Dzień dobry,
Mam naped bafang bbshd 1000w i ostatnio chciałem zmienic cały naped na nowy, kupiłem miedzy innymi Kaseta Shimano CUES CS-LG400 10rz 11-43T LinkGlide
Ale przy rozebraniu starego napedu okazało sie ze mam uszkodzony, zajechany bebenek na piascie w tylnym kole
Poszukuje takiego samego ale nie moge namierzyć, jest ktos w stanie pomoc ?
Nie widac juz zadnych nr seryjnych
Widać nazwę chosen na piascie
Bębenek do piasty
-
Zuper
- Forumowicz
- zyggi
- Forumowicz
Re: Bębenek do piasty
jak wrzucisz w siec odpowiednie zapytanie to sie okaze ze problemy z tymi bebenkami sa odkad one istnieja, firma ma nawet strone ale w katalogu nie ma czesci zamiennych ....ze zdjec wynika ze bebenek alu wiec wymiana na taki sam to powtorka z rozrywki...do takich obciazen i tej kasety to lepszy bedzie bebenek stalowy wiec albo nowe kolo albo przeplot...taniej shimano, drozej dt swiss, do kazdej po czasie dokupisz bebenek
-
Zuper
- Forumowicz
Dziękuje za odpowiedz, a jakiś konkretny model piasty polecasz pod silnik bafabng bbshd 1000w i kasete Shimano CUES CS-LG400 10rz 11-43T LinkGlidezyggi pisze: ↑29 lip 2026, 15:12jak wrzucisz w siec odpowiednie zapytanie to sie okaze ze problemy z tymi bebenkami sa odkad one istnieja, firma ma nawet strone ale w katalogu nie ma czesci zamiennych ....ze zdjec wynika ze bebenek alu wiec wymiana na taki sam to powtorka z rozrywki...do takich obciazen i tej kasety to lepszy bedzie bebenek stalowy wiec albo nowe kolo albo przeplot...taniej shimano, drozej dt swiss, do kazdej po czasie dokupisz bebenek
??
- zyggi
- Forumowicz
przy takiej mocy to wszystko moze pasc, nie zajmuje sie zawodowo wiec nie znam przypadkow wybitnej trwalosci oraz tandety ale z tego co mi sie obilo o oczy/uszy to dtswiss powinno byc ok jesli budzet pozwala, maja wersje pod ebike choc wiadomo ze to do legalnym mocy wiec i tak moze kleknac przy bbs-ach...dt ma zalete nad shimano ze bebenek zmienisz beznarzedziowo i zapewne lepsza trwalosc ale cena za to odpowiednia
mozesz przejrzec www.bike-discount.de, tam czasem mozna znalezc kola pojedyncze lub kpl w cenie piasty, z tym ze czesto jest wlasnie alu bebenek w takich zestawach
mozesz przejrzec www.bike-discount.de, tam czasem mozna znalezc kola pojedyncze lub kpl w cenie piasty, z tym ze czesto jest wlasnie alu bebenek w takich zestawach