Rama HAIBIKE (napęd FLYON)

Dział z częściami rowerowymi - ramy, amortyzatory, hamulce itp
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tooropek
Forumowicz

Re: Rama HAIBIKE (napęd FLYON)

Post autor: Tooropek »

Szwarcu pisze:
11 lis 2025, 10:43

Jeśli mogę sie spytać ten adaptera siądzie pod tsdz16 albo jest jakiś adapter pod tsdz16 do flyon'a
Mam ten adapter, osłony i wszystko co potrzebne do montażu, ale szczerze mówiąc nie miałem czasu od sierpnia go zamontować, więc póki co pytanie pozostawiam bez odpowiedzi.
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
Awatar użytkownika
pxl666
Forumowicz

Post autor: pxl666 »

silniki montowane w suport wszystkie montuja sie podobnie , 16 jest wiekszy wiec pewnie albo bardziej trzeba rame podciac albo obrocic go jeszcze w dol . niewiem jak wyjdzie offset bo 16 ma deko grubszy zespol przeniesienia napedu ...w mojej opini poroniony silnik do roweru NIE cargo ...
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

Post autor: equid »

tutaj akurat sie zgodze z pxl-em ze troche juz niema sensu ten silnik do czegos co ma byc rowerem, testowałem go i na nowej kasecie i łancuchy na najmniejszej zebatce jak sie depnie to i tak potrfi przeskakiwac... mocy w sumie ma tle ze na samej manetce mozna jezdzci po płąskim jak i robic podjazdy juz całkiem niezłe. Nagrałem z tych testów filmik https://www.youtube.com/shorts/lwFmd-CMOMI

tutaj jescze jak wyglada montaz tego w hajbajku, poza wyrownaniem słupków trzeba jeszcze wyciąc wieksza dziure od strony napinacza jak na foto nizej Obrazek

a tak to wyglada juz po montazu

Obrazek
Obrazek

tutaj jescze porónanie do tsdz8 tyle ze w 16 jeszce nie miałem osłony, ale i tak widac ze 16 to kawał bydlaka
Obrazek
LukasJ
Nowicjusz

Post autor: LukasJ »

siemanko! w jaki sposób rozwiązaliście włączanie lampki Skybeamer 5000 ? pod tsdz8 ... wstępnie: bateria - przetwornica 48 na 24v - i co dalej?

może jakiś przekaźnik, aby prąd ze sterownika od tsdz po właczeniu swiateł (6v), puszczał napięcie (24v) na lampkę ?
tylne lampki oryginalnie pod silnik z wyjściem 6v.

dzięki temu mamy sterowanie przodem i tyłem z pozycji wyświetlacza.
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

LukasJ pisze:
12 lis 2025, 23:16
siemanko! w jaki sposób rozwiązaliście włączanie lampki Skybeamer 5000 ? pod tsdz8 ... wstępnie: bateria - przetwornica 48 na 24v - i co dalej?

może jakiś przekaźnik, aby prąd ze sterownika od tsdz po właczeniu swiateł (6v), puszczał napięcie (24v) na lampkę ?
tylne lampki oryginalnie pod silnik z wyjściem 6v.

dzięki temu mamy sterowanie przodem i tyłem z pozycji wyświetlacza.
raczje trzeba podpiac osobny przełacznik do przedniego siatła, te przetwornice maja dosc duze kondensatory i mocno iskrza przy złączeniu co skleja wiekszosc przekazników, wiec bez sofstartu sie zabardzo tego nieda tak podpiac, chyba ze uzyc stycznik wiekszy. ale i tak dalej potem trzeba miec guziki do przełaczania trybów w lampce
Magyar
Nowicjusz

Post autor: Magyar »

Witam wszystkich

Zaczynam przeróbkę roweru pod tsdz8.

U kogo można kupić adapter pod montaż silnika? Może komuś zalega 1szt ?
Awatar użytkownika
Tooropek
Forumowicz

Magyar pisze:
14 gru 2025, 18:24
Witam wszystkich

Napisz do pxl666 jego kolega imiennik robi perfekcyjne adaptery z offsetem pod tsdz8 w komplecie z osłonami, plasticzkami itd.
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

Magyar pisze:
Witam wszystkich

Mam na stanie zestawy do łatwego montazu silnika, w skład takiego zestawu wchodzi adaptery silnika, adapter zebatki, zebatka, osłony na silnik, korby z poprawnym offsetem i zestaw srubek do skrecenia całości, czyli wszystko co potrzeba do zamontowania silnika na gotowo.
Napisz na pw jesli jestes zainteresowany
Magyar
Nowicjusz

Post autor: Magyar »

tas pisze:
15 kwie 2025, 21:37
wystarczy, że adapter będzie mieć blaszkę do przykręcenia fabrycznej blokady i silnik się unieruchomi. Ja miałem na maxa zakręcone i poklejone bez blokady i mi się to podczas pierwszej wyprawy wszystkko rozkręciło (2 na 4 rowery miały z tym problem). Koniecznie to trzeba rozwiązać bo szkoda zepsuć w taki głupi sposób
Mam kupione od kogoś prototyp adaptera z offsetem i systemem blokady silnika i będę testować różne rozwiązania

Obrazek

Koledzy ma ktoś namiary na tego wykonawcę adapterów ?
Adamoss
Nowicjusz

Post autor: Adamoss »

Witam mam pytanko. Idzie jeszcze gdzieś wyhaczyć ramę haibike full flyon bo z tego co widzę to końcówką 2024 roku było tego sporo w ogłoszeniach ,a teraz no powiem że kupa niby są jakieś na olx ale jak widzę cenę ponad 5000 i rama wygląda jak by ktoś do niej strzelał to rece mi opadają.
Są jakieś hardtaile trochę mnie nachodzi kupić ale powiedziałem sobie że nastepny będzie full no i klops.
Może macie jakieś namiary na kogoś kto tym handluję?
Awatar użytkownika
Tooropek
Forumowicz

Piotrek jest na forum przegrzeb temat.
Awatar użytkownika
Kajman
Forumowicz

Post autor: Kajman »

Ale z uwagi na popyt i dostępność ceny takie już są. Cudów nie oczekuj.
Adamoss
Nowicjusz

Dziękuję za pomoc Panowie. Pewno pójdę w sztywniaka znowu tego jeszcze dużo jest, a jak coś się trafi za jakiś czas to tylko kwestia przerzucenia gratów.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
RadQ
Forumowicz

Post autor: RadQ »

Adamoss pisze:
06 sty 2026, 9:40
Dziękuję za pomoc Panowie. Pewno pójdę w sztywniaka znowu tego jeszcze dużo jest, a jak coś się trafi za jakiś czas to tylko kwestia przerzucenia gratów.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Niedawno na grupie sprzedażowej e-bike na FB była oferta za 3200 PLN. Nie pamiętam jaka to była wersja 5.0, 8.0 czy też inna ale na pewno był to FULL tak więc możesz jeszcze tam polookać ;)
Awatar użytkownika
RadQ
Forumowicz

Post autor: RadQ »

Adamoss
Nowicjusz

equid pisze:
15 gru 2025, 0:19
Magyar pisze:
Witam wszystkich

Mam na stanie zestawy do łatwego montazu silnika, w skład takiego zestawu wchodzi adaptery silnika, adapter zebatki, zebatka, osłony na silnik, korby z poprawnym offsetem i zestaw srubek do skrecenia całości, czyli wszystko co potrzeba do zamontowania silnika na gotowo.
Ja byłbym chętny na taki zestaw jesli to aktualne
Awatar użytkownika
equid
Forumowicz

Adamoss pisze:
wczoraj, 18:32
equid pisze:
15 gru 2025, 0:19

Ja byłbym chętny na taki zestaw jesli to aktualne
Tak jest aktualne, odpisalem na pw
ODPOWIEDZ