Przypominam sponsorom reklam o deklaracjach dotyczących zlotu 2019.
CYKLONEBIKE, ELEKTRO-BIKES zaliczone do dalszej promocji :)
Sponsorowanie zlotu: 77 1140 2004 0000 3202 7681 5636 z nickiem forumowym i dopiskiem "darowizna".

BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Tematy związane z dodatkowymi akcesoriami dla pojazdów EV
Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 01 lis 2018, 22:30

Do starego pakietu, dajemy lepsze 'uzywki'. A czasem jesli pakiet jest modulowy, a jest miejsce (nie w rowerze), wtedy nawet nierówna ilosc P, zlozona z ogniw uzywanych, daje szanse wyrownac pakiet. To sie może przydać przy np wlasnych power bankach, UPS, power wal solarnych itp.
To oczywiscie "rzezba' ale wazny jest efekt koncowy -względnie rowny pojemnosciowo i RW pakiet, ktory ma byc jak najmniej balansowany.
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Witt
Posty: 117
Rejestracja: 25 kwie 2018, 12:35

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Witt » 02 lis 2018, 22:53

Kajman pisze:
01 lis 2018, 10:36
ale ładowarka ładuje, wyrównuje,
Powinieneś dodawać zawsze Pulsar 3, bo wejdzie za rok ktoś przeczyta wątek i kupi imaxa i będzie zawiedziony, czemu mu ta jego ładowarka nie równa skoro pisali że równa:):):).

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 02 lis 2018, 23:09

No spokojnie, obecnie to chyba ISDT ma do 2A wyrównanie (8S), schulze ma koło 1A, Pulsar 3+ ma 2A, pulsar 3 tylo 1A, itp itd ;)

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 03 lis 2018, 3:59

Nawet najmniejszy ( zeby nie powiedziec miniaturowy) i tani ISDT Q6 ma wyrównywanie 0,8A.
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 03 lis 2018, 17:53

q6+ ma 1A :) A te t8 czy jakoś tak mają 2A :)

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 03 lis 2018, 18:13

Pisząc ISDT Q6 miałem na myśli wersję lite 200W, bo mam taką .
A ona ma ładowanie max 8A a balans 0,8A.
Małe, sprytne i dokładne...:-)
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 03 lis 2018, 19:18

Ja mam/miałem q6+ :) I można je kalibrować. Bardzo fajne ładowarki, niemcy byli zachwyceni projektem i wykonaniem określają je że są na europejskim poziomie. Tylko żeby ponad to 8S w innych seriach w końcu wyszli, byłoby idealnie ;) Żeby było smiesznej, to q6+ w wersji ISDT ma 14A ładowanie, a w wersji na rynek niemiecki pod brandingiem Yuki Q6+ ma... 16A prąd ładowania :) I inną obudowę, taką fajniejszą ;)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 03 lis 2018, 19:50


Witt
Posty: 117
Rejestracja: 25 kwie 2018, 12:35

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Witt » 05 lis 2018, 16:59

U nas w Zduńskiej Woli też jest: https://www.icharger.com.pl/prod.php?id ... iChargerx6, ale mając te 600 stówek to chyba lepiej kupić 1010B i jest 10S pod ręką.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 05 lis 2018, 17:11

Rozmiar jest super, idealna do ładowania w polu, ale 6s wstyd. Generalnie to widać, że większa ilość S jest wciąż dla chinoli trudna, pulsar chyba wciąż jedyną na świecie ładowarką z 16s, szukam wciąż czegoś nowego w podobnym zakresie, ale max to 14-15 i to u starych producentów z Niemiec (schulze, graupner).

Witt
Posty: 117
Rejestracja: 25 kwie 2018, 12:35

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Witt » 06 lis 2018, 10:56

No powiem Ci, że skarbonkę muszę chyba zaspawać na 4010B lub Pulsar3, co włożę to zaraz wypada coś kupić do e-bikerozy.
A propo balanserów/protection boardów w pakietach lion. Od 2 lat porobiłem kilka pakietów pod wkrętarki od 4-9Ah ile się tylko dało wepchnąć. Przyszły święta mówię wezmę zbiorę wszystkie te aku od znajomych i posprawdzam co tam się dzieje. Kajman pewnie zęby wyszczerzy. Ano w tych, w których były pozakładane BMS/Balansery rozjazdy są i to czasami większe niż 40mV. Ale te które były ładowane nawet prostymi ładowarkami z Balanserami różnice na poziomie 10mV, nie było w nich żadnych płytek. Trochę w szoku jestem, bo pracy z upchaniem płytki do takich małych pudełek było co niemiara.

Z drugiej strony jedna bateria nie działała, bo zwykły protection board, odciął jedną celę przy 5S i użytkownik nie zachetał całej celi. Ten protection board działał chyba na zasadzie różnic napięć na celach (bo bateria miała 3,9V średnio) i nie pozwolił użytkować, jak zrobił się duży rozjazd.
Tas gdzieś napisał, że dla zwykłego użytkownika niestety jakikolwiek board jest lepszy niż jego brak i tak było w tym przypadku. My mamy nawyk sprawdzania po rozładowaniu lub podczas rozładowania jak pakiet się zachowuje. Po prostu miernik leży na blacie i to tylko 10s i już.

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 17 lis 2018, 0:01

Siemka.
Czy to jest ten pulsar 3 o którym tu była mowa?

http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/L ... TOOTH.html

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 17 lis 2018, 18:33

tak, warto wziąć wersję 3+, ale jest dużo droższa.

Awatar użytkownika
Goliath
Posty: 721
Rejestracja: 25 lut 2018, 1:02
Lokalizacja: Izabelin-Dziekanówek

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Goliath » 17 lis 2018, 18:47

Kajman pisze:
17 lis 2018, 18:33
tak, warto wziąć wersję 3+, ale jest dużo droższa.
... jakby ta była tania :lol: :?

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 17 lis 2018, 18:51

Da się ją kupić nową za okolice 1800zł. Jak na najlepszą ładowarkę na świecie nie ma dramatu ;)

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 18 lis 2018, 11:05

Kajman pisze:
17 lis 2018, 18:51
Da się ją kupić nową za okolice 1800zł. Jak na najlepszą ładowarkę na świecie nie ma dramatu ;)
Siemka.
Znalazłem taką ładowarkę tylko nie do końca rozumie opisu.
Gdybyś miał minute i zerknąć?
Pisze w opisie, że ma dwa nie zależne wejścia w których można równocześnie ładować dwa pakiety, ale w opisie jest też napisane, że ładowarka obsługuje pakiety od 2-10 S?
Czy tu chodzi o ładowarkę, czy o jedną linie/ wejście ładujace?

https://abc-rc.pl/p/322/10974/ladowarka ... lanie.html

Z góry dziękuję za poświęcony czas :)
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 18 lis 2018, 16:23

Wydaje się, że pomieszali dane ładowarek, ona chyba ma jedno wyjście. Nie widzę jaki ma prąd balansera, istotna wiadomość. Myślę, że można by znależć coś podobnego taniej. Ale to dobra raczej ładowarka.

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 18 lis 2018, 18:03

Kajman pisze:
18 lis 2018, 16:23
Wydaje się, że pomieszali dane ładowarek, ona chyba ma jedno wyjście. Nie widzę jaki ma prąd balansera, istotna wiadomość. Myślę, że można by znależć coś podobnego taniej. Ale to dobra raczej ładowarka.
OK. Dzięki.
Może już ktoś ją ma i się podzieli doświadczeniem, czy ma dwa wyjścia, czy jedno itd..
Pozdrawiam.

djmarcin56
Posty: 255
Rejestracja: 19 lut 2018, 14:37
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: djmarcin56 » 19 lis 2018, 10:42

Oczywiście ma jedno wyjście Maks 10s ten icharger

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 22 lis 2018, 21:56

Ciekawa ładowarka w przedsprzedaży. Oczywiście nic nie wiemy o jakości itd, ale parametry obiecujące, do 8S, 300W, 15A, balanser ciut maławo, bo 400mA, ale i tak lepiej niż 250mA w najtańszych na rynku. Do tego dużo dodatkowych funkcji. Ciekawa. Tylko te czcionki retro bym wywalił, pokolenie minecraft ;)
https://www.banggood.com/IToolkit-DC-30 ... rehouse=CN

Witt
Posty: 117
Rejestracja: 25 kwie 2018, 12:35

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Witt » 25 lis 2018, 17:06

I dla dłubków bardziej profii:) SKYRC MC3000 Smart Bluetooth APP https://www.banggood.com/SKYRC-MC3000-M ... rehouse=CN

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 25 lis 2018, 18:55

Do ładowania cel jest spoko, mam używam. tylko nie rozładowywać nią na dużych (dla niej) pradach, bo się spali :)

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 26 lis 2018, 19:52

Cześć. Znalazłem jeszcze jedną dwu kanałową ładowarkę.
Opisano ją jako dwu kanałową ładowarkę i mam nadzieję, że tym razem nie pomylono opisów :)
Pisza też o tym, że na kanał ładowania przypada po 100 w. Kwestia ładowania jest określona znów do 6s!
Pytanie, czy to jest na kanał ładowania, czy na całą ładowarkę?
Czy ktoś ze znających się w tym temacie mógł by to potwierdzić a raczej skomentować ?

https://m.banggood.com/SKYRC-D100-V2-AC ... tatedetail

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 26 lis 2018, 20:16

ona ma 2 wyjścia, każde po 6s. Jest nawet niezła. Mozna u nas za dobrą kasę wyrwac nową również. Tylko pamiętaj, że ponoć pakietu 12s na raz dwoma wyjściami nie naładujesz :)

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 26 lis 2018, 20:24

Kajman pisze:
26 lis 2018, 20:16
ona ma 2 wyjścia, każde po 6s. Jest nawet niezła. Mozna u nas za dobrą kasę wyrwac nową również. Tylko pamiętaj, że ponoć pakietu 12s na raz dwoma wyjściami nie naładujesz :)
Dlaczego?
Myślałem, że o to właśnie chodzi?
Żeby nie tracić czasu i załatwić temat na raz :)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2018, 20:25 przez Gienadimon, łącznie zmieniany 1 raz.

Rugos
Posty: 303
Rejestracja: 19 lut 2018, 14:27

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Rugos » 26 lis 2018, 20:24

A czemu ponoć?

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 26 lis 2018, 20:27

Bo nie miałem odwagi sprawdzić, coś z potencjałami, cuda się dzieją, kiedyś doświadczyłem jak chciałem lutować ładujący się pakiet i miałem łuk elektryczny do lutownicy :)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 26 lis 2018, 20:29

Ponoć muszą być 2 ładowarki z 2 źródłami zasilania. A 2 osobne to to się opłaca: https://hobbyking.com/en_us/turnigy-up6 ... tore=en_us

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 26 lis 2018, 20:41

Wiem, że problem jest w tym, bo to są wszystkie ładowarki modelarskie...
A e bikerow nikt nie bierze pod uwagę, bo segment dopiero nabiera rozpędu..

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 26 lis 2018, 20:43

Ale co to za problem? Po prostu ebikerzy nie chcą płacić za takie ładowarki. Przyzwyczajenia mają inne i tyle.

Gienadimon
Posty: 183
Rejestracja: 25 lip 2018, 19:06

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Gienadimon » 26 lis 2018, 21:03

Pewnie jest jak piszesz, ale ktoś tu komentował, jakąś ankietę firmy produkującej właśnie podobne ładowarki, które tu są przedstawiane i pytając o np ładowarki na 20 S w odpowiedzi otrzymał, iż nie brano pod uwagę grona użytkowników pojazdów elektrycznych..

Witt
Posty: 117
Rejestracja: 25 kwie 2018, 12:35

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Witt » 26 lis 2018, 21:22

Ja pytałem. Wg ISDT nie ma zainteresowania większymi. Pytałem o 10-16s.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 26 lis 2018, 22:29

Choć w sumie jakby pozbawić ładowarkę połowy zbędnych rowerzystom rzeczy, to powinno wyjść relatywnie tanio. Może jednak nie ma na to rynku. Zauważcie, że mocnych ładowarek na 14+S jest też bardzo mało. Popularność wyznaczają ogólnodostępne modele, wyszedł Xmaxx 8S to i ładowarek sie nagle więcej pojawiło. Choć lotnicy cały czas lataja na dużych pakietach.


djmarcin56
Posty: 255
Rejestracja: 19 lut 2018, 14:37
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: djmarcin56 » 27 lis 2018, 0:37

Nie możesz na żadnej ładowarce łączyć kanałów czyli ładować jeden pakiet z 2 kanałów bo będzie zwarcie, masę ma wspólna, kanały w ładowarka są do ładowania kilku pakietów tak było od zawsze i tak wszystkie robią pod modelarzy którzy ładują kilka mniejszych pakietów. A jak ktoś chce 10s czy tam 12s lub nawet 16s ładować na pół to niech zrobi 2 pakiety i łączy je osobno do ładowania i osobno do jazdy. Ja mam tak od modelarskich każdy xt60 6s i oba spinam szeregowo przejściówka na xt90.

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 27 lis 2018, 1:48

Kajman pisze:
26 lis 2018, 22:29
. Może jednak nie ma na to rynku.

Zauważcie, że mocnych ładowarek na 14+S jest też bardzo mało. Popularność wyznaczają ogólnodostępne modele,
Powyzej 13S to tylko promil rynku. Zauwaz ze nawet pakiet do Tesla to tylko 6S :-)
Łączone to szeregowo w kaskady aby uzyskac wysokie napiecie i juz.
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 27 lis 2018, 23:26


Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 28 lis 2018, 6:00

"Battery Nominal Voltage: 4 * (2.4V/3.6V/6V/9V/12V)
Compensation Current: 0-10A
Quiescent Current: 5mA(12V)1.2mA(2.4V)"

Trochę zastanawia ten opis. Uniwersalność, do roznych pakietow 4 x ..., a nie widać przelacznika.
I ten prad 0-10A ??
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 28 lis 2018, 8:17

A mi sie wydaje, że to jest zrobione jak trzeba, czyli porównuje napięcia na celach/akumulatorach a następnie używa bardziej naładowanych do uzupełnienia mniej naładadowanych. Czyli przekazuje ich energię do tych z niższym napięciem. W zależnoście pewnie od różnic prądami do 10A.
Więc podłaczasz pod złącza albo cele albo akumulatory, stąd różnice w napięciach, podają najpierw napięcia cel (pierwsze jedna cela pb), a potem jedna cela litowa, potem aku PB/litowe. W sumie urządzeniu będzie obojętne jakie będzie mieć podpięte. Ale to tylko moja interpretacja.

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1087
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: WojtekErnest » 28 lis 2018, 11:44

No ok, ale jak masz 4 ogniwa 3,6;3,8;4,0;4,20 to CO ON ZROBI ??
Może wyrówna i wszystkie będą okolo 3,9 V???
Wcześniej : Pomógł 67 razy, postów 3,1+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 28 lis 2018, 12:12

Tak to odbieram, nie wyliczę Ci ile będzie wynosiła średnia po równym rozdzieleniu energii, ale tak to rozumiem że je wyrówna przekierowując energię bardziej naładowanych do mniej naładowanych.

frnandu
Posty: 38
Rejestracja: 28 wrz 2018, 13:33
Lokalizacja: Piaseczno

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: frnandu » 28 gru 2018, 3:27

Witam wszystkie, bardzo ciekawy watek.

Ja mam skuter ktora obecnie ma 14s30p Li-ion, ale chcialbym je powiekszac napiecia do 18s lub 20s.
I sie rodzi kwestia jak to ladowac.
Zastanawiam sie nad 2 opcje:
1) kombinowac z ladowarki modelarskie / balansery i nie miec BMS; tylko ze jakbym mial 20s to musialbym kombinowac z kilkami ladowarki na raz lub duo i music rozdzielic pakiet przy ladowanie itd....troche upierdliwe
2) miec ladowarka na 20s + BMS ktory pokazuje napiecie wszystkie ogniwe

Szukajac rozne urzadzenia do te dwie opcje napotkalem sie z tym:

Ladowarka https://www.rchubiq.pl/chargery-power-c ... p-707.html
BMS https://www.rchubiq.pl/chargery-power-b ... p-708.html

Czy ktorys z was mial doczynienia z ta ladowarka lub BMS?

Jest taki filmik tytulowany "Zawody elektrycznych motocykli enduro..." gdzie w pewnie momencie widac wlasnie ze taka ladowarka uzywaja zeby ladowac te `potwory` :)

https://youtu.be/ry78F7k69cI?t=504

Parametry wydaje mi sie akurat jaki bym potrzebowal, duzy prad balansowanie i duzo elastycznosc w ladowanie rozne konfiguracje pakietow.
Pozostaje kwestia czy jakosc nie jest zbyt niska i nie bedzie pieniadze wyrzucono w blocie?

Bylbym bardzo wdzięczny za jakakolwiek opinie czy informacje na ten temat.

frnandu
Posty: 38
Rejestracja: 28 wrz 2018, 13:33
Lokalizacja: Piaseczno

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: frnandu » 28 gru 2018, 3:32

Pulsar 3 bardzo mi sie podoba fakt ze ma napiecia wejsciowa do 60V, co by mi pozwolil ladowac bezposrednio z mojego powerwall (14s80p Li-ion), i nie miec stycznosc z jakikolwiek AC.
Ale jak zamierzam miec 20s w skuter to musialbym wymyslic jak wygodnie uzywac n.p. Pulsar 15s + jakis n.p. icharger 6s do ladowanie podzielony pakiety....

Mel48
Posty: 54
Rejestracja: 22 lis 2018, 9:17
Lokalizacja: Kotlina Kłodzka

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Mel48 » 28 gru 2018, 6:58

:shock: fajny sprzęt do ładowania też będę śledził- opinie o tym zestawie jestem ciekaw

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 385
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: Kajman » 28 gru 2018, 7:32

Pierwszy dobry BMS jaki widzę :) No może nie pierwszy, ale jeden z nielicznych ;) Na alie chyba za prawie połowę ceny widziałem coś takiego ale pod inną nazwą. Taki zestaw ma jakiś sens. Pulsar + inna ładowarka jest ok, ale trzeba mieć luzy finansowe ;)

frnandu
Posty: 38
Rejestracja: 28 wrz 2018, 13:33
Lokalizacja: Piaseczno

Re: BMS nie potrzebny? Ładowanie bez BMS'a

Post autor: frnandu » 28 gru 2018, 10:56

Czy dobry to sie okaże.
Parametry wyglądają na fajny...
Mialem nadzieja że ktoryś z tych szalenców od te enduro by sie pokręcili po forach, i by coś powiedzieli jak sie sprawują :)

ODPOWIEDZ