Germatec

Podziel się z nami opisem własnych konstrukcji
ODPOWIEDZ
wichur
Posty: 63
Rejestracja: 22 lut 2018, 11:59

Germatec

Post autor: wichur » 14 cze 2019, 21:30

Witam chciałbym pokazać swój rower który zbudowałem dzięki pomocy forum , rama germatec z allegro za 200zl alu , silnik NC 7X9 kupiony i zapleciony w kolo 28 w Nexunie , bms 50A/5A Nexun , sterownik 60v 30A sinus , pakiet robiłem sam na ogniwach Sanyo ga 3500mah 16s8p , skrzynka z laminatu własne wykonanie , blokady obrotu stal nierdzewna 10mn , rower przejedzie na jednym ładowaniu ok. 100km . Prędkość maksymalna 50km hamowanie regeneracyjne uruchomione , zabezpieczenie silnika 120stopni . Rower służy mi do dojazdów do pracy , w tej roli sprawdza się idealnie ale w terenie doskwiera brak amortyzacji na tyle . Dziękuje wszystkim którzy doradzali mi przy budowie .
Załączniki
germatec6.JPG
germatec5.JPG
germatec4.JPG
germatec3.JPG
germatec 1.JPG
germatec2.JPG
Ostatnio zmieniony 14 cze 2019, 21:42 przez wichur, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Zxc843
Posty: 466
Rejestracja: 30 gru 2018, 16:11
Lokalizacja: Kraków

Re: Germatec

Post autor: Zxc843 » 14 cze 2019, 21:35

Fajny sprzęt, ile waży?
No benc jeżdżę se na ebajku
KRAKÓW

wichur
Posty: 63
Rejestracja: 22 lut 2018, 11:59

Re: Germatec

Post autor: wichur » 14 cze 2019, 21:38

Nie miałem okazji sprawdzić .

Awatar użytkownika
Zxc843
Posty: 466
Rejestracja: 30 gru 2018, 16:11
Lokalizacja: Kraków

Re: Germatec

Post autor: Zxc843 » 14 cze 2019, 21:39

A tak na oko?, rower to tak z 14 kg + elektryka
No benc jeżdżę se na ebajku
KRAKÓW

wichur
Posty: 63
Rejestracja: 22 lut 2018, 11:59

Re: Germatec

Post autor: wichur » 14 cze 2019, 21:49

Rama była lekka ale silnik i pakiet swoje warzą , pewnie ponad 30kg ,nie muszę go nosić wiec nie przejmuje , pierwsza konstrukcje miałem na żelach same ważyły ponad 10kg , wiec tu i tak lepiej .

Awatar użytkownika
leszcz
Posty: 716
Rejestracja: 02 maja 2017, 22:39
Lokalizacja: Rumia

Re: Germatec

Post autor: leszcz » 14 cze 2019, 23:14

Kolejny 7x9 w rodzinie 👏💪
RÓB TO CO KOCHASZ!
Mój Tarpan - Mxus 30h, KT 30A, 13s12p, na osi przelotowej (prawdopodobnie jedyny taki w Polsce) :D

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1050
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Germatec

Post autor: Umbur » 17 cze 2019, 7:20

Miałem kiedyś ten licznik. Jest fajny, bo można mu zrobić podświetlenie na stałe. :)

wichur
Posty: 63
Rejestracja: 22 lut 2018, 11:59

Re: Germatec

Post autor: wichur » 17 cze 2019, 7:58

Tak kiedyś włączyłem nie chcący podświetlenie na stale , potem nie umiałem wyłączyć to baterie wyciągałem przy okazji przebieg się skasował .

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1050
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Germatec

Post autor: Umbur » 17 cze 2019, 8:01

wichur pisze:
17 cze 2019, 7:58
Tak kiedyś włączyłem nie chcący podświetlenie na stale , potem nie umiałem wyłączyć to baterie wyciągałem przy okazji przebieg się skasował .
Ja miałem zasilanie osobne na leda w środku ze stacyjki przez przetwornicę.

wichur
Posty: 63
Rejestracja: 22 lut 2018, 11:59

Re: Germatec

Post autor: wichur » 17 cze 2019, 8:11

jakie napięcie na leda podałeś

Awatar użytkownika
Umbur
Moderator
Posty: 1050
Rejestracja: 27 kwie 2017, 11:02
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Germatec

Post autor: Umbur » 17 cze 2019, 8:23

Nie pamiętam teraz. Rozbierz licznik, włącz podświetlenie i zmierz. ;)

ODPOWIEDZ