[ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Piszta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 04 cze 2019, 9:28

wlot w połowie wylot u góry i będzie git, pomysł dobry.

Awatar użytkownika
BluesWings
Posty: 205
Rejestracja: 17 wrz 2018, 11:19
Lokalizacja: Wrocław

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: BluesWings » 04 cze 2019, 9:56

a gdyby zastosować zużyty filtr kabinowy z auta i podkleić go od wewnętrznej strony wlotu i wylotu? nie powinno wtedy pylić do środka.
No chyba, że zysk chłodzenia będzie minimalny i taka konstrukcja nie będzie miała większego sensu.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 04 cze 2019, 9:59

wykorzystałbym raczej osłonę do modeli rc firmy dusty motors.

siejeje
Posty: 75
Rejestracja: 05 cze 2018, 13:23

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: siejeje » 04 cze 2019, 22:29

Szybkie pytanie: czy ładowarka 13s ma podawać na pusto dokładnie 54,6V czy może być mniej? Mam dwie ładowarki: w pierwszej na pusto odczytuję multimetrem 54,0V a baterię ładuje max do 54,1V. Druga ładowarka na pusto pokazuje 54,3V a baterię ładuje do 54,4V. Zastanawiam się czy te ładowarki są w porządku.

Awatar użytkownika
Yasiu77
Posty: 569
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Yasiu77 » 08 cze 2019, 14:08

siejeje pisze:
04 cze 2019, 22:29
Szybkie pytanie: czy ładowarka 13s ma podawać na pusto dokładnie 54,6V czy może być mniej? Mam dwie ładowarki: w pierwszej na pusto odczytuję multimetrem 54,0V a baterię ładuje max do 54,1V. Druga ładowarka na pusto pokazuje 54,3V a baterię ładuje do 54,4V. Zastanawiam się czy te ładowarki są w porządku.
Nie może być mniej bo bms nie będzie wyrównywał cel i się pakiet rozjedzie. Czyli część sekcji będzie naładowana a część niedoładowana. Sprawdź innym miernikiem bo może zaniżać wyniki. W lepszych ładowarkach jest regulacja napięcia i można trochę podciągnąć napięcie w górę potencjometrem. Jeśli na pakiecie po naładowaniu i odczekaniu np 4h jest tyle samo co na ładowarce to znaczy ze pakiet jest idealnie wyrównany czyli że bms działa dobrze i wtedy podejrzany jest multimetr. Napisz jaką masz ładowarkę i bms.

siejeje
Posty: 75
Rejestracja: 05 cze 2018, 13:23

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: siejeje » 09 cze 2019, 22:05

Dzięki za odpowiedź. Po naładowaniu na akumulatorze jest tyle samo co na ładowarce - czyli 54,4V (mówię o tej drugiej, bo ta pierwsza to na pewno ma za niskie napięcie). Sprawdzałem też napięcia na poszczególnych sekcjach bo mam dostęp do złącza BMS i wszystkie sekcje są idealnie równe. Czyli BMS rusza i balansuje przy tym napięciu. Pytanie tylko czy te 0,2V różnicy od napięcia nominalnego 54,6V coś znaczy. Ładowarka chińska z allegro 3A za 129zł. Raczej nie jest to błąd pomiaru bo zarówno EV computer jak i zewnętrzny miernik pokazują 54,4V.

Awatar użytkownika
WojtekErnest
Posty: 1601
Rejestracja: 02 maja 2017, 20:52
Lokalizacja: Warszawa

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: WojtekErnest » 09 cze 2019, 23:16

Wszystko jest ok.
Podczas ladowania nawet malym prądem, napiecie jest wyższe. Po odłączeniu,dla 13S 0,2V jest OK.
Wcześniej : Pomógł 69 razy, postów 3,2+ tys. - wiadomo gdzie ...:-)

siejeje
Posty: 75
Rejestracja: 05 cze 2018, 13:23

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: siejeje » 10 cze 2019, 9:32

ok dzięki!

bartek24m
Posty: 15
Rejestracja: 16 sie 2018, 0:52

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: bartek24m » 11 cze 2019, 11:38

ładowarka 48V i 1.6A ma napięcie jałowe 56,2 Chciałbym je obniżyć do 54,6

niestety nie ma w środku potencjometru do regulacji. Jaki rezystor powinienem wlutować i gdzie aby obniżyć napięcie do 54,6 ?

Camis
Posty: 7
Rejestracja: 26 paź 2018, 16:30
Lokalizacja: Łódź

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Camis » 13 cze 2019, 17:33

Ktoś wie jaki silnik i o jakiej mocy, oraz bateria jest w skuterach Blinkee?.

cerberus
Posty: 111
Rejestracja: 03 cze 2018, 8:10

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: cerberus » 13 cze 2019, 19:28

W naszej flocie znajdują się skutery o mocy 1,2 kW i 3,1 kW lecz oba jeżdżą z maksymalną prędkością 45 km/h, którą ogranicza ustawa.
https://blinkee.city/pl/faq
Tych 1,2 kW nie polecam - lekkie wzniesienie i nie są w stanie nawet 45km/h utrzymać...

mr_x
Posty: 490
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:19

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: mr_x » 17 cze 2019, 21:40

Ma ktoś sprawdzone info, jakie pudełko (obudowa z tworzywa montowana na rurze podsiodłowej) z aliexpress pasuje wymiarami do sinusa 30A z Nexuna? Ten sterownik jest tak duży, że z tego, co widzę, większość pudełek jest za mała.

Awatar użytkownika
leszcz
Posty: 795
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:39
Lokalizacja: Rumia

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: leszcz » 21 cze 2019, 22:28

Bez ilu szprych max jeżdziliście? Ja na razie bez 3 😀
Solidny full 1500W na SPRZEDAŻ => viewtopic.php?f=33&t=3766
Specialized Stumpjumper 29er MXUS 30H, Sinus 30A, aku 1500Wh

ojoj
Posty: 1
Rejestracja: 07 lut 2019, 16:18

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: ojoj » 21 cze 2019, 22:52

Hej, mam prośbę oraz pytanie.

Prośba > o opisanie niewiadomych / poprawienie złych opisów w schemiacie zasilacza uruchomieniowego, obrazek zaczerpnąłem z blogu nexuna, elementy schematu pozaznaczałem #1,#2,... tak aby łatwiej można było się komunikować :)
https://ibb.co/Jc8ThTY

Pytanie > mam sterownik sabvoton 72150 oraz qs205 50h, czy ładowarka https://shop.batteryguru.eu/oferta/lado ... 0A-20S-72V niczego mi nie popsuje?

radasss
Posty: 173
Rejestracja: 31 mar 2018, 8:50
Kontakt:

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: radasss » 21 cze 2019, 23:47

1. Nie widać żadnego schematu. To co na obrazku to plątanina kabli między sterownikiem a zasilaczem.
2. Jak chcesz podjąć próbę podłączenia samemu, to mocno się zastanów i raczej zleć to komuś mocniej osadzonemu w temacie. 72150 > 1kPLN
3. Ładowarka z linka niczego Ci nie popsuje pod warunkiem, że będzie odpowiednio podłączona.

sky
Posty: 86
Rejestracja: 19 lut 2018, 16:28
Lokalizacja: Kraków

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sky » 01 lip 2019, 19:00

Jaki rezystor zastosować w układzie stacyjki aby nie iskrzyła przy załączaniu? (mam podpiętą przetwornicę 12V). Na blogu jest napisane 0.5R 5W a to jakiś kosmicznie duży, a w innym temacie znalazłem że wystarczy 1R 3W. Różnica 25zł..

Awatar użytkownika
Eryk
Posty: 159
Rejestracja: 02 maja 2017, 21:18
Lokalizacja: Wadowice

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Eryk » 01 lip 2019, 19:54

Im większa moc tym bezpieczniej. Coś kosmicznie drogie masz te rezystory :D

sky
Posty: 86
Rejestracja: 19 lut 2018, 16:28
Lokalizacja: Kraków

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sky » 01 lip 2019, 20:09

Dobra źle szukałem i mi wyskoczyły tylko jakieś rezystory mocy wojskowe :D
Mam w domu rezystory ceramiczne 5W tyle, że 10R i 7,5R. Może być czy faktycznie kupić 0,5R?

KrzysiekEV
Posty: 179
Rejestracja: 18 lut 2018, 14:33
Lokalizacja: Częstochowa

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: KrzysiekEV » 01 lip 2019, 20:10

Moc i opór zależą od mocy pobieranej z przetwornicy 12V. Daj nawet 10 om / 5W jak się nie będzie mocno grzał , coś takiego : https://allegro.pl/listing?string=rezys ... e-1-5-0627
Jak za gorąco będzie to 4.7 om i mniej ale to pogorszy wypalanie styków .

Albo Termistor NTC z zasilacza uszkodzonego - ładowarki https://allegro.pl/oferta/termistor-ntc10d-9-7978685352
Na zimno 10 om , na gorąco nawet 1 om .

sky
Posty: 86
Rejestracja: 19 lut 2018, 16:28
Lokalizacja: Kraków

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sky » 01 lip 2019, 20:18

To kupię ten termistor, wydaje się lepszą alternatywą ;) Czyli przeciąć kabelek + od baterii do stacyjki i na nim to wlutować?

KrzysiekEV
Posty: 179
Rejestracja: 18 lut 2018, 14:33
Lokalizacja: Częstochowa

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: KrzysiekEV » 01 lip 2019, 20:27

Tak , kup ze 4 sztuki jakby spadek był za duży / mały . Wtedy można sobie szeregowo/równolegle łączyć i dobrać opór jakby źle było.
PTC lubią się nagrzewać ale to zależy od mocy 12V i lampek do niej połączonych.

mr_x
Posty: 490
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:19

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: mr_x » 04 lip 2019, 22:22

Mógłby mi ktoś podać wymiary tych manetek, jeśli ma i może zmierzyć?
1. https://nexun.pl/pl/p/Manetka-kciukowa- ... -prawa/582
2. https://nexun.pl/pl/p/Manetka-kciukowa-uniwersalna/420
Chociaż ta część okrągła, bo muszę wiedzieć, czy nie będzie kolidować z manetką zmiany biegów.

radasss
Posty: 173
Rejestracja: 31 mar 2018, 8:50
Kontakt:

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: radasss » 05 lip 2019, 8:21

Zmierzono. Proszę bardzo.
aaaaaaaaaa manetka.jpg
uniwersalna

mr_x
Posty: 490
Rejestracja: 26 wrz 2018, 19:19

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: mr_x » 05 lip 2019, 12:58

Dzięki.

Awatar użytkownika
PoulN
Posty: 147
Rejestracja: 17 lip 2018, 20:14
Lokalizacja: Miasto Wież i Róż

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: PoulN » 26 lip 2019, 13:09

Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej informacji,...
Jak to w koncu jest z tym pradem fazowym?
Dajmy na to, ze aku jest 100A, a w fazy 250A, skąd się bierze dodatkowe 150A? i dlaczego licząc moc, napiecie mnozy się przez prąd z aku, a nie przez fazowy? skoro taki jest "pchany" w silnik.
Merida: 16s8p, Kariwa: 26s15p

Awatar użytkownika
Vegasnight9
Posty: 360
Rejestracja: 04 cze 2018, 0:10
Lokalizacja: Żary

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Vegasnight9 » 27 lip 2019, 23:46

Kupiłem sobie amorek RST M29 Air i on posiada zewnętrzne kalamitki do smarowania ślizgów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Problem taki że nie mam smarownicy... i nie wiem gdzie takową kupić. Macie jakiś pomysł?
Jeżdżę na HT Viper GTS 3kW :arrow: viewtopic.php?f=30&t=1243

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Tooropek » 28 lip 2019, 1:10

Vegasnight9 pisze:
27 lip 2019, 23:46
Kupiłem sobie amorek RST M29 Air i on posiada zewnętrzne kalamitki do smarowania ślizgów:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Problem taki że nie mam smarownicy... i nie wiem gdzie takową kupić. Macie jakiś pomysł?
Strzykawka wystarczy z kawałkiem jakiejs rurki od długopisu, przecież rzadki olej lejesz do smarowania.

shadow
Posty: 148
Rejestracja: 12 mar 2019, 21:46

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: shadow » 28 lip 2019, 6:39

mozna równiżz wykręcic tzw.kalamitkę wcisnąć troche smaru i wkrecić ją na powrót/czynnność wykonywna okresowo/

sannis
Posty: 143
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:01

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sannis » 30 lip 2019, 7:48

Potrzebuję ok 50m przewodu trójżyłowego, czarnego do manetek. Ma ktoś jakieś namiary?

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1130
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Umbur » 30 lip 2019, 8:54

sannis pisze:
30 lip 2019, 7:48
Potrzebuję ok 50m przewodu trójżyłowego, czarnego do manetek. Ma ktoś jakieś namiary?
???
https://allegro.pl/listing?string=przew ... 30&order=p

sannis
Posty: 143
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:01

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sannis » 30 lip 2019, 10:11

No tak, tylko że to sa 3x0,5. A ja potrzebuję nieco cieńsze, jak te oryginalne sygnałowe 3x0,20/15 fi 3,5-4,0. Bo te pewnie mają średnice z 6mm.

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1130
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Umbur » 30 lip 2019, 10:27

sannis pisze:
30 lip 2019, 10:11
No tak, tylko że to sa 3x0,5. A ja potrzebuję nieco cieńsze, jak te oryginalne sygnałowe 3x0,20/15 fi 3,5-4,0. Bo te pewnie mają średnice z 6mm.
Ok. Poszukałem po poczcie, co kiedyś zamawiałem. Tutaj masz: https://www.piekarz.pl/?q=liyy+3x0%2C25

piwko7
Posty: 109
Rejestracja: 06 mar 2018, 14:52

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: piwko7 » 30 lip 2019, 10:39

https://allegro.pl/kategoria/automatyka ... m-1-4-0619
Na allegro masz do wyboru ogrom.
Do tego strony typu Tim, Tme, nowyelelektrnik i ta powyższa

sannis
Posty: 143
Rejestracja: 19 lut 2018, 18:01

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sannis » 30 lip 2019, 22:59

Dzięki chłopaki, znalazłem tutaj: https://lispol.com/oferta/przewody/sygn ... ,0,0,20,20

AST034
Posty: 294
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:04
Lokalizacja: Edynburg, Szkocja

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: AST034 » 30 lip 2019, 23:02

Pytanie: Sprawdzony, dostepny of reki watomierz/komputer pokladowy do instalacji 20s?

Perszing1800
Posty: 34
Rejestracja: 03 sie 2018, 9:27

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Perszing1800 » 16 wrz 2019, 19:04

Macie namiary na jakąś przetwornicę step-down,najlepiej cc/cv wejście min 60V,wyjście 42V,prąd min 5A a najlepiej regulowany do 10A.
Przeglądam Aliexpress i już mnie oczy bolą,albo nie ma,albo nie potrafię korzystać z wyszukiwarki...

Awatar użytkownika
Pan_drzej
Posty: 17
Rejestracja: 23 lip 2019, 21:13
Lokalizacja: ~Gdynia

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Pan_drzej » 16 wrz 2019, 20:25

Na sterowniku (KT48) miałem ograniczenie 50% mocy ustawione w parametrze C5 co powodowało wyświetlenie w LCD3 - 960W maksimum i prędkość ~46km/h

Po jakimś czasie zrozumiałem czemu sterownik podaje tylko 960W skoro jest 40A max. Zmieniłem to C5 na 10 - 100% mocy. Teraz waty pokazuje do 1700W ale prędkość max się praktycznie nie zmieniła może trochę łatwiej jest osiągnąć 51km/h z pedałowaniem

tak więc od czego zależy prędkość maksymalna?

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Tooropek » 16 wrz 2019, 20:38

Pan_drzej pisze:
16 wrz 2019, 20:25
Na sterowniku (KT48) miałem ograniczenie 50% mocy ustawione w parametrze C5 co powodowało wyświetlenie w LCD3 - 960W maksimum i prędkość ~46km/h

Po jakimś czasie zrozumiałem czemu sterownik podaje tylko 960W skoro jest 40A max. Zmieniłem to C5 na 10 - 100% mocy. Teraz waty pokazuje do 1700W ale prędkość max się praktycznie nie zmieniła może trochę łatwiej jest osiągnąć 51km/h z pedałowaniem

tak więc od czego zależy prędkość maksymalna?
Od napięcia w instalacji i nawoju silnika, od rodzaju sterownika i od wielkości kół i od Twojej wagi, a także wagi roweru czyli oprócz prądu od wszystkiego :D

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 16 wrz 2019, 20:41

Głównie jednak u niego już od napięcia :) Tzn z tego co może zmienić ;)

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Tooropek » 16 wrz 2019, 20:54

Przypomnijmy jednak, że zmiana napięcia instalacji wiąże się z dużymi kosztami, większy aku, nowy sterownik, nowy bms i nowa ładowarka.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 16 wrz 2019, 21:20

z 13s na 14s najczęściej udaje się tylko dokładając jedną sekcję do aku

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Tooropek » 17 wrz 2019, 2:14

Kajman pisze:
16 wrz 2019, 21:20
z 13s na 14s najczęściej udaje się tylko dokładając jedną sekcję do aku
Ale to nie da większej prędkości jak 5km/h na pełnym aku. Ma sens zmiana napięcia z 13S na co najmniej 16S i powyżej.

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 17 wrz 2019, 9:31

Czasem o te 5km/h chodzi ;) Mi np chodziło bo kolega mi na trasach o tyle odstawał i na dłuższą metę było to wk... ;)

Perszing1800
Posty: 34
Rejestracja: 03 sie 2018, 9:27

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Perszing1800 » 18 wrz 2019, 19:57

Nikt nic o tej przetwornicy step-down z inputem do min 60V?
No to czas na następne pytania.
Stoję przed wyborem roweru do przełożenia elektryfikacji z mojego obecnego.
Zwykły hardtail. Najlepiej rama 21 cali co by moje 14s9P w normalnych koszykach plus reszta gratów się zmieściła.
Mam teraz starego,na stalowej ramie,na sterach klasycznych,ani amorka do tego dobrać dobrego ani tarczy na tył założyć itp.
Nie ukrywam że cena gra tu kluczową role ale chciałbym się Was poradzić co do firmy/modeli które się nadadzą.
Chodzi głównie o wytrzymałość ramy,mam stalową,sam swoje ważę a i w sakwach niejednokrotnie wożę ~15kg.
Co powiecie na temat takiego;
https://www.olx.pl/oferta/rower-trek-ko ... Bidc9.html
Wygląda na to że ma grube haki co uważam za plus.
Z lewej strony ma mocowanie na hamulec tarczowy czy mi się tylko wydaje?
Na razie silnik max 1600W w tym będzie jeździł.
Edit:
A co myślicie o tym?:
https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-h ... 1c960c4c2f

Zmachany
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2019, 22:02

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Zmachany » 18 wrz 2019, 21:05

Perszing1800 pisze:
18 wrz 2019, 19:57
Nikt nic o tej przetwornicy step-down z inputem do min 60V?
No to czas na następne pytania.
Stoję przed wyborem roweru do przełożenia elektryfikacji z mojego obecnego...
Na przedostatnim zdjęciu rzeczywiście jest uchwyt na hamulce tarczowe.
Co do wyboru brałbym starszego Treka ze względu na stockowo lepsze podzespoły. Ze zdjęć niewiele można wywróżyć najlepiej po testować na żywo/sprawdzić wagę. Wyglądają jednak oba na takie bezpieczne minimum na e-bike.
(moje opinie wynikają z miesiąca porównywania ofert i testowania różnych jeżdzideł tego lata :P

Perszing1800
Posty: 34
Rejestracja: 03 sie 2018, 9:27

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Perszing1800 » 18 wrz 2019, 21:10

Czekam na wymiary wewnętrzne trójkątów i chyba wybiorę tego co ma więcej miejsca;)

Zmachany
Posty: 7
Rejestracja: 30 lip 2019, 22:02

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Zmachany » 23 wrz 2019, 17:54

Czy wystająca kostka z BMS-a to termorezystor?
Jeśli tak to gdzie najlepiej go umiejscowić?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tooropek
Posty: 487
Rejestracja: 08 wrz 2018, 10:50

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Tooropek » 23 wrz 2019, 18:11

To wyłącznik termiczny, przyklejasz do klejem termo do ogniwa w miarę po środku pakietu.

sky
Posty: 86
Rejestracja: 19 lut 2018, 16:28
Lokalizacja: Kraków

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: sky » 23 wrz 2019, 18:56

Gdzie kupić poza maxev szprychy srebrne 2.6mm/162mm? (długość liczy się od połowy głowki do końca gwintu?)

Awatar użytkownika
Kajman
Posty: 461
Rejestracja: 18 maja 2018, 9:51

Re: [ZBIORCZY] Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post autor: Kajman » 23 wrz 2019, 20:23

Kurde znowy zapomniałem, moje nieulubione urządzenie czyli BMS podłączamy najpierw kolejno cele a potem główny - czy odwrotnie?

ODPOWIEDZ