak podpiac, chyba ze uzyc stycznik wiekszy. ale i tak dalej potem trzeba miec guziki do przełaczania trybów w lampce
ODPOWIEDZ