Uwaga sponsorzy reklam forumowych.
Jeśli fanty na zlot nie zostaną dostarczone do mnie do końca kwietnia, reklamy zostaną usunięte.

CYKLONEBIKE, ELEKTRO-BIKES, MAXEV, NEXUN zaliczone do dalszej promocji :)
Sponsorowanie zlotu: 77 1140 2004 0000 3202 7681 5636 z nickiem forumowym i dopiskiem "darowizna".

Slayer 30 + IronTrek :)

Podziel się z nami opisem własnych konstrukcji
granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Slayer 30 + IronTrek :)

Post autor: granada » 15 sty 2019, 14:02

Witam
Nie dawno dowiedziałem się o istnieniu e-bike wiec nie mogłem przejść obok tego obojętnie i zabrałem się za budowę. Zaczynam od zakupu ramy i budowy skrzyneczki :).
Załączniki
6.jpg
DSC_9803.jpg
Ostatnio zmieniony 17 mar 2019, 22:16 przez granada, łącznie zmieniany 1 raz.

maciek72
Posty: 225
Rejestracja: 18 lut 2018, 14:22
Lokalizacja: BLACHOWNIA

Re: Slayer 30 :)

Post autor: maciek72 » 15 sty 2019, 14:09

Pokaż rower
MACIEK

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2322
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tatar » 15 sty 2019, 14:13

Zaczynasz budowę od skrzyneczki,a gdzie rama do tejże? :)

Awatar użytkownika
gonzales
Posty: 64
Rejestracja: 05 lip 2018, 10:01
Lokalizacja: Augustów

Re: Slayer 30 :)

Post autor: gonzales » 15 sty 2019, 14:37

Wyspawa i dopasuje do skrzynki ;-)
Nawet twórcę Tesli - Elona Muska - jego tesla tak wkurwiła, że ją wypierdolił w kosmos.

Awatar użytkownika
leszcz
Posty: 559
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:39
Lokalizacja: Rumia

Re: Slayer 30 :)

Post autor: leszcz » 15 sty 2019, 14:43

Super! Witamy w gronie ZRÓBTOSAM'sów ;) Fajny pomysł na formę. Rób dużo zdjęć dla potomnych. Kibicuję!
Ekspert to ktoś kto popełnił w danej dziedzinie wszystkie możliwe błędy. Jestem blisko :)
RÓB TO CO KOCHASZ!

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 15 sty 2019, 14:44

Już wyspawana migomatem :)
Załączniki
x.jpg

maciek72
Posty: 225
Rejestracja: 18 lut 2018, 14:22
Lokalizacja: BLACHOWNIA

Re: Slayer 30 :)

Post autor: maciek72 » 15 sty 2019, 14:48

Szybko Ci idzie.Jaka elektryka planowana?
MACIEK

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 15 sty 2019, 14:53

Przerabiam bionxa a z reszta mam nadzieję pomożecie. :)

maciek72
Posty: 225
Rejestracja: 18 lut 2018, 14:22
Lokalizacja: BLACHOWNIA

Re: Slayer 30 :)

Post autor: maciek72 » 15 sty 2019, 14:54

Pomogą
MACIEK

Awatar użytkownika
elektrotonus
Posty: 598
Rejestracja: 19 lut 2018, 15:53
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: elektrotonus » 15 sty 2019, 16:39

Górna część wahacza karbon ?
Obrazek

Łukasz :mrgreen: => elektrotonus <=
eMerida 1500W & eWheller 250W

Awatar użytkownika
tas
Administrator
Posty: 1018
Rejestracja: 27 kwie 2017, 15:10
Lokalizacja: Żywiec
Kontakt:

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tas » 15 sty 2019, 16:52

oby nie :D
Silniki, sterowniki, BMSy: SKLEP tel: 792-304-416
Kod rabatowy dla forumowiczów: "FORUM"
Tanie akumulatory i ogniwa: SKLEP
----------------------
Mój blog o rowerach elektrycznych: BLOG

Awatar użytkownika
Vegasnight9
Posty: 213
Rejestracja: 04 cze 2018, 0:10
Lokalizacja: Żary

Re: Slayer 30 :)

Post autor: Vegasnight9 » 16 sty 2019, 1:59

Za dużo miejsca w tej skrzynce nie będzie. Rozważ montaż sterownika na zewnątrz a całe miejsce w środku na baterie przeznacz. Nie będziesz żałował tej decyzji uwierz :)

Awatar użytkownika
leszcz
Posty: 559
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:39
Lokalizacja: Rumia

Re: Slayer 30 :)

Post autor: leszcz » 16 sty 2019, 9:11

Racja
Ekspert to ktoś kto popełnił w danej dziedzinie wszystkie możliwe błędy. Jestem blisko :)
RÓB TO CO KOCHASZ!

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 16 sty 2019, 10:08

przecie to moja rama :D no zobacz
iii tak to chyba karbon. ja mam slayer 70, z aluminiowym wachaczem. z tego co przejrzałem slayer 30, również miał alu, więc tu była grana jakaś przeróbka
ile dałeś za to cudo ? :D foxik daje rade ? ja mojego muszę na 160psi dmuchać żeby go nie dobijać po lesie :x
u mnie też powstaje skrzyneczka :D

ogólnie to gratuluje zakupu bo rama jest świetna. wygodna i przedewszystkim wytrzymała.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2019, 10:16 przez grafffik, łącznie zmieniany 1 raz.
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2322
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tatar » 16 sty 2019, 10:13

granada pisze:
15 sty 2019, 14:44
Już wyspawana migomatem :)
Fajny masz migomat do aluminium ;) Chyba monitor pękł Ci ze śmiechu :D Może przy Bionxie, na sinusie, karbonowa część wahacza trochę posłuży ;)

Sietas
Posty: 322
Rejestracja: 20 lut 2018, 0:11

Re: Slayer 30 :)

Post autor: Sietas » 16 sty 2019, 10:59

Jak nie będzie jakiegoś szerokiego silnika to gdzie problem z tym carbonem? Haki przecież z alu

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2322
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tatar » 16 sty 2019, 12:28

Karbon w rowerze, wbrew pozorom,nie lubi ciągłych wibracji,a takie będą generowane przez silnik.Po pewnym czasie powstają mikropęknięcia. ;)

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 16 sty 2019, 12:35

Hejka tak to jest karbon i mam nadzieje ze wytrzyma a dużo nie ważę wiec powinna :). Tatar twój wątek przejrzałem kilka razy już wcześniej :D Rama z allegro spodobała mi się ze ma mały rozmiar i jest fullem i tyle ;). 500 stów dałem wiec nie wiem czy nie przepłaciłem ? :)
Wcześniej miałem rower na ramie sintesi jade, shimano stx i amorek rst 381 dwupóka. ciekwe czy ktoś pamieta taki zabytek ;)

Chyba troche sie zgapiłem i zamowiłem sobie sterownik 18A 48V 350W do tego bionxa a teraz wyczytałem ze można spokojnie założyć 30A. Marzyło mi się żeby wszystko upchnać w skrzynce ale zobaczymy jak bedzie ;)

ximad
Posty: 211
Rejestracja: 01 mar 2018, 12:59
Lokalizacja: Poznań

Re: Slayer 30 :)

Post autor: ximad » 16 sty 2019, 12:47

Ja mam ten sterownik do przekładniówki i jest całkiem fajny, ale ten bionx to jest chyba bezprzekładniowy? To może trochę mulić :)
ale ja mam w sumie koła 29, na 26 może nie będzie tak źle.

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2322
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tatar » 16 sty 2019, 14:42

Fakt.Sterownik trochę mały.Ja z Bionxem spokojnie jeżdziłem na sterowniku 25A/po modyfikacji/.Warunkiem jest kontrola temperatury. ;)

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 16 sty 2019, 17:11

500zł to w sumie spoko cena. ja za moją dałem 450 i nie mam karbonu.
moja skrzynka już na poczcie czeka :D ja ogólnie całą zapełniam ogniwami i sterownik daje na zewnątrz. niby mógłbym w środku, ale chce jak najwięszy zasięg bo codzienie mam 80km do przejechania i chce to robić totalnie bez stresu, przy ostatnich kilometrach na manecie. Ta Twoja to chyba rozmiar M z tego co widzę bo jeszcze mniej miejsca. zrobiłeś już tą skrzyneczkę do końca ?
W ogóle dopatrzyłem się że masz też jakiś inny damper. Ja mam foxa float rp3 który nie ma tego pokrętła regulacji z boku tylko pod wajchą. a Ty ? co to za model ?
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 16 sty 2019, 23:37

Z ciekawości to ile kosztuje taka skrzynka z poczty ?

Moja kosztowała mnie już trochę pracy, ale też wymyśliłem sobie takie dziwne kształty. Najpierw klejenie formy z tektury z 5h później klejenie żywicy z 6h i dziś z 4h skrobałem tekture i szlifowałem ją. Teraz jest dopiero gotowa do szpachlowania i później znowu pył.
Jestem zadowolony z takiej formy i gdyby sie jeszcze bardziej postarać to by tego prawie nie trzeba szlifować, duże płaskie powierzchnie wyszły gładkie, jedynie boki widać trochę karbowanie od tektury. Na jednej z fotek widać ile było by szlifowania gdyby był oklejony nap blok styropianu po wierzchu. Radzę sie dobrze zabezpieczyć do takiej roboty bo można przez tydzień się drapać ;)

Damper jest Fox float RL racing shox


Jakie macie patenty na zamykanie skrzynek ?
Załączniki
c.jpg
DSC_9814.jpg
aaa.jpg
5.jpg
Ostatnio zmieniony 16 sty 2019, 23:47 przez granada, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 16 sty 2019, 23:43

wiesz co, ja zamówiłem u chłopaków z ElectroBikes, co masz reklame na głównej stronie forum na górze. Wyszło 450zł + wysyłka 30,.
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 18 sty 2019, 11:47

Hej
Mam wklejone dwa czujniki do bioxa jeden na 130 rozłcza obwód i tym rozłaczyć plusowy od stacyjki tak ? Drugi zamyka odwód na 110 stopni i tu chciałbym dać jakiegoś pikacza (buzer z ne555). Czy mozna to podpiać do stacyjki i do minusa? Obicązenie bedzie niewielkie. ?

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 18 sty 2019, 17:26

no możesz, a rezystancję po prostu musisz sprawdzić miernikiem :)
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

Awatar użytkownika
EV-Maniak
Posty: 2194
Rejestracja: 21 lut 2018, 9:45
Lokalizacja: prosto ze wsi

Re: Slayer 30 :)

Post autor: EV-Maniak » 18 sty 2019, 17:43

Bardzo ładnie Ci wyszła skrzyneczka. Teraz musisz tylko dopasować do niej uszczelkę typu H i zrobić dobre zamknięcie, tak żeby ani gram wody się do niej nie dostał. Następnym razem użyj rozdzielacza np. w postaci zwykłej taśmy do paczek. Wówczas nie trzeba szlifować. I pamiętajmy, że takie rzeczy tylko w masce, bo styren jest mocno toksyczny. Ja z tego względu robiłem z epoxy.

Sterownik daj najlepiej pod ramę. Zyskasz więcej miejsca na ogniwa. Jak do środka to może na bok i na płask i też się zmieści. Musisz zrobić wizualny projekt na kartce.
Z tym karbonem... ja bym wzmocnił od razu prewencyjnie. Coś wykombinował.
Naqrwiacz 4kW / Ferrari / Mxus V4 Custom 45H 15x5 / Barmal X2d na radiatorach 49A / 20s8p Sony VTC6 / BMS Xsiaoxiang / ładowanie 90% / w 5s do 60 km/h

Awatar użytkownika
tatar
Moderator
Posty: 2322
Rejestracja: 19 lut 2018, 12:42
Lokalizacja: Warszawa

Re: Slayer 30 :)

Post autor: tatar » 18 sty 2019, 18:16

granada pisze:
18 sty 2019, 11:47
Hej
Mam wklejone dwa czujniki do bioxa jeden na 130 rozłcza obwód i tym rozłaczyć plusowy od stacyjki tak ? Drugi zamyka odwód na 110 stopni i tu chciałbym dać jakiegoś pikacza (buzer z ne555). Czy mozna to podpiać do stacyjki i do minusa? Obicązenie bedzie niewielkie. ?
Wiesz co,ja zamiast tego drugiego czujnika, dałbym równolegle z pierwszym, zwykły wyłącznik.Odetnie Ci dajmy na to zasilanie 10km. od chałupy i będziesz wracał zamiast 20 min.,godzinę.Co ruszysz,to za chwilę znowu odetnie i tak bez końca.Musisz wiedzieć ,że silnik na postoju wolniej się chłodzi niż podczas jazdy.Poza tym z chwila odcięcia temperatura będzie jeszcze rosła przez jakiś czas/brak chłodzenia/Osobiście wolę,gdy już czujnik załączy,zewrzeć obwód wyłącznikiem i przejechać te kilka km spacerowym tempem,niż wkurzać się ciągłym odcinaniem ;)

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 19 sty 2019, 21:16

Henio o tej tasmie to wiem i miejscami była naklejona, ale całej tekturowej formy od wewnątrz nie szło już okleić ;) Szlifowałem to na wietrze więc chyba będę żył.

Tatar - testując te klixony nawet na stole po załczeniu potrzeba z 40 sek za nim on wystygnie i sie rozłaczy. wiec dzieki za radę na pewno skorzystam. :)

Czym pompujecie swoje dumpery w ramie bo dziś próbowałem zwykłym kompresorem i przy sciąganiu końcówki wszystko ucieka bokiem.

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 19 sty 2019, 21:34

potrzebna jest wysokociśnieniowa pompka specjalnie do damperów. zwykłą będzie raczej problem
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 19 sty 2019, 21:42

Jakiś sprawdzony przykład ? A często to się pompuje ? :D

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 19 sty 2019, 21:53

https://www.decathlon.pl/pompka-do-amor ... 10286.html
jak damper jest ok, to raz na rok, jak nie jest ok to co 20min :D
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

Awatar użytkownika
Mariusz_p
Posty: 100
Rejestracja: 18 sie 2018, 10:28

Re: Slayer 30 :)

Post autor: Mariusz_p » 19 sty 2019, 22:10

https://allegro.pl/oferta/pompka-beto-d ... 7210693948

Amora pompujesz ciśnieniem 10x większym niż daje kompresor ;)
Poza tym musi być specjalny zawór w pompce aby powietrze nie uciekalo podczas ściągania go z wentyla
Pakiety Li-ion, obudowy baterii, budowa e-rowerów.
Września i okolice. Potrzebujesz pomocy - pisz :)
Mariusz

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 20 sty 2019, 21:50

No tak myślałem ze musi być coś na zasadzie iglicy. Podobnie jak złączki od klimy. Dzieki za info.

gienek333
Posty: 173
Rejestracja: 19 lut 2018, 22:37
Lokalizacja: Kraków

Re: Slayer 30 :)

Post autor: gienek333 » 20 sty 2019, 22:19

30 bar to nie jest jakieś kosmiczne ciśnienie ;) (większość sprężarek od lodówek powinno dać radę ;) ) . Zawory kierunkowe często da się również otworzyć ciśnieniem. Można nabyć butlę z azotem i nim pompować.

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 20 sty 2019, 22:30

mam jeszcze gdzieś lodówkowca, tylko jak wykombinować zaworek :D

Awatar użytkownika
leszcz
Posty: 559
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:39
Lokalizacja: Rumia

Re: Slayer 30 :)

Post autor: leszcz » 21 sty 2019, 9:37

Mam tą. Daje radę. 300psi weszło w damper bez problemu.
Ekspert to ktoś kto popełnił w danej dziedzinie wszystkie możliwe błędy. Jestem blisko :)
RÓB TO CO KOCHASZ!

Awatar użytkownika
Mariusz_p
Posty: 100
Rejestracja: 18 sie 2018, 10:28

Re: Slayer 30 :)

Post autor: Mariusz_p » 21 sty 2019, 12:25

ma zaworek, który powoduje że podczas odkręcania nie ucieka powietrze - polecam
Pakiety Li-ion, obudowy baterii, budowa e-rowerów.
Września i okolice. Potrzebujesz pomocy - pisz :)
Mariusz

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 21 sty 2019, 13:04

Udało mi się w weekend poskładać rower, a miałem trochę zabawy bo brakowało stożka zaciskowego do sterów, więc go sobie wytoczyłem, przedłużyłem delikatnie amora :D, dorobiłem długi dystans do mostka. Sam mostek kilka lat temu wykonałem na tokarce, krótkie były drogie a że na skupie trafił sie materiał. Kierownica lekko podgięta ze składaka (będzie pomalowana). Okablowanie w bionxie dokończone teraz czekam na łożyska i składam. Kable dałem skrętkę 8 par i 3 kable najgrubsze jakie weszły
Załączniki
3.jpg
1.jpg
4.jpg

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 21 sty 2019, 13:51

obecne heble rozumiem że do wywalenia idą ? :D
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 21 sty 2019, 13:56

Haha, mam jeszcze tarcze na tył ale dopiero jak założę bionxa.

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 21 sty 2019, 15:41

jak chcesz to mam na sprzedaż komplet zacisków mechanicznych z klamkami pod tarcze
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 21 sty 2019, 19:33

Właśnie na tył mam hayes'a mechanicznego z tarczą, a z przodu amor jest zabytkowy wiec nie ma możliwości założenia.

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 22 sty 2019, 9:13

przemyśl temat, bo tak to będziesz musiał podciągać imbusa co 100km. a od strony silnika nie jest to przyjemne jak za każdym razem trzeba wszystko rozkręcać
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 22 sty 2019, 17:52

Trafił mi się taki z pokrętłem wiec jest szansa że wyreguluję :)
https://freelanderbicycles.com/products ... e-calliper

Pierwsze jazdy fullem super, dopiero teraz widzę jak dostawał mój kręgosłup.

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 22 sty 2019, 19:36

Potrzebuje porady od znawców chińskiej technologi ;) kontroler od greentime
1 ?
2
3
4 to chyba halle
5 zasilanie i jakiś fioletowy ?

reszte ogarniam jedynie może ktoś wyjaśni czym sie różni high od low brake
Załączniki
DSC_98203.jpg

Awatar użytkownika
grafffik
Posty: 599
Rejestracja: 05 lis 2018, 21:31
Lokalizacja: Warszawa Bielany

Re: Slayer 30 :)

Post autor: grafffik » 22 sty 2019, 23:28

2 wygląda na wyjście na lampkę
A co do hamulcy to stan NO lub NC tak mi się wydaje
Budowa i montaż e-bike
Warszawa i okolice
tel. 536 230 997
Obrazek

Awatar użytkownika
Yasiu77
Posty: 421
Rejestracja: 20 mar 2018, 20:17
Lokalizacja: Szczyrk

Re: Slayer 30 :)

Post autor: Yasiu77 » 23 sty 2019, 8:22

Daj linka proszę do tego sterownika. Szukam z wstecznym taniego ok17A 36/48V

1. To może być do pomiaru prędkości.
2.
3.
4. halle
5. Zasilanie i stacyjka na cienkim czerwonym? Z reguły jest cienki czerwony a nie fiolet ale to są najgrubsze kable wychodzące ze sterownika i to musi być zasilanie no i ta kostka.

l-brake jak zewrzesz to rozłącza sterownik i jak jest w nim hamowanie regeneracyjne silnikiem to je uruchamia.

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 23 sty 2019, 11:01

Dzieki panowie
Ta wtyczka 1(led meter) to podpina sie tu czujnik czy to daje jakiś sygnał do licznika ? Ten kontroller to jest raczej bez żadnego wyswietlacza bo nic innego nie ma do wyświetlacza.

Ten cieńszy kabelek przy kostce bateri zwierać do plusa zeby uruchomić bądz wyłączyć rower ?

Napisałem do sklepu green time 2 i 3 to jakiś niby (anti-theft), ale chyba sam sprzedawca sie pomylił bo wtyczki do siebie nie pasują inna ilośc przewodów. TRoche z tym bałagan jest :(

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 24 sty 2019, 1:34

hej
Dokałdnie ten zamówiłem i ma wsteczny. Czas oczekiwania 40 dni :D
https://pl.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 52116.html

Łożyska wymienione w bionxie ale przed założeniem szturchnąłem magnes i wyleciały wszystkie dosłownie od kciuka. Klej moze nawet był jeszcze troche elastyczny ale powierzchnia magnesów była gładka. Zmatowiłem każdy magnes i wkleiłem na żywicę.

Chyba jedyna zaleta tego silnika to cena. Klej puścił, sterownik spalony, dostepu po zapleceniu koła brak. Widziałem też na forum kilka bionxów z wyłamany stojanem. Chińskie konstrukcje są bardziej przemyślane, a nawet klej na magnesach w chinczyku miał konsystencję gęstego miodu i trzymał do końca.
Załączniki
b.jpg

granada
Posty: 157
Rejestracja: 13 gru 2018, 13:57

Re: Slayer 30 :)

Post autor: granada » 28 sty 2019, 14:08

Sporo pierdół ogarniętych typu adapter hamulca wykonałem sam, mocowanie skrzynki poskładanie koła itd. Skrzynka jest w podkładzie :D
Załączniki
DSC06998 copy.jpg
ss.jpg
DSC0699a9.jpg

ODPOWIEDZ