twizy jazda próbna
-
- Forumowicz
twizy jazda próbna
Rozważam kupno Twizy (może bez akumulator i zbudowac sam), mając na cel rozkręcanie go na wysże parametry.
Renault nie mają dostępny twizy na jazdy próbne.....
Czy któś z forumowicze ma lub zna kogos kto ma? chętnie bym sie skontaktował w sprawie jazda próbna...
Dzięki
Renault nie mają dostępny twizy na jazdy próbne.....
Czy któś z forumowicze ma lub zna kogos kto ma? chętnie bym sie skontaktował w sprawie jazda próbna...
Dzięki
-
- Forumowicz
Re: twizy jazda próbna
W siedlach w ramach tzw. car sharingu PGE mobilty oferuje Renault Zoe, jendak to nie Twizzy...
- Rysiekkk
- Forumowicz
nie pomogę z jazdą próbną....ale pojawił się w fajnej cenie do kupienia
https://www.olx.pl/oferta/renault-twizy ... 0246ee4fe0

- Maran_hand
- Forumowicz
W zeszłym roku były dużo tańsze. Wiem bo obserwuje, lepiej zlecić handlarzowi zakup we Francji, wyjdzie taniej i szukać modelu z drzwiami i szybami tak by mógł służyć cały rok
-
- Forumowicz
to wersja 45, zdecydowanie szukam 80Rysiekkk pisze: ↑21 maja 2019, 14:44nie pomogę z jazdą próbną....ale pojawił się w fajnej cenie do kupienia![]()
-
- Forumowicz
polecasz jakis handlarz ?Maran_hand pisze: ↑21 maja 2019, 15:26W zeszłym roku były dużo tańsze. Wiem bo obserwuje, lepiej zlecić handlarzowi zakup we Francji, wyjdzie taniej i szukać modelu z drzwiami i szybami tak by mógł służyć cały rok

- Maran_hand
- Forumowicz
Kupienie plastikowego Twiziego to żadne wyzwanie. Jeśli z zewnątrz jest cały to pod spodem też będzie ok. Podejrzewam że znajdziesz taką osobę bez trudu w sieci
- Maran_hand
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Mnie się udało po dwóch latach
Gdyby ktoś chciał się przejechać to zapraszam do Konina 

- Maran_hand
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Mam i codziennie jeżdżę nim po mieście. Aku oryginał choć kupiłem bez. Jeździ się tym trochę jak gokartem, twardo, bezpośrednio i całkiem szybko. Parkuje się wszędzie i ogląda się za nim niemal każdy wywołując uśmiech na twarzy co i mi nieraz poprawia humor 

- Maran_hand
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Jeżdżę jak na dworze jest mniej więcej +5 stopni, choć nie raz się zdarzyło jeździć przy temperaturach w okolicy zera, dobrze wtedy mieć mate podgrzewaną z gniazdka zapalniczki + dobre okienka ale nawet to nie uszczelni Twizyego w 100% i czuć chłodek po nogach
Zasięg od okolic 40km zimą do 80km latem, a jak się komuś nie spieszy to i 90km można wyciągnąć w ładną pogodę

Zasięg od okolic 40km zimą do 80km latem, a jak się komuś nie spieszy to i 90km można wyciągnąć w ładną pogodę

- Yasiu77
- Moderator
A jak to z tym aku jest, da się coś swojego ulepić czy nie za bardzo? Co było największym problemem że tak długo stał?
-
- Forumowicz
Nie stał dwóch lat jak mogłeś zrozumieć, dwa lata szukałem czegoś w dobrych pieniądzach, aż się udało. Da się ulepić, sam miałem to zrobić ale wpadła oryginalna bateria to wiadomo plany baterii porzuciłem. Znam jednego człowieka ze stolicy który budował baterie do Twizyego 

- Yasiu77
- Moderator
czyli nie ma tam żadnej komunikacji między baterią a komputerem, tylko "+" i"-"?
-
- Forumowicz
-
- Forumowicz
Byliśmy ostatnio w Tourniu - mieszczący się praktycznie na starówce hotelik Petite Fleur ma do dyspozycji gości (2h w cenie pobytu) trzy Renault Twizy ale być może każdy ma możliwość wypożyczenia (zawsze można zadzwonić i zapytać). Swoją drogą polecam to miejsce - świetna kuchnia 
Co do autek to minimalnie różnią się od siebie np konstrukcją drzwi więc można sobie je porównać jeden do jeden.
Swoją drogą przejażdżka nimi to bardzo ciekawe przeżycie, choć nasze egzemplarze miały słabe hamulce. Faktycznie wzbudzają spore zainteresowanie i dają się zaparkować praktycznie poprzecznie względem stojących wzdłuż drogi samochodów.

Co do autek to minimalnie różnią się od siebie np konstrukcją drzwi więc można sobie je porównać jeden do jeden.
Swoją drogą przejażdżka nimi to bardzo ciekawe przeżycie, choć nasze egzemplarze miały słabe hamulce. Faktycznie wzbudzają spore zainteresowanie i dają się zaparkować praktycznie poprzecznie względem stojących wzdłuż drogi samochodów.
Pozdrawiam,
Michał
Michał