na wstępie chciałbym się przywitać, bo jestem nowy na forum

Czytam i czytam i wychodzi na to, że bez doktoryzowania się z tematu lub poproszenia Was o pomoc się nie obejdzie. Chciałbym przekonwertować na elektryczny swój rower wiejski. Jest stary, paskudny i to w nim lubię. Mogę go zostawić pod dworcem na kilka dni i nikt go nie ruszy. Przewiozłem już na nim tony zakupów i pancerniak nie chce się zepsuć, a do tego jest bezobsługowy. Same zalety, a sprzęt ten bliski ideału to Kross Szafir (https://image.ceneostatic.pl/data/produ ... szafir.jpg).
No i w czym problem - dziadower jest dosyć nietypowy i nie pasuje nic z gotowych zestawów, a dobranie z części nie jest takie łatwe jak się nie zna:
1. Napęd jednobiegowy, z torpedo i przy tym chcę zostać, bo to jedyny w praktyce bezobsługowy typ hamulca.
2. Hamulec przedni "calliper" - szczękowy, jak w starych rometach. Nie pasują klamki z zestawów, bo ma inny uciąg.
3. Rama, która nie ma mocowania na bidony, a do tego jedyny prosty kawałek rury to podsiodłowa.
4. Ma być legitnie, czyli bez manetki, z PAS i z silnikiem wysterowanym na 250W, wyłącznie w trybie wspomagania.
Po lekturze forum wychodzi mi na to, że najprościej będzie zrobić przedni napęd. Moje kryteria (w kolejności od ważności):
1. Do montażu samodzielnie.
2. Zasięg po w miarę płaskim terenie i sporej masie (ja + bagaż) około 120-130 kg na co najmniej 40 km, przy średnim poziomie wspomagania.
3. Sensowny poziom jakości, żeby jako tako można było polegać na niezawodności.
4. Prosto i tanio. Nie zależy mi na rozbudowanych funkcjach na panelu. Minimum w postaci ustawiania siły wspomagania i info po poziomie baterii wystarczy. Więcej nie musi być, ale może.
Przeglądałem sporo gotowych zestawów, ale zawsze coś nie pasuje. Albo typ napędu, albo nadmiarowe elementy (manetka, klamki, lampki itp). Polecicie jakiś zestaw lub klamoty do kupienia oddzielnie?
Dzięki serdeczne!
Pozdrawiam,
xufel