Mxus XF19R w kalkulatorze wydajności
-
- Forumowicz
Re: Mxus XF19R w kalkulatorze wydajności
Można i 72v ale to już przesada. Na 67v chodzi miodzio
-
- Forumowicz
Ja KTka 52V/40A na parametrze C5 zjechałem do 27A. Więcej w moich warunkach nie było potrzeba i tak rwał ten silnik jak głupi
-
- Nowicjusz
Hej widzę że wiele osób jeździ na sterownikach kt 40a, mam dylemat czy pakować do tego silnika sterownik 30a czy 40/45a-ewentualnie ograniczać do 35a i pakując czujnik temperatury, powyżej 30a chyba bardziej wykorzysta się potencjał silnika?? Czy do sterownika 30a warto pakować czujnik termiczny? Na jaką prędkość na samej manetce mogę liczyć przy 30a a na jaką przy 40a?
- mitusm
- Forumowicz
Możesz mieć ustawione 40A...tylko nie używaj tej mocy przy starcie pod górkę. Przy większej prędkości, przy sterowniku KT moc i tak spada więc wytrzyma więcej.
Czujnik (termik) warto dołożyć bez względu na podawany prąd.
Czujnik (termik) warto dołożyć bez względu na podawany prąd.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 21:54 przez mitusm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kajman
- Forumowicz
Ja na 13s 40A.
-
- Forumowicz
Prędkość jest zależna od napięcia, nie od podawanych A. (oczywiście przy większej ilości A, prędkość szybciej uzyskasz i łatwiej będzie ją utrzymać) Na 13s przy kole 26" pojedziesz jakieś 44-45km/h.Fruwacz pisze: ↑21 maja 2024, 11:18Hej widzę że wiele osób jeździ na sterownikach kt 40a, mam dylemat czy pakować do tego silnika sterownik 30a czy 40/45a-ewentualnie ograniczać do 35a i pakując czujnik temperatury, powyżej 30a chyba bardziej wykorzysta się potencjał silnika?? Czy do sterownika 30a warto pakować czujnik termiczny? Na jaką prędkość na samej manetce mogę liczyć przy 30a a na jaką przy 40a?
- mitusm
- Forumowicz
https://a.aliexpress.com/_ExcwUEJ
Te sterowniki mają opcje 'przyspieszenia' napięcia. Można jechać dużo szybciej niż na KT.
Nie testowałem osobiście jeszcze.
Te sterowniki mają opcje 'przyspieszenia' napięcia. Można jechać dużo szybciej niż na KT.
-
- Forumowicz
Mam taki jak cośmitusm pisze: ↑23 maja 2024, 12:33https://a.aliexpress.com/_ExcwUEJ
- mitusm
- Forumowicz
Jak z ciekawości reszta gratów do tego, pasuje coś od KT (pas, manetka, LCD) ?Badlook pisze: ↑23 maja 2024, 12:48Mam taki jak cośmitusm pisze: ↑23 maja 2024, 12:33https://a.aliexpress.com/_ExcwUEJ
-
- Forumowicz
Wszystko prócz LCD ale ja nie ogarnąłem konfiguracji. Wsadziłem kt a ten mi został bo chińczyk oddał kasę a nie chciał go z powrotem.
-
- Nowicjusz
Da radę tak mój przerobić? Poproszę o zdjęcie jak to wygląda. Byłem u speców od lutowania precyzyjnego i boją się wylutować jakąś cieńszą końcówkę żeby się nie usmażyło, tak się wyrazili za przelutowanie chcieli 150 zl
- Tooropek
- Forumowicz
Zmienić wiązkę to dwie godziny roboty, trzeba uważać faktycznie żeby nic nie uszkodzić, ale to nic strasznego, trzeba ułożyć przewód jak w oryginale i zasilikonować wiązkę we wpuście.
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
- Kajman
- Forumowicz
Ale zmień złącza, fazowe na 3x5mm osobne, a halle daj na małym higo i przejdzie to przez każdą śrubę.
-
- Nowicjusz
Cześć, To mój pierwszy post na forum:) Swoją drogą byłem przekonany że fora wymarły
Mam mętlik w głowie jeśli chodzi o wybór sterownika. Silnik który mam zamiar użyć to XF19R (koło 28). Bateria będzie 14s6p. BMS z bluetooth 50a peak 150a.
I teraz pytanie do bardziej doświadczonych co polecacie?
Myslałem na jakimś KT, żeby od razu mieć wyświetlacz i obsługę PAS. Słyszałem też że ktoś zajmuje sie przeróbką KT i można dołożyć bezpośrednio czujnik tensometryczny.
Którą wersje KTka szukać żeby dobrze współpracowała z tym silnikiem? Chciałem coś na dniach zamówić, żeby zdąrzyło dojść i w ciągu trzech tygodni ożywić rower
Mam mętlik w głowie jeśli chodzi o wybór sterownika. Silnik który mam zamiar użyć to XF19R (koło 28). Bateria będzie 14s6p. BMS z bluetooth 50a peak 150a.
I teraz pytanie do bardziej doświadczonych co polecacie?
Myslałem na jakimś KT, żeby od razu mieć wyświetlacz i obsługę PAS. Słyszałem też że ktoś zajmuje sie przeróbką KT i można dołożyć bezpośrednio czujnik tensometryczny.
Którą wersje KTka szukać żeby dobrze współpracowała z tym silnikiem? Chciałem coś na dniach zamówić, żeby zdąrzyło dojść i w ciągu trzech tygodni ożywić rower
- Kajman
- Forumowicz
Ja na KT40A jeździłem i było git. Szkuba przerabia KT jak coś.
-
- Nowicjusz
Hejo planuje oddać majstrowi do lutowania czujnik temperatury,jestem zielony i mam kilka pytań
1. Jaki czujnik będzie ok?patrz zdjecia
2. Czy ciezko sie otwiera pokrywe?czy trzeba jakis specjalistycznych narzedzi? Jesli tak to jakie?
3. Gdzie ,do czego ten czujnik trzeba lutowac?mile widziane, zdjęcia, filmy
4. Jesli i tak bedzie otwierane to czy warto cos tam nasmarować ? Czy wy smarujecie w środku? Jeśli tak co ile kilometrów, czy są jakieś oznaki zużycia?
5. Wszystkie inne rzeczy jakie warto wiedziec jako nowy uzytkownik tego silnika,oraz wasze porady patenty,co wam przyjdzie do glowy
6. Pokazcie swoje zabawki ,swoje projekty na silniku xf19r, będzie mi się fajnie oglądało, proszę o odpowiedzi, zapraszam do dyskusji, wasze odpowiedzi z pewnością przydadzą też się innym
Planuje aktualnie latać na kt 30a sinus, bateria 52v
Pozdrawiam
1. Jaki czujnik będzie ok?patrz zdjecia
2. Czy ciezko sie otwiera pokrywe?czy trzeba jakis specjalistycznych narzedzi? Jesli tak to jakie?
3. Gdzie ,do czego ten czujnik trzeba lutowac?mile widziane, zdjęcia, filmy
4. Jesli i tak bedzie otwierane to czy warto cos tam nasmarować ? Czy wy smarujecie w środku? Jeśli tak co ile kilometrów, czy są jakieś oznaki zużycia?
5. Wszystkie inne rzeczy jakie warto wiedziec jako nowy uzytkownik tego silnika,oraz wasze porady patenty,co wam przyjdzie do glowy
6. Pokazcie swoje zabawki ,swoje projekty na silniku xf19r, będzie mi się fajnie oglądało, proszę o odpowiedzi, zapraszam do dyskusji, wasze odpowiedzi z pewnością przydadzą też się innym
Planuje aktualnie latać na kt 30a sinus, bateria 52v
Pozdrawiam
- mitusm
- Forumowicz
30A będzie ok dla XF19.
Ostatnio odpaliłem ten silnik na jakimś klonie GT i 16S (68V max po naładowaniu). Nie wiem ile tam idzie prądu, ale jeździ to super.
Ostatnio odpaliłem ten silnik na jakimś klonie GT i 16S (68V max po naładowaniu). Nie wiem ile tam idzie prądu, ale jeździ to super.
-
- Forumowicz
Gdzie się teraz kupuje (nową, cichszą wersję) XF19? Na Aliexpress ChamRider ma terminy dostaw na początku października, innych sprzedawców tego silnika na Ali nie widzę. Na Alibabie nigdy nie kupowałem.
Warto brać od ChamRidera od razu z baterią (i zapleciony)? Zestaw z baterią 20Ah to +-2900 zł.
Czy można/warto montować czujnik nacisku?
Warto brać od ChamRidera od razu z baterią (i zapleciony)? Zestaw z baterią 20Ah to +-2900 zł.
Czy można/warto montować czujnik nacisku?
- Kajman
- Forumowicz
Tensometr zawsze warto jak chcesz mieć rowerowe odczucia.
- mitusm
- Forumowicz
- Kajman
- Forumowicz
Albo MPE, Cycle analist, dedykowany sterownik z ali, przeprogramowany KT itd.
-
- Nowicjusz
Nie mogę nigdzie znaleźć sterownika jaki miałem w xf19r 1000w dołączam zdjęcie .
Czy ten z linka będzie ok do tego silnika i lcd3?
https://a.aliexpress.com/_EjHFYjJ
Czy ten z linka będzie ok do tego silnika i lcd3?
https://a.aliexpress.com/_EjHFYjJ
- Tooropek
- Forumowicz
Masz kt 48V 40A a chcesz zamienić na innego producenta który ma inne rodzaje LCD, brak sterowania momentem itd. Szukaj sterownika firmy Kunteng (KT) z początkiem kodu SV, oznacza to, że sterownik jest sinusoidalny, początek kodu Z to sterowniki blokowe. Zapytaj Tasa może ma taki, albo 35A który też będzie jak najbardziej w porządku. Zajrzyj na stronę www.NEXUN.PL
* Akumulatory * Bidony * 36V/48V. Zapraszam na priv.
- Kajman
- Forumowicz
tu masz 35A sinus, ostatnio coś są problemy z dostępnością KT Sinus, nie widziałem 40A już jakiś czas.
https://pl.aliexpress.com/item/10050064 ... ry_from%3A
https://pl.aliexpress.com/item/10050064 ... ry_from%3A
-
- Forumowicz
Chciałbym przewód wymienić bo się po przecierał przy osi. Gdzie to można kupić? Interesuje mnie ten bez wtyczki.
Brat mi upalil wtyczkę i chce to naprawić kompleksowo
Brat mi upalil wtyczkę i chce to naprawić kompleksowo
-
- Forumowicz
Kup przewód od MXUsa 30H